Kuinka palauttaa Amazonissa ja eBayssa

Etkö pidä juuri verkosta ostamastasi tuotteesta? Löysimmekö vian? Katsotaanpa, kuinka palaat Amazonissa ja eBayssa.

Amazonista tai eBaysta uusia tuotteita ostavat tietävät, että odottamaton on aina nurkan takana: voi käydä niin, että kyseinen tuote poikkeaa suuresti esittelykortin kuvista tai siinä on vikoja, joita ei ole ollut mahdollista huomata. yksinkertainen valokuva. Olipa motivaatiomme mikä tahansa, meidän ei pidä pidätellä itseämme ja meidän on palautettava tuote välittömästi toimimalla lain ja mainittujen kahden sivuston käyttöehtojen rajoissa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka palata Amazonissa ja eBayssa, joten voit seurata askeleitasi uudelleen ja valita saada takaisin käytetty rahasumma. Amazon ja eBay soveltavat hyvin erilaista palautuskäytäntöä, joten on aina suositeltavaa tiedustella ennen jokaista ostosta, mitä voit tehdä, jos päätämme jatkaa palautusta.

Indeksi

  Palaa Amazoniin

  Ennen kuin ymmärrät varsinaisen palautuksen tekemisen, on suositeltavaa tehdä yhteenveto Amazonin tuotteisiinsa soveltamasta palautuskäytännöstä. Amazonin palautuskäytäntö antaa sinun palauttaa minkä tahansa tuotteen (vaikka ilmoittamatta pätevää syytä) 30 päivän kuluessa paketin toimittamisesta.

  Jos tuote on vielä ehjä ja kuuluu siihen tuoteluokkaan, josta palautus on voimassa, voimme saada hyvityksen tehdyistä kuluista. Palautuskulut ovat ilmaisia, jos palautus tapahtuu 14 päivän sisällä toimituksesta; jos päätämme palata neljäntoista päivän jälkeen, palautuskustannukset ovat meidän kustannuksellamme. Ajatelkaamme siis sitä, jos haluamme tehdä palautuksen, ja jos emme ole päättäneet, yritämme tehdä päätöksen 2 päivän kuluessa toimituksesta noudattaaksemme täysin Amazonissa asetettuja palautusehtoja.

  Palataksesi tietokoneelta, meidän tarvitsee vain avata verkkoselain ja viedä meidät sivulle Tilaukseni, etsi palautettava tuote ja paina -painiketta Tavaroiden palautus tai vaihto.

  Seuraavassa näytössä valitsemme palautettavan tuotteen (jos tilaus sisälsi enemmän tuotteita), napsauta Jatka ja seuraa näytön ohjeita valitaksesi palautetaanko paketti lähimpään postitoimistoon vai halutaanko suunnitella kotinoutoa (kuriirin kautta).

  Ensimmäisessä tapauksessa saamme palautustarrat mukaamme postiin palautuspaketin mukana; toisessa tapauksessa meidän on kuitenkin vain odotettava kuriiriä Amazonin ilmoittamana päivänä, jotta voimme palauttaa sen suoraan hänelle (joka antaa meille kuitin palautuksen tosiasiallisesta vastaanottamisesta). Hyvityksen osalta voimme valita, hyvitetäänkö käytetyllä luottokortilla oleva summa uudelleen vai vastaanotetaanko rahat Amazon-voucherin kautta: joka tapauksessa meidän on ensin odotettava palautuksen todellista palautusta Amazonille ennen kuin saamme rahat takaisin.

  Palautuksen voi tehdä myös Amazon-sovelluksesta varten Android Ja iPhone; jatkaaksesi avaamme sovelluksen, kirjaudumme sisään Amazon-tilillämme, painamme alareunassa olevaa pienen miehen muotoista kuvaketta, paina kohdetta Tilaukseni, napautamme palautettavaa esinettä ja painamme lopuksi tuotetta Tavaroiden palautus tai vaihto. Seuraava menettely on identtinen verkkoversion kanssa, jossa voit valita, miten palautus tehdään ja mistä saat rahat palautuksesta (hyvityksenä kortille tai Amazon-setelinä).

