Kuinka estää Windowsia muistamasta automaattisen toiston valintaa

Kun asetat tai liität uuden laitteen Windows-koneesi, käyttöjärjestelmä havaitsee sen ja näyttää joukon automaattisen käynnistyksen vaihtoehtoja, jos se on yhteensopiva. Valitsemalla AutoPlay-vaihtoehdon voit helposti ja automaattisesti olla vuorovaikutuksessa kytketyn laitteen kanssa. Windows AutoPlay -vaihtoehdon hyvä puoli on, että se voi tukea erilaista sisältöä, kuten sovelluksia, musiikkia, videoita jne.

Niin hyödyllinen kuin se onkin, kun valitset AutoPlay-vaihtoehdon, Windows-käyttöjärjestelmä muistaa sen eikä enää kysy mitä tehdä, kun samaa sisältöä sisältävä laitteisto liitetään.

Tämä voi olla toisinaan melko turhauttavaa, ja jos haluat, voit estää Windowsia muistamasta automaattisen käynnistyksen valintoja seuraavasti.

Käytä ryhmäkäytäntöeditoria

Ryhmäkäytäntöeditorin käyttäminen estää Windowsia muistamasta AutoPlay-vaihtoehtoa on helppoa. Ryhmäkäytäntöeditori on kuitenkin saatavilla vain Pro- ja Enterprise-versioiden käyttäjille, joten varmista, että käytät jompaakumpaa näistä.

Aloita painamalla "WIn + R", kirjoita gpedit.msc ja avaa ryhmäkäytäntöeditori painamalla Enter-painiketta.

Kun ryhmäkäytäntöeditori on avattu, siirry seuraavaan käytäntöön: "Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> AutoPlay Policies."

Kaksoisnapsauta oikeanpuoleisessa ruudussa näkyvää käytäntöä "Estä automaattinen toisto muistamasta käyttäjän valintoja". Tämä toiminto avaa käytäntöasetusikkunan. Valitse vain "Käytössä"-valintanappi ja napsauta "Ok"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Tästä eteenpäin Windows ei muista automaattisen käynnistyksen valintoja. Jos haluat koskaan palauttaa muutokset, valitse vain "Ei käytössä" tai "Ei määritetty" -valintanappi ja olet valmis.

Windowsin rekisterieditorin käyttö

Jos sinulla ei ole pääsyä Windowsin ryhmäkäytäntöeditoriin, voit saavuttaa saman myös rekisterieditorin avulla. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterin.

Kun rekisterieditori on avattu, siirry seuraavaan avaimeen.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Nyt meidän on luotava uusi avain. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeaa ruutua hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Uusi" ja sitten "DWORD (32-bittinen) arvo".

Yllä oleva toiminto luo uuden avaimen; yksinkertaisesti nimeä se uudelleen "DontSetAutoplayCheckbox" ja paina Enter-painiketta.

Kaksoisnapsauta sitä, syötä arvotiedot muodossa "1" ja napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä järjestelmä uudelleen tai kirjaudu ulos, niin Windows ei enää muista käyttäjän automaattisen käynnistyksen asetuksia. Jos haluat joskus palauttaa muutokset, muuta arvodataksi "0" tai poista juuri luotu avain.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä estääksesi Windowsia muistamasta käyttäjän automaattisen käynnistyksen valintaa.

Indeksi
  1. Käytä ryhmäkäytäntöeditoria
  2. Windowsin rekisterieditorin käyttö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up