Kuinka asentaa Android-sovelluksia ja pelejä Linuxiin

Voit asentaa ja käyttää Android-sovelluksia suoraan Linuxissa Anbox-emulaattorin avulla

Android ja Linux jakavat saman ytimen, joten jollain tapaa ne ovat paljon samankaltaisempia kuin luulet. Tämä samankaltaisuus ei kuitenkaan salli Androidille suunniteltujen sovellusten toimia natiivina Linuxissa, koska järjestelmät käyttävät täysin erilaista paketinhallintaa. Onneksi jotkut hyvät kehittäjät ovat miettineet sen tekemistä kätevä Android-emulaattori Linuxissa, jotta Android-sovellukset voivat toimia sujuvasti missä tahansa Linux-jakelussa, mukaan lukien pelit.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle tosiasian kuinka asentaa Android-sovelluksia ja pelejä Linuxiin, käyttämällä Ubuntua (suosituin ja tuetuin) viitejakeluna. Lopulta voimme asentaa ja käynnistää minkä tahansa Android-pelin tai -sovelluksen Linux-graafisessa ympäristössä, mikä hyödyttää monia muita työpöytäsovelluksia.

Indeksi

  Kuinka asentaa Android Linuxiin

  Android-sovellusten käynnistämiseksi Linuxissa meidän on ensin asennettava hyvä emulaattori, jonka avulla voit hallita kaikkia sovelluksia hyvin avoimessa käyttöjärjestelmässä. Paras projekti on epäilemättä Anbox, pikapaketti, joka voidaan helposti asentaa mihin tahansa Linux-jakeluun (mukaan lukien Ubuntu, jota käytetään oppaassa viitteenä).

  Asentaaksesi Anboxin Ubuntuun, avaamme sovellusvalikon vasemmassa alakulmassa, etsi ja avaa Terminal-sovellus ja kirjoita seuraava komento:

  sudo snap install --devmode --beta anbox

  Jos toisaalta haluamme asentaa sen mihin tahansa jakeluun, joka tukee snap-paketteja, suorita seuraava komento:

  snap install --classic anbox-installer && anbox-installer

  Molemmissa tapauksissa saamme Android-ympäristön heti käyttöön yksinkertaisesti etsimällä ja avaamalla sovelluksen Anbox.

  Anbox-sovellus

  Sovelluksen käyttöliittymä on hyvin samanlainen kuin Android Stock, sillä kaikki perussovellukset ovat jo olemassa ja valmiina käyttöön. Jos meillä on ongelmia Anboxin käynnistämisessä, käynnistämme tietokoneen uudelleen ja lisäongelmien ilmetessä avaamme pääteikkunan uudelleen ja kirjoitamme seuraavan komennon:

  anbox-istunnonhallinta

  Sinun pitäisi nyt pystyä käynnistämään Anbox onnistuneesti.

  Kuinka asentaa APK-tiedostoja emulaattoriin

  On kaksi tapaa asentaa uudet sovellukset välittömästi emulaattoriin: avaa F-Droid-sovellus ja asenna meitä kiinnostavat avoimen lähdekoodin sovellukset tai lataa sovellus APK-muodossa, jotta voit lisätä ne ja avata ne Anbox-ympäristössä.

  Jos haluamme ladata ilmaisia ​​sovellusten APK:ita, avaa WebView (perusselain) ja vie meidät valitun APK-toimittajan osoitteeseen (esim. APKMirror), valitse ladattava sovellus ja jatka varsinaista latausta.

  Kun olet ladannut yhden tai useamman sovelluksen APK-muodossa, meidän on avattava asennuksen lukitus tuntemattomista lähteistä, kuten myös Android-puhelimissa: avaamme sovelluksen asetukset, avaa valikko Turvallisuus ja kytke päälle kohteen vieressä oleva kytkin Tuntemattomat lähteet. Nyt meidän tarvitsee vain avata sovellus Tiedostot, tuo meidät latauskansioon ja napsauta ladattuja APK:ita lisätäksesi ne emulaattoriin.

  Ilmeisesti tällä menetelmällä voimme käynnistää vain ne sovellukset, jotka eivät tarvitse Google Play Kauppaa toimiakseen, mutta voimme aina korjata sen lukemalla seuraavan luvun ehdotukset, joissa näemme virallisen Android-kaupan asentamisen. Anboxissa, jotta voit ladata sovelluksia, kuten Android-puhelimeen.

  Kuinka asentaa Google Play Kauppa emulaattoriin

  Githubissa joukko halukkaita ohjelmoijia on luonut komentosarjan Google Play -kaupan asentamiseksi Anboxiin virallisen Android-sovelluksen asentamiseksi emulaattoriin. Jatkamiseksi avaamme terminaalin Linux-jakelussamme ja käynnistämme sitten komennon:

  sudo apt install wget curl lzip tar unzip squashfs-tools

  Tekemällä näin asennamme kaikki työkalut, joita tarvitaan skriptin lataamiseen ja sen suorittamiseen tietokoneellamme. Heti kun edellinen komento on valmis, käynnistämme seuraavan komennon:

  wget https://raw.githubusercontent.com/geeks-r-us/anbox-playstore-installer/master/install-playstore.sh

  Tiedostosta on tehtävä suoritettava, ennen kuin se voidaan käynnistää; latauksen lopussa käynnistämme komennon:

  chmod +x install-playstore.sh

  Ja lopuksi komentosarjan varsinaiselle alulle, eli:

  ./install-playstore.sh

  Nyt meidän on odotettava skriptin työn loppua ja käynnistää sitten Anbox komennolla:

  anbox.appmgr

  Ensimmäisessä käynnistyksessä meidän on korjattava käyttöoikeudet Google Play Palvelut, jotka ovat välttämättömiä Google Storen käyttämiselle. Jatkamme muutoksia valitsemalla polku Asetukset -> Sovellukset -> Google Play -palvelut, avaamme näytön Käyttöoikeudet ja aktivoi kaikki olemassa olevat käyttöoikeudet.

  Sovellusluvat

  Toistamme samat vaiheet Google Play -sovellukselle. Nyt voimme avata Google Play Kauppa -sovelluksen, kirjautua sisään valitsemallasi Google-tilillä ja asentaa suosikkisovelluksesi Anboxiin, jotta voit käyttää niitä myös Ubuntussa tai muissa Linux-jakeluissa.

  Johtopäätökset

  Opasta seuraamalla voimme kokeilla ja ajaa Android-sovelluksia myös Linuxissa, laajentaaksemme sovellusvalikoimaa ja hyödyntääksemme myös Androidilla saatavilla olevia korkealaatuisia sovelluksia, jotka eivät ole saatavilla Linuxissa (ajatellaanpa vain sovellusta Photoshop Express, klo ilmainen Office-sovellus ja ai paljon Android-pelejä me voimme pelata.

  Muita tapoja kokeilla Androidia tietokoneellamme ovat mmAndroid-x86 asennus suoraan tietokoneen muistiinemulaattorien asennus Windowsiin tai Android-sovellusten alkuperäinen asennus suoraan Windows 11, tällä hetkellä vain julkistettu (otetaan käyttöön myöhempien julkaisujen yhteydessä).

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up