  Palauta eBayssa

  eBayssa palauttaminen on hieman monimutkaisempaa kuin Amazonissa, koska eBay ei ole kauppa vaan esittelytila, jossa eri myyjät ja kaupat myyvät tuotteitaan ja käsittelevät palautuksia eri tavalla. Palautuskäytäntö muuttuu myyjästä myyjään, mutta myös samankaltaisten tuotteiden välillä: kannattaa siis aina ennen ostoa tarkistaa kaikki tiedot ja selvittää myös yksittäisen myyjän soveltama palautuskäytäntö (joka ei myöskään välttämättä sisällä palautuksia, varsinkin jos ostamme huutokaupoista).

  Jos emme pidä tuotteesta tai se on viallinen eBayn tuotto on aina meidän kustannuksellamme: meidän on sitten valittava kuriiri tai käytettävä Italian postitoimistoa lähettääksemme paketin takaisin. Palautustarrojen tulostamisen helpottamiseksi eBay on tarjonnut erikoispalvelun eBayn palautustarratpalauttamisen nopeuttamiseksi ja kohtuullisen summan käyttämiseksi (palautusetiketin kirjoittamishetkellä se alkaa 5,80 eurosta per paketti).

  Aloita eBaysta ostetun tuotteen palauttaminen tietokoneelta avaamalla eBay-sivusto mistä tahansa verkkoselaimesta (Chrome on myös hyvä), siirretään hiiri kohtaan Oma eBay klikkaamatta ja napsauta avautuvassa avattavassa valikossa Ostohistoria. Tarvittaessa kirjaudumme sisään hallussamme olevalla eBay-tilillä, jotta pääsemme käsiksi tilausluetteloon: paina nyt palautettavaa tilausta ja jos on, paina -painiketta Palauta tämä tavara.

  Noudatamme kaikkia eBayn toimittamia vaiheita (kuten motivaatio, kuvat palautuksesta jne.), kunnes saavutamme näytön, jossa voit painaa painiketta Vahvista palautus. Meillä on nyt 3 päivää aikaa tulostaa palautuslappu (myös luvun alussa näkyvästä sivustosta) ja lähettää se; heti kun paketti on lähetetty, toimitamme myös seurantakoodin myyjälle, jotta voimme aloittaa ostoon käytettyjen rahojen palautusmenettelyn.

  Jos käytämme eBay -sovellusta Android Ja iPhone, me voimme palauta nopeasti avaamalla sovellus mobiililaitteellamme, kirjaudu sisään eBay-tilillä, paina valikkoa, jossa on kolme riviä vasemmassa yläkulmassa, valitse valikko Ostokset, painamalla tuotetta tai tilausta, jonka aiomme palauttaa, valitsemalla tuotteen Muut toimet ja lopuksi painaa ääntä Palauta esine. Myös tässä tapauksessa pätevät samat PC: n kautta tapahtuvaa palautusta koskevat näkökohdat, joissa palautus on suoritettava 3 työpäivän kuluessa käytännön alkamisesta.

  Päätelmät

  Palautus on tehokas työkalu verkossa tuotteita ostavien käyttäjien käsissä: jos emme pidä tuotteesta tai se ei ole sellainen kuin kuviteltiin, voimme palauttaa sen huoletta ja saat varmasti rahasi takaisin (etenkin Amazonissa). Tämä luultavasti merkitsi verkkokaupan menestystä fyysisiin kauppoihin verrattuna, mutta emme kuitenkaan saa käyttää sitä väärin: Amazon ja eBay voivat aina rangaista kaikenlaisista väärinkäytöksistä ja estää joidenkin tuotteiden palautuksen, kuten sivuilta näkyy. Amazonin palautuskäytäntö Ja EBayn palautuskäytäntö.

  Välttääksesi huijauksia tai myyjiä, jotka eivät tee palautuksia, suosittelemme, että luet oppaamme huolellisesti Kuinka ostaa verkossa turvallisesti ja takuulla.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up