Nopeuta asioita Intel Optane -muistilla, jos käytät edelleen hidasta kiintolevyä

Jos sinua pyydettäisiin nimeämään paras jalostajayritys, kuka nimeäisit? Mahdollisuudet ovat hyvät siitä, että mieleen tulee etunimi on Intel. He yrittävät aina tuoda esiin parhaan mahdollisen laitteiston.

Intel Optane ei ole erilainen. Se on tekniikka, joka tekee asioista paljon nopeammin, mutta sillä on haittapuoli: se ei ole käytettävissä useimmissa piirisarjoissa. Jos haluat pitää hauskaa tekniikan kanssa, tarvitset tietokoneen, jossa on 7. sukupolven piirisarja.

Mikä on Intel Optane?

On parasta aloittaa tekniikkaan, johon se perustuu. Se perustuu 3D Xpoint -tekniikkaan. Optane on toistaiseksi yksinomaan KabyLake-tekniikka. Se ei myöskään toimi vanhemmissa tietokoneissa, joissa on vanhemmat Intel-sirut, kuten Broadwell tai Skyline.

Optane-muistin käyttämiseksi tietokoneessasi on oltava Intel 200 -sarjan piirisarja ja M.2 2280-S1-BM- tai 2242-S1-BM-tyyppinen liitin PCH: n uudelleenmuodostetulla PCIe-ohjaimella ja kaistat x2- tai x4-kokoonpanossa BM: n kanssa NVMe 1.1 -määrityksen mukaiset avaimet. Luettelo jatkuu tarvitsemaan BIOS-järjestelmän, joka tukee Intel Rapid Storage Technology 15.5 -ohjainta.

Hyppää

Optano on myös tekniikka, joka korvaa tavanomaiset SSD-asemat suurikapasiteettisilla Optano SSD -asemilla. Se on vieläkin nopeampi SSD, joka kytketään emolevyn M.2-paikkaan. Esimerkiksi sinulla on NVMe SSD -asemia, kuten Samsung 960 Evo.

Optane on 4,42 kertaa nopeampi kuin NAN-muistipohjainen NVMe SSD tulo- / lähtöteholla ja on myös 6,44 kertaa hitaampi.

Kuinka Intel Optane toimii?

Selkeyden vuoksi Intel kutsuu tätä muistia Optane eikä Optane SSD: ksi. Koska? Koska se on RAM: n ja SSD: n risteys, se on melkein yhtä nopea kuin RAM, mutta mikä parasta, et menetä mitään tietoja, kun virta kytketään pois päältä.

Optane Memory -muistin ansiosta sinulla voi olla paljon muistia hyvin pienellä alueella. Näihin tietoihin on myös mahdollista päästä nopeasti. Tämän ansiosta pelaamasi pelit latautuvat 67% nopeammin ja selaimet viisi kertaa nopeammin.

Pelien avulla uudet tasot voidaan asentaa valmiiksi Optane-moduuliin, joten sinun ei tarvitse odottaa, että ne ovat valmiita. Voit aloittaa pelaamisen heti.

Toistaiseksi vain yksi Optane-muistilla varustettu asema voidaan muodostaa pariksi, eikä se tue RAID-kokoonpanoja. Aika näyttää, muuttuuko tämä tulevaisuudessa, mutta nyt se muuttuu.

Sinun on myös päivitettävä Windows 10: een, joten jos olet halunnut päivittää, nyt olisi hyvä aika. Se on myös kymmenen kertaa nopeampi kuin perinteiset SATA-pohjaiset SSD: t.

Voit odottaa, että Optane-muisti on saatavana 16 Gt: n ja 32 Gt: n lisävarusteilla, ja se toimii myös nopean välimuistin asemana. Jos sinulla on perinteinen kiintolevy tai hitaampi SSD-asema, huomaat valtavan suorituskyvyn kasvun. Se ei ole yhtä nopea kuin huippuluokan M.2 NVMe SSD: t, mutta rakastat nopeutta.

johtopäätös

Optane-muistisirut parantavat suorituskykyä tavalla, jonka voit jonkin aikaa vain kuvitella. Intel ei ole vielä selvittänyt, onko MacOS: lla ja Linuxilla Windows 10: n plug-and-play-ominaisuudet. Odotatko Optane-muistia? Jaa ajatuksesi kommenteissa.

Indeksi
  1. Mikä on Intel Optane?
  2. Kuinka Intel Optane toimii?
  3. johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up