Kuinka käyttää virtuaalista näppäimistöä tietokoneella

Pelkäämmekö, että joku saattaa varastaa salasanamme? Voimme suojautua näppäinloggereilta virtuaalisilla näppäimistöillä

Yksi vaarallisimmista uhista, joita voimme saada kiinni Internetistä tai haitallisilta ihmisiltä, ​​jotka saavat fyysisen pääsyn tietokoneemme eteen, näppäinloggeri erottuu varmasti joukosta, pieni ohjelmisto, joka pystyy tallentamaan kaikki näppäimistöllä painamamme näppäimet.

On sanomattakin selvää, että tällainen uhka voi olla erittäin vaarallinen, kun käytämme kotipankkisivustoja tai verkkokauppatilejämme (Amazon, PayPal) kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja salasanan: keylogger sieppaa ne ja tallentaa tekstitiedostoihin, jotka voivat Internetin kautta tai fyysisesti, mikä antaa erittäin arkaluontoista tietoa häikäilemättömien rikollisten käsiin.

Tämäntyyppisten uhkien välttämiseksi paras tapa ei ole käyttää fyysistä näppäimistöä, kun annamme kirjautumistiedot, vaan yksi monista virtuaalisista näppäimistöistä. Selvitetään parhaat virtuaaliset näppäimistöt, joita voimme käyttää Windowsissa turvallisuuden parantamiseksi.

LUE MYÖS -> Paras ohjelmien yhdistelmä tietokoneesi suojaamiseksi (ilmainen tee-se-itse-paketti)

Indeksi
 1. 1) Fyysiseen näppäimistöön kohdistuvien uhkien tyypit
 2. 2) Windowsin virtuaalinen näppäimistö
 3. 3) Kaspersky Protection
 4. 4) Neon turvaavaimet
 5. 5) Oxynger KeyShield
 6. 6) Vain hiiri -näppäimistö
 7. 7) Anti-Keyloggerin virtuaalinen näppäimistö
 8. 8) Kuinka suojautua julkisilla tai jaetuilla tietokoneilla
  1. Johtopäätökset

1) Fyysiseen näppäimistöön kohdistuvien uhkien tyypit

Tällä hetkellä hyökkääjät voivat käyttää erityyppisiä näppäinloggereita kaapatakseen kirjautumistietomme:

 • Keylogger ohjelmisto: yksinkertaisin, koska se toimii käyttöjärjestelmän käyttäjätasolla.
 • Keylogger-ohjain: selvästi vaarallisempi siepata ja estää, koska se toimii alemmalla tasolla käyttöjärjestelmän ytimessä.
 • Laitteiston näppäinlogger: kehittynein, esittelee meidät USB-laitteina, jotka asettuvat näppäimistön USB-liitäntään siepatakseen fyysisiä tuloja.

Vaikka ohjelmistonäppäinloggerit on melko helppo estää (a hyvä virustorjunta saada ne kiinni), näppäinlogger-ajureiden ja -laitteistojen havaitseminen ja torjuminen voi olla lähes mahdoton tehtävä, koska ne voivat toimia äänettömästi ja häiriintymättä jopa puhtaimmassa ja ilmeisen "tartunnattomassa" käyttöjärjestelmässä.

Tähän lisäämme sen edistyneimmät näppäinloggerit eivät rajoitu fyysisten näppäimistösyötteiden kaappaamiseen, vaan ne voivat myös tallentaa näytön (screencast) kun he havaitsevat näyttönäppäimistön avautumisen huijatakseen käyttäjää, joka luuli voivansa ratkaista ongelman yksinkertaisella virtuaalisella näppäimistöllä. Puolustaaksemme itseämme, valitsemme siksi eri näppäimistön joka kuukausi, jotta joku näppäinloggeri ei voi valmistautua nauhoittamaan näyttöä tietämättämme.

