Kuinka kopioida, leikata ja liittää helposti Windowsissa

Tiedostojen, kansioiden, tekstien, kuvien tai minkä tahansa muun tiedostotyypin kopioiminen on jotain, jota teemme satoja kertoja käytettäessä Windows-tietokonetta. Vaikka kopiointi-, leikkaamis- ja liittämistoiminnot ovat kakkua, jotkut käyttäjät eivät tiedä monia temppuja, jotka voivat parantaa yleistä tuottavuutta näitä toimintoja käytettäessä. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka nämä toiminnot suoritetaan helposti Windowsissa.

Hyvä tietää: kopioi ja liitä -toiminto ei toimi Windowsissa? Opi huolehtimaan siitä.

Windowsin kontekstivalikko tulee näkyviin, kun valitset kohteen ja napsautat hiiren kakkospainikkeella. Useimmat ihmiset käyttävät tätä menetelmää tiedostojen tai tekstin kopioimiseen ja liittämiseen.

 1. Etsi ja napsauta hiiren kakkospainikkeella kohdetta, jonka haluat siirtää, avataksesi pikavalikon, joka sisältää Kopioi- ja Leikkaa-vaihtoehdot. (Windows 11:ssä sinun on ensin napsautettava Näytä lisää vaihtoehtoja.)
 1. Valitsemalla "Kopioi" luodaan kopio samasta tiedostosta tai kansiosta eri paikkaan. "Leikkaa" puolestaan ​​siirtää tiedoston tai kansion kyseiseen kohtaan ja poistaa alkuperäisen alkuperäisestä sijainnista liittämisen jälkeen.
 2. Siirry kohtaan, johon haluat siirtää tiedoston tai kansion, ja napsauta tyhjää aluetta hiiren kakkospainikkeella. Valitse "Liitä".
 1. Kun käsittelet tekstiä, linkkejä, kuvia tai muun tyyppistä dataa, valitse tai napsauta ensin kopioitavaa tai leikattavaa, napsauta sitten hiiren kakkospainiketta ja valitse haluamasi vaihtoehto pikavalikosta. Kuvien tapauksessa etsi "Kopioi kuva"; linkkien saamiseksi napsauta "Kopioi linkki".
Indeksi
 1. Kopioiminen ja liittäminen pikanäppäimillä (pikanäppäimet)
 2. Kuinka kopioida ja liittää useita kohteita kerralla
 3. Kuinka kopioida ja liittää tiedostoja CMD: n avulla
 4. Kuinka kopioida useita tiedostoja useisiin hakemistoihin
 5. Usein Kysytyt Kysymykset

Kopioiminen ja liittäminen pikanäppäimillä (pikanäppäimet)

Monet käyttäjät luottavat Windowsin pikanäppäimiin kopioidakseen ja liittääkseen lisämukavuuden vuoksi. Käytä pikanäppäimiä seuraavasti:

 1. Etsi tiedosto tai kansio ja kopioi se painamalla Ctrl + C ja leikkaa se painamalla Ctrl + X.
 1. Siirry minne haluat siirtää tiedoston tai kansion ja paina Ctrl + V.
 1. Voit käyttää muitakin hyödyllisiä pikanäppäimiä, kuten Ctrl + A -yhdistelmä, jonka avulla voit valita kaiken tekstin tai tiedostot ennen niiden kopioimista tai leikkaamista.

Kärki: tiesitkö, että on mahdollista kopioida ja liittää myös PDF-tiedostoihin? Tarkastelemme erilaisia ​​tapoja tehdä niin.

Kuinka kumota tiedoston kopioiminen tai leikkaaminen

Jos kopioit tai leikkasit tiedoston tai kansion vahingossa, voit peruuttaa toiminnon välittömästi leikkaamatta tai kopioimatta tiedostoa manuaalisesti takaisin edelliseen sijaintiin.

 1. Napsauta tyhjää kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Kumoa kopio" tai "Kumoa leikkaus".
 1. Jos napsautat hiiren kakkospainikkeella uudelleen, näet vaihtoehdon "Tee kopiointi uudelleen".
 1. On myös mahdollista käyttää pikanäppäimiä samojen toimintojen suorittamiseen. Jos haluat kumota tiedoston liittämisen, paina Ctrl + Z, kun taas Ctrl + Y -pikanäppäin tekee uudelleen mitä olet juuri kumonnut.

Kuinka kopioida ja liittää useita kohteita kerralla

Windowsissa on sisäänrakennettu leikepöydän hallintatyökalu, joka kerää kaiken kopioimasi tai leikkaamasi (jopa 25 kohdetta). Sen avulla voit kopioida useita asioita kerralla ja liittää ne sitten helposti minne tahansa.

Huomautus: tämä ei toimi tiedostoille tai kansioihin Windowsissa, mutta se toimii tekstissä ja kuvissa.

 1. Avaa Asetukset-sovellus painamalla Win + I ja siirry kohtaan "Järjestelmä -> Leikepöytä".
 1. Varmista, että "Leikepöydän historia" on aktivoitu, ja valitse, haluatko synkronoida sen sisällön laitteiden välillä.
 1. Kopioi tekstisi tai kuvat.
 1. Siirry kohtaan, johon haluat liittää sisällön – esimerkiksi Microsoft Wordiin tai Google Docsiin. Paina Win + V -näppäimiä, niin Windows näyttää välittömästi aiemmin kopioimasi kohteet. Napsauta mitä tahansa niistä liittääksesi sen.

