Kuinka käyttää Windows-jaettuja kansioita Android-puhelimellasi

Tämä opas näyttää, kuinka helppoa on käyttää Windows-jaettuja kansioita Android-puhelimellasi tai -tabletillasi. Voit kuunnella musiikkia, suoratoistaa videota tai kopioida tiedoston Windowsin jaetuista kansioista (tai muista pk-yrityksistä) muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Itse asiassa tämä säästää paitsi sisäistä tallennustilaa, myös antaa sinun jatkaa rentoutumista sohvalla sen sijaan, että sinun pitäisi nousta ylös ja mennä huoneeseesi kopioimaan mitä haluat nähdä tai kuulla.

Merkintä : Tämä opetusohjelma on tarkoitettu Windows-käyttäjille. Linux-käyttäjille voit viitata opetusohjelma täällä .

Indeksi

  Windows 7 -tiedostojen jakamisasetukset

  Ensinnäkin meidän on varmistettava, että Windows-järjestelmäsi on määritetty oikein tiedostojen jakamista varten.

  1. Avaa selain ja etsi jaettava kansio. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota ja napsauta "Ominaisuudet". Valitse Käyttäjäominaisuudet-kohdasta Jaa-välilehti ja napsauta Jaa-painiketta.

  2. Jaa tiedosto -sivu kehottaa sinua valitsemaan käyttäjät tai ryhmät, joiden kanssa haluat jakaa kansion. Yksinkertaisin ratkaisu on kirjoittaa "Kaikki" tekstikenttään ja valita "Lisää". Huomaa, että tämä antaa kaikille verkon käyttäjille pääsyn kyseiseen jaettuun kansioon, joten jos haluat asioiden olevan turvallisia, voit kirjoittaa käyttäjänimesi (sinun on oltava asetettu salasana toimiakseen oikein).

  Merkintä : Kansioiden jakamisen oletusasetus on "Vain lukuoikeudet". Jos haluat pystyä kopioimaan tiedostoja Androidista jaettuun kansioon, voit muuttaa luku- / kirjoitusoikeustasoa.

  3. Jatka napsauttamalla "Jaa".

  4. Seuraavaksi sinun on muutettava nimettömät jakamisoikeudet. Voit tehdä tämän siirtymällä verkko- ja jakamiskeskukseen napsauttamalla Käynnistä -> Ohjauspaneeli -> Internet-verkko -> Verkko- ja jakamiskeskus. Valitse sivun vasemmasta reunasta "Muuta jakamisen lisäasetuksia".

  5. Salasanasuojattu jakamissivu tulee näkyviin ja "Ota salasanasuojattu jakaminen käyttöön" -vaihtoehto on oletusarvoisesti valittu. Jos päätät jakaa kaikkien kanssa vaiheessa 2, sinun on poistettava se käytöstä. Jos kuitenkin olet huolissasi tietoturvasta ja olet päättänyt jakaa tiedot vain tietyille käyttäjänimille, voit jättää tämän vaihtoehdon päälle. Muista kuitenkin asettaa salasana käyttäjätunnuksellesi, muuten et voi muodostaa yhteyttä.

  Kuinka tarkistaa tietokoneesi IP-osoite

  Tämän oppaan loppuosan kannalta on tärkeää, että tiedämme tietokoneesi IP-osoitteen, joten suorita seuraavat vaiheet, jos et ole varma.

  1. Avaa komentorivi.

  2. Kirjoita komentokehotteeseen

  ipconfig

  ja IP-osoitteesi näytetään osana tietoluetteloa. Sen pitäisi olla luettelossa kohdassa "Yhdistäminen Ethernet-sovittimen lähialueelle" tai "Yhdistäminen langattoman sovittimen lähialueeseen", ja se tulee todennäköisesti olemaan jotain sellaista kuin 192.168.1.5.