2) Windowsin virtuaalinen näppäimistö

Microsoftin käyttöjärjestelmä tarjoaa jo nyt hyvän ratkaisun näppäinloggereiden välttämiseen ilman muiden ohjelmien asentamista. Voit käyttää tehokasta virtuaalista näppäimistöä mihin tahansa tilanteeseen avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla ohjelmien hakukenttään Näytön näppäimistö, avaa heti luettelossa näkyvä ohjelma. Avautuu kätevä ruutunäppäimistö, jota voimme vapaasti sijoittaa ja jota voimme käyttää missä tahansa sivustossa tai ohjelmassa.

Windows 11:ssä näyttönäppäimistö voidaan kutsua esiin edes yksinkertaisella klikkauksella virtuaalisen näppäimistön kuvaketta oikeassa alakulmassa. Jos olemme aiemmin poistaneet kuvakkeen käytöstä ja haluamme aktivoida sen uudelleen tätä tilaisuutta varten, paina vain oikeaa painiketta tehtäväpalkissa, paina Tehtäväpalkin asetukset ja uudessa ikkunassa aktivoimme kohteen vieressä olevan kytkimen Virtuaalinen näppäimistö.
Näemme kuvakkeen ilmestyvän oikeaan alakulmaan; käyttääksesi sitä, napsauta sitä ja aloita kirjoittaminen hiirellä.

Tämän näppäimistön haittana on se, että se on hallittavissa erillisessä ikkunassa (aina etualalla), joten sivustoille kirjoittaminen voi olla melko epämukavaa, varsinkin jos meillä ei ole tarpeeksi suurta näyttöä myös virtuaaliselle näppäimistölle.

3) Kaspersky Protection

Hyvän näyttönäppäimistön, jonka voimme integroida Google Chromeen ja Mozilla Firefoxiin, tarjoaa valmistaja Kaspersky, joka valmistaa yhtä parhaista liikkeessä olevista virustorjuntaohjelmista ja tarjoaa tämän näppäimistön tietoturvalaajennuksessaan.

Lataamme laajennuksen käyttääksesi tätä näppäimistöä Google Chrome; jos käytämme sen sijaan Mozilla Firefoxia ja Microsoft Edgeä, voimme integroida näppäimistön lataamallaKasperskyn ilmainen virustorjunta. Kun laajennukset ja sovellus on asennettu, selaimen oikeaan yläkulmaan ilmestyy Kaspersky-kuvake. napsautamme sitä ja aktivoimme äänen Avaa näyttönäppäimistö.

Näemme siis virtuaalisen näppäimistön ilmestyvän valitun selaimen lähelle ja voimme käyttää sitä kaikilla sivustoilla, jotka edellyttävät salasanan syöttämistä.

4) Neon turvaavaimet

Yksi parhaista virtuaalisista näppäimistöistä, joka pystyy kestämään näppäinloggerin hyökkäyksen, joka on ohjelmoitu vastustamaan jopa näytön näppäimistöjä (ehkä tallentamalla videon siitä, mitä napsautamme näillä virtuaalisilla näppäimistöillä). Neon SafeKeys, lataa ilmaiseksi kaikille tietokoneille.

Tämä näppäimistö voi olla yksinkertainen ja niukka, todellisuudessa se integroi useita tekniikoita kopioinnin ja liittämisen välttämiseksi (menetelmä, jota käytetään laajalti salasanojen varastamiseen), jotta näytön kaappaamiseen kykenevä ohjelma ja monet muut räätälöidyt laitteet eivät jää kiinni. vältä salasanavarkauksia minkä tahansa nykyaikaisen näppäinloggerin toimesta. Ehdottomasti suositeltavaa, jos käytämme julkista tai jaettua tietokonetta!

5) Oxynger KeyShield

Toinen Windowsin virtuaalinen näppäimistö, jota voimme kokeilla ilmaiseksi, on Oxynger KeyShield, saatavana myös ilmaiseksi PC:lle.

