Kuinka kokeilla Windows 11:tä ilman Windows 10:n tuhoamista

Windows 11 sisältää paljon parannuksia Windows 10:een verrattuna. Valitettavasti sinun täytyy luopua vakaasta Windows 10:stä, jotta voit suorittaa täydellisen Windows 11 -asennuksen.

Hyvä uutinen on, että voit kokeilla Windows 11:tä ensisijaisella koneellasi sotkematta Windows 10:tä. Sinulla on kolme vaihtoehtoa: käytä virtuaalikonetta, kaksoiskäynnistystä tai Windows 11 -simulaattoria. Voit valita sinulle parhaiten sopivan menetelmän, ja me näytämme sinulle, kuinka voit määrittää ne seuraavassa.

Lue myös: Windows 11:n käyttäminen ilman Microsoft-tiliä

Käytä virtuaalikonetta

Virtuaalikoneen (VM) avulla voit asentaa Windows 11:n Windows 10 -käyttöjärjestelmän päälle. Lyhyesti sanottuna Windows 11 on käynnissä sovellusikkunassa Windows 10 -työpöydälläsi.

Mitä tarvitset:

 • Virtualisointisovellus (Oracle VirtualBox)

Tämän lisäksi sinun on tarkistettava Windows 11:n laitteistovaatimukset varmistaaksesi, että käyttöjärjestelmä voi toimia virtuaalikoneessasi. Jos olet epävarma joistakin luettelossa olevista asioista, sinun kannattaa suorittaa Windows 11 -yhteensopivuustesti ennen kuin jatkat.

Huomautus: VirtualBox ei tue TPM 2.0:aa, joka on Windows 11:n asennuksen edellytys. Tämä on kuitenkin mahdollista ohittaa muokkaamalla rekisteriä Windows 11:n asennuksen aloittamisen jälkeen. Jos et ole valmis tekemään niin, sinun kannattaa katsoa kaksi muuta tässä viestissä esitettyä menetelmää.

1. Asenna VirtualBox Windows 10:een

VirtualBox on suosittu ohjelmisto tähän tarkoitukseen, koska se on helppo asentaa ja määrittää. Se ei myöskään käytä PC-resursseja, mikä on mitä haluat VM:ltä.

 1. Suuntaa kohti VirtualBox-verkkosivusto.
 2. Napsauta "Windows Hosts" -vaihtoehtoa ladataksesi VirtualBox tietokoneellesi ja asentaaksesi sen noudattamalla ohjeita.

Lue myös: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Windows 11:n kontekstivalikoista

2. Luo VirtualBox-virtuaalikone

Ennen kuin jatkat Windows 11:n asennusta, sinun on määritettävä VirtualBox VM.

 1. Aloita käynnistämällä VirtualBox ja napsauttamalla Uusi-painiketta VirtualBox Manager -valikossa.
 1. Nimeä virtuaalikoneesi uudessa ikkunassa. Meidän tapauksessamme se on Windows11VM. Valitse myös asennuspaikka, jossa on vähintään 64 Gt levytilaa. Valitse lopuksi Versio-valikosta "Windows 11" ja napsauta Seuraava.
 1. Seuraavassa ikkunassa sinun on varattava vähintään 4 096 Mt muistia virtuaalikoneellesi. Jos sinulla on tarpeeksi RAM-muistia asennettuna, varaa enemmän muistia virtuaalikoneelle. Muista myös jättää riittävästi muistia, jotta Windows 10 toimii sujuvasti.
 1. Seuraavissa kolmessa näytössä ohjattu asennustoiminto opastaa sinua määrittämään virtuaalisen kiintolevyn.
 2. Viimeistele asennus napsauttamalla Luo.

Lue myös: Kuinka asentaa Windows 11 tietokoneisiin, joita ei tueta (ja miksi sinun ei pitäisi)

3. Asenna Windows 11 VirtualBoxiin

 1. Lataa Windows 11 -levykuva (ISO) menemällä viralliselle sivulle Windows 11 lataussivu.
 1. Avaa nyt VirtualBox ja valitse Windows11VM vasemmalla puolellasi.
 1. Napsauta Aloita jatkaaksesi.
 1. Sinua pyydetään valitsemaan käynnistyslevy. Napsauta kansiokuvaketta valitaksesi lataamasi Windows 11 ISO -tiedoston.
 2. Napsauta Käynnistä.

