Kuinka poistaa ohjainpäivitykset käytöstä Windows Updaten kautta

Aina kun liität Windows-koneesi uuden laitteen, Windows yrittää asentaa laiteohjaimen automaattisesti, ja aina kun mahdollista, se yrittää jopa päivittää laiteohjaimesi tavallisen Windows-päivityksen kautta.

Tämä on kätevää suurimman osan ajasta, koska sinun ei tarvitse etsiä ohjaimia manuaalisesti jokaiselle Windows-koneeseen liitettävälle laitteelle. Se voi kuitenkin olla turhauttavaa myös silloin, kun asensit erityisesti laiteohjaimen vanhemman version ja Windows päivitti sen automaattisesti ottamatta huomioon vaatimuksiasi.

Joten jos joskus tarvitset, tässä on kuinka voit poistaa ohjainpäivitykset käytöstä Windows-päivityksen kautta.

1. Poista ohjainpäivitykset käytöstä laitteistoasetusten kautta

Ohjainpäivitysten poistaminen käytöstä tavallisilla Windowsin laitteistoasetuksilla on yksi helpoimmista tavoista. Aloita painamalla "Win + X" ja valitsemalla vaihtoehto "Järjestelmä". Jos käytät Windows 7:ää, etsi se Käynnistä-valikosta.

Tämä toiminto avaa Järjestelmä-ikkunan. Napsauta tässä linkkiä "Järjestelmän lisäasetukset".

Kun Järjestelmän ominaisuudet -ikkuna on avattu, siirry "Laitteisto"-välilehteen ja napsauta "Laitteen asennusasetukset" -painiketta.

Valitse Laitteen asennusasetukset -ikkunassa "Ei, anna minun valita mitä teen" -valintanappi ja valitse uudelleen "Älä asenna ohjainohjelmistoa Windows-päivityksestä" -valintanappi. Napsauta "Tallenna muutokset" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä järjestelmä uudelleen ja olet valmis.

2. Poista ohjainpäivitykset käytöstä ryhmäkäytännön kautta

Jos hallitset useita järjestelmiä, ryhmäkäytäntöeditorin käyttö on hyvä asia. Aloita painamalla "Win + R", kirjoittamalla gpedit.msc ja painamalla Enter-painiketta avataksesi ryhmäkäytäntöeditorin.

Siirry seuraavaan kansioon: "Computer Configuration -> Administrative Templates -> System -> Internet Communication Management -> Internet Communication settings."

Etsi nyt "Sammuta Windows-päivityslaiteohjainhaku" -vaihtoehto ja kaksoisnapsauta sitä.

Yllä oleva toiminto avaa lisäasetusikkunan. Valitse vain "Käytössä" -vaihtoehto ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä järjestelmä uudelleen ja olet valmis. Jos haluat palata takaisin, valitse joko "Ei käytössä" tai "Ei määritetty".

3. Poista ohjainpäivitykset käytöstä rekisterieditorin kautta

Toinen tapa poistaa ohjainpäivitykset käytöstä on käyttää Windowsin rekisterieditoria. Paina ensin "Win + R", kirjoita regedit ja paina Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterin.

Kun Windowsin rekisteri on avattu, siirry seuraavaan avaimeen.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching

Täällä oikeanpuoleisessa ruudussa näet "SearchOrderConfig"-näppäimen. Oletusarvotiedot on asetettu arvoon "1", mikä tarkoittaa yksinkertaisesti, että automaattiset päivitykset ovat käytössä. Voit muuttaa arvoa kaksoisnapsauttamalla sitä.

Yllä oleva toiminto avaa "Muokkaa DWORD-arvoa" -ikkunan. Syötä tähän uudet arvotiedot muodossa "0" ja tallenna muutokset napsauttamalla "Ok"-painiketta.

Yllä oleva toimenpide poistaa ohjainpäivitykset kokonaan käytöstä Windows-päivityksen kautta.

Kuten näet, ohjainpäivitysten poistaminen käytöstä Windows-päivityksen kautta on vain muutamalla napsautuksella. Mutta noudata tätä opetusohjelmaa vain, jos tiedät mitä olet tekemässä, koska automaattisten ohjainpäivitysten poistaminen käytöstä voi joskus häiritä laitteen toimintaa.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi ohjainpäivitysten poistamisesta käytöstä Windows-päivityksen kautta.

Indeksi
  1. 1. Poista ohjainpäivitykset käytöstä laitteistoasetusten kautta
  2. 2. Poista ohjainpäivitykset käytöstä ryhmäkäytännön kautta
  3. 3. Poista ohjainpäivitykset käytöstä rekisterieditorin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up