  Pääsy Android-laitteellesi jaettuihin kansioihin

  Tietysti markkinoilla on useita sovelluksia, jotka voit määrittää käyttämään jaettuja kansioita Android-laitteellasi. Tässä oppaassa käytimme ES File Explorer Koska se on ilmainen, sen tiedetään toimivan hyvin Windowsin tiedostojen jakamisen kanssa ja yhteensopiva laitteiden kanssa, joissa on Android-versio 1.6 tai uudempi.

  Määritä ES File Explorer tiedostojen jakamista varten seuraavasti:

  1. Asenna ES File Explorer. Suorita se, kun asennus on valmis.

  2. Näkyviin tulee päänäyttö, joka näyttää kaikki SD-kortin tiedostot ja kansiot. Vasemmassa yläkulmassa näet pienen avattavan ruudun, jossa lukee "Paikallinen". Napsauttamalla tätä painiketta, näyttöön tulee valintaikkuna, jossa sinun on valittava "LAN" -vaihtoehto.

  Merkintä : Android-laitteesi ja tietokoneesi on oltava liitettynä samaan verkkoon voidakseen käyttää tietokonettasi, mikä tarkoittaa WiFi-yhteyden ottamista käyttöön Android-laitteellasi

  5. Kun olet LAN-osiossa, valitse ylhäältä työkaluriviltä "Uusi" ja sinulle annetaan kaksi vaihtoehtoa: "Skannaa" ja "Palvelin". Voit käyttää kumpaakin, ja molemmat vaihtoehdot ovat yksityiskohtaisia ​​alla:

  Skannausvaihtoehto:

  Valitse "Skannaa", jos haluat etsiä verkosta tietokoneita, joilla on jaettuja kansioita. On tärkeää tietää tietokoneen IP-osoite tälle vaiheelle. Kun tietokone on näkyvissä, voit lopettaa analyysin napauttamalla kerran näytöllä. Valitse tietokoneesi ja jos päätät poistaa salasanasuojatun tiedostojen jakamisen, se muodostaa yhteyden automaattisesti. Jos ei, seuraava näyttö voidaan tarvita:

  Tässä tapauksessa sinun on annettava sen käyttäjätunnus ja salasana, jonka kanssa jaoit kansion tietokoneellasi.

  Palvelinvaihtoehto:

  Valitse "Palvelin", jos haluat kirjoittaa tietokoneen IP-osoitteen manuaalisesti.

  Uusi / Muokkaa Samba-palvelinta -sivu tulee näkyviin. Tämän sivun täyttäminen riippuu siitä, oletko ottanut salasanasuojatun jakamisen käyttöön tietokoneellasi.

  a) Jos valitsit "Ota salasanasuojattu jakaminen käyttöön", kirjoita tietokoneen IP-osoite, kirjoita Windows-kirjautumistunnuksesi ja salasanasi tiedot ja kirjoita näytetty käyttäjänimi (kuten alla olevassa esimerkissä näkyy). Älä valitse nimetöntä vaihtoehtoa.

  b) Jos valitsit "Poista käytöstä jakaminen salasanasuojauksella:", kirjoita tietokoneen IP-osoite, valitse anonyymi vaihtoehto ja kirjoita näyttönimi (kuten alla olevassa esimerkissä näkyy).

  Loppukäyttö

  "Skannaus" - tai "Palvelin" -vaihtoehdon suorittamisen jälkeen jaetut tiedostot / kansiot näytetään LAN-näytössä.

  Etsi määritetty jaettu kansio ja valitse toistettava video. Se tulisi suoratoistaa Android-laitteellesi. Minun tapauksessani huomasin, että Samsung Galaxy Note -laitteeni sisäänrakennetulla soittimella oli paljon ongelmia siihen heitettyjen avi-tiedostojen kanssa. ES File Explorer on riittävän joustava kysyäksesi mitä videosoitinta haluat käyttää. Joten asensin VideoLAN-asiakkaan ja varmasti tämä ratkaisi ongelman ja toistetut videot ilman ongelmia. Musiikki ja kuvat toimivat hyvin sisäänrakennettujen sovellusten kanssa.

  Siinä kaikki.

  Kuvahyvitys: Pilvikonseptin kuvake kirjoittanut Big Stock Photo.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up