Tässä näppäimistössä on useita näppäimiä, ja sen avulla voit kirjoittaa hiirellä välttääksesi alkeellisimmat näppäinloggerit. Tämä työkalu kestää erittäin hyvin kehittyneimpien näppäinloggerien hyökkäykset ja on saatavana myös kannettavana versiona, joten voit aina kuljettaa sitä mukanasi USB-tikulla, joten voit käyttää sitä missä tahansa jaetussa tietokoneessa tai julkisessa tietokoneessa.

6) Vain hiiri -näppäimistö

Hyvin erottuva näytön näppäimistö on Vain hiiri -näppäimistö. Tämän näppäimistön merkit on sijoitettu sarakkeisiin klassisen asettelun sijaan, mikä huijaa useimmat nykyaikaiset näppäinloggerit. Sen lisäksi, että se suojaa kirjoittaessasi, sen avulla voit suojata ja peittää sekä jaetut muistiinpanot (jolla on mahdollisuus tyhjentää muistiinpanoja säännöllisin väliajoin) ja suojata näyttöä edistyneiden näppäinloggerien kaappauksilta.

Yksi parhaista ohjelmista, joilla on virtuaalinen näppäimistö PC:llä, myös sen äärimmäisen keveyden (alle 100 KB) vuoksi.

7) Anti-Keyloggerin virtuaalinen näppäimistö

Toinen erittäin tehokas ohjelma näppäinloggereiden torjunnassa, erityisesti niitä, jotka sieppaavat näytön havaitessaan näyttönäppäimistön, on Anti-Keyloggerin virtuaalinen näppäimistö.

Kuten muissa vastaavissa ohjelmissa on jo nähty, voimme pitää virtuaalisen näppäimistön käden ulottuvilla, jotta voimme käyttää sitä välittömästi, kun käyttäjätunnus ja salasana vaaditaan.

8) Kuinka suojautua julkisilla tai jaetuilla tietokoneilla

Jos käytämme usein jaettuja tietokoneita tai julkisia tietokoneita emme koskaan käytä tietokoneen fyysistä näppäimistöä tai olemassa olevia ohjelmia, mutta luotetaan a kannettava selain ja luotettava laajennus, kuljettaa mukana USB-tikulla.

Asennuksen jälkeen Kannettava Google Chrome asennetaan laajennus Googlen syöttötyökalut joka ottaa käyttöön näyttönäppäimistön manuaalisesti tai automaattisesti aina, kun vierailet sivulla, jolle sinun on kirjoitettava tekstiä. Jos esimerkiksi sinun on käytettävä sähköpostia Yahoo-, Hotmail- tai Gmail-sivustoilta, voit napsauttaa osoitteen oikealla puolella näkyvää painiketta ja napsauttaa virtuaalisen näppäimistön näppäimiä. Google Input Tools tukee kaikkia maailman näppäimistöasetteluja, mukaan lukien italialainen, joka voidaan valita siirtymällä laajennusasetuksiin.

Jos sen sijaan haluamme käyttää Firefox kannettavana selaimena voimme asentaa laajennuksen
Virtuaalinen näppäimistö tukee tekstikenttiä, salasanakenttiä ja tekstialueita, mukaan lukien osoitepalkki. Tämä näppäimistö tarjoaa kaikki fyysisen näppäimistön (mukaan lukien numeronäppäimistön) korvaamiseen tarvittavat näppäimet, ja se on erittäin tehokas estämään näppäinloggereiden pääsyä tietoihin, koska he tuskin pystyvät kaappaamaan mitään tietoja näppäimistä, joita todella painamme.

Johtopäätökset

Suojaa itsesi näppäinloggereilta on elintärkeää, koska ne ovat niiden mukana tuleva ensisijainen työkalu Facebookin salasanat varastettu ja arkaluonteisten sivustojen salasanat (kuten kotipankki- tai verkkokauppasivustot).

Jos haluat käytännön esittelyn näppäinloggereiden vaarasta, lue artikkeli kuinka vakooja PC:llä, näyttää kuinka hyvä käsintehty näppäinloggeri ei jää kiinni virustorjuntaan ja voi tehdä paljon vahinkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up