Huomaa, että leikepöytä ei poista kohteita niiden liittämisen jälkeen. Jos haluat käyttää kopioitua kohdetta helposti, ehkä useita kertoja, napsauta kiinnityspainiketta, jotta se näkyy leikepöydän yläosassa.

Kärki: Jos etsit kehittyneempiä vaihtoehtoja, tutustu tähän luetteloon kolmannen osapuolen Windowsin leikepöydän hallintaohjelmista.

Kuinka kopioida ja liittää tiedostoja CMD: n avulla

Command Prompt (cmd) on yksi Windowsin tärkeimmistä työkaluista, ja kuten käy ilmi, sen avulla voit myös kopioida ja liittää tiedostoja.

 1. Kirjoita Windows Searchiin "cmd" ja käynnistä se järjestelmänvalvojana.
 1. Käytä seuraavaa koodia kopioidaksesi tiedoston paikasta toiseen. Varmista, että vaihdat [File source] tarkan polun kyseiseen tiedostoon. Esimerkiksi "c:\MTE.txt." Mitä tulee [Destination]korvaa se polulla kansioon, johon aiot kopioida tiedoston (kuten "d:").
kopio [File source] [Destination]

 1. Voit myös käyttää alla olevan kaltaista komentoa, joka kopioi KAIKKI tietyn tyyppiset tiedostot tiettyyn paikkaan. Korvata [Source] sen kansion polkulla, josta kopioit ja [Destination] kohdekansion kohdepolun kanssa. Myös vaihtaa [EXTENSION] mihin tahansa laajennukseen, kuten ".TXT".
kopio [Source]\*[EXTENSION] [Destination]

 1. cmd:llä on mahdollista käyttää Xcopy-komentoja tiedostoryhmien kopioimiseen paikasta toiseen. Kirjoita seuraava komento ja vaihda [Source] ja sen kansion polku, josta kopioit ja [Destination] ja polku kansioon, johon kopiot lähetetään.
Xcopy [Source] [Destination]

 1. Voit myös lisätä lisäparametreja tälle komennolle (loppuun).
 • /E – kopioi kaikki alihakemistot, myös tyhjät
 • /H – kopioi tiedostot, jotka olet piilottanut tai joilla on järjestelmätiedostomääritteet
 • /C – jatkaa edistymistä, vaikka virheitä olisikin
 • /I – oletetaan aina, että kohde on kansio, jos olet epävarma
 1. Esimerkkinä seuraava komento kopioi "MTE"-kansion kaikkine piilotiedostoineen (ilman alihakemistoja ja tyhjiä tiedostoja) jättäen virheet huomiotta. Komento luo myös kansion, jos sitä ei ole olemassa:
Xcopy C:\MTE D:\MTE /H /C /I

Kärki: opettele kopioimaan ja liittämään ottamaan käyttöön komentokehotteessa. Se voi olla todella hyödyllinen kirjautumiskomentojen käsittelyssä.

Kuinka kopioida useita tiedostoja useisiin hakemistoihin

Joskus meidän on kopioitava useita tiedostoja useisiin hakemistoihin samanaikaisesti. Tällaisessa tapauksessa kolmannen osapuolen sovellus, kuten Copywhiz, voi auttaa suorittamaan tämän tehtävän nopeasti.

 1. lataa ja asenna Copywhiz tietokoneellesi. (Se tarjoaa seitsemän päivän ilmaisen kokeilujakson.)
 1. Valitse kaikki tiedostot, jotka haluat jakaa. Napsauta valintaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta "Copywhiz -> Kopioi (Lisää jonoon)".
 1. Käynnistä sovellus. Kaikki valitsemasi tiedostot näkyvät luettelossa. Voit lisätä tiedostoja tai kansioita käyttämällä "Lisää tiedostoja"- ja "Lisää kansioita" -vaihtoehtoja.
 1. Valitse kohde "Liitä"-osiosta. Valitse useita kansioita kerralla napsauttamalla Lisää-painiketta.
 1. Valitse avattavasta valikosta, haluatko kopioida vai leikata.

Kärki: tutustu näihin hyödyllisiin rekisterihakkereihin optimoidaksesi Windows-kokemuksesi.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka voin kopioida ja liittää ilman muotoilua?

Kun valitset kontekstivalikosta "Kopioi" (tai painat Ctrl + C), teksti kopioidaan muotoilunsa kanssa, joka sisältää värin, lihavoinnin ja kursivoitun attribuutit ja paljon muuta. Liitä se myöhemmin ilman tätä muotoa painamalla Ctrl + Vaihto + V Ctrl + V sijaan. Lisäksi voit napsauttaa pikavalikosta Liitä ilman muotoilua -vaihtoehtoa.

Voinko kopioida tiedoston roskakorista?

Ei, voit siirtää (leikata) tiedostoja ja kansioita vain roskakorista työpöydällesi tai muille asemille. Jos haluat kopioida tiedoston lokerosta, palauta se, tee kopio ja poista se myöhemmin uudelleen.

Voinko kopioida ja liittää Windowsista iOS:iin tai Androidiin?

Voinko liittää tiedoston poistamisen jälkeen?

Ei. Sinun on palautettava tiedosto ja kopioitava ja liitettävä se säännöllisesti. Jos haluat palauttaa poistetun tiedoston Windowsissa, siirry roskakoriin, etsi se, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Palauta".

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up