Huomautus: Paina Shift + F10 ja noudata sitten ohjeita kohdassa "Muokkaa rekisteriä tuoreessa Windows 11 -asennuksessa" ohita TPM-vaatimusviesti ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

 1. Valitse haluamasi kieli-, aika- ja näppäimistöasetukset ja napsauta Seuraava.
 1. Napsauta "Asenna nyt" seuraavalla sivulla. Sen jälkeen sinua pyydetään antamaan Windows-tuoteavaimesi. Jos sinulla ei ole sitä, napsauta "Minulla ei ole tuoteavainta".
 1. Valitse Windows-versio, jonka haluat asentaa. Napsauta Seuraava.
 2. Hyväksy käyttösopimus. Kun olet valmis, napsauta "Mukautettu: Asenna vain Windows (edistynyt)" ja valitse, mihin Windows asennetaan. Asennusprosessi alkaa.
 1. Kun Windows 11 on asennettu, voit käyttää sitä käynnistämällä VirtualBoxin ja käynnistämällä Windows11VM:n.

Lue myös: Miksi salaus ei toimi Windows 11 Homessa ja kuinka korjata se

Kaksoiskäynnistys Windows 11 Windows 10:n kanssa

Kaksoiskäynnistys tarkoittaa yksinkertaisesti kahden käyttöjärjestelmän käyttöä samassa tietokoneessa samanaikaisesti. Vaikka se ei ole yhtä saumatonta kuin virtuaalikoneen käyttäminen, se on vähemmän vaativa PC-resursseille.

Windows 11:n ja Windows 10:n kaksoiskäynnistystä varten tietokoneessasi tulee olla vähintään 8 Gt RAM-muistia, yli 64 Gt vapaata tallennustilaa, UEFI-laiteohjelmisto, TPM-versio 2.0 ja Secure Boot -ominaisuus. Voit varmistaa, että tietokoneessasi on kaikki tarvitsemasi, suorittamalla Windows 11 -yhteensopivuustestin etukäteen.

1. Valmistele osio Windows 11:lle

 1. Paina Win + R.
 2. Kirjoita compmgmt.msc ja paina Enter avataksesi "Computer Management".
 3. Siirry vasemman valikon kohtaan "Levynhallinta" ja napsauta sitä nähdäksesi levykokoonpanosi.
 1. Valitse levy, jolla on vähintään 64 Gt vapaata tilaa. On parempi, jos voit varata enemmän tilaa. Napsauta asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Shrink Volume".
 1. Anna pienennettävän tilan määrä megatavuina ja napsauta Pienennä.
 1. Kohdistamattoman tilan pitäisi nyt näkyä Levynhallinnassa. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "New Simple Volume".
 1. Seuraavassa näytössä uusi ohjattu äänenvoimakkuus käynnistyy. Se auttaa sinua määrittämään, alustamaan ja määrittämään asemakirjaimen ja taltiotunnisteen uudelle kiintolevyosiolle. Varmista, että määrität ikimuistoisen taltiotunnisteen (esimerkiksi Windows11BootDrive). Napsauta Seuraava jatkaaksesi.
 1. Sulje ohjattu toiminto napsauttamalla Valmis.

Lue myös: Kuinka tarkistaa suorittimen lämpötila Windowsissa

2. Asenna Windows 11

 1. Lataa Windows 11 Median luontityökalu.
 1. Ennen kuin käytät työkalua, kytke USB-muistitikku (vähintään 8 Gt) tietokoneeseen. Luo käynnistettävä USB-muistitikku noudattamalla kehotteita. Kun prosessi on valmis, näet "USB-muistitikkusi on valmis" -viestin.
 1. Käynnistä tietokone uudelleen BIOSiin ja valitse USB-asema käynnistyslaitteeksi. Windows 11:n ohjattu asennustoiminto käynnistyy.
 2. Seuraa kehotteita, kunnes pääset kohtaan "Minkä tyyppisen asennuksen haluat?" ikkuna. Napsauta "Mukautettu: Asenna vain Windows (edistynyt)" ja napsauta Seuraava.
 1. Valitse luomasi osio (Windows11BootDrive) ja napsauta sitten Seuraava asentaaksesi Windows 11.
 2. Kun asennus on valmis, voit nyt käyttää Windows 10:tä ja Windows 11:tä käynnistysvalikosta, kun käynnistät tietokoneen uudelleen.

Lue myös: Kuinka saada Classic Volume Mixer takaisin Windows 11:ssä

Kokeile Windows 11 -simulaattoria

Yksi helpoimmista tavoista saada käyttötuntumaa Windows 11:stä on käyttää tämä pilvi-isännöimä simulaattori. Mene verkkosivustolle saadaksesi käsityksen siitä, millainen Windows 11 olisi, jos asennat sen.

Asioita, joita voit tehdä

 • Avaa Käynnistä-valikko – Voit katsoa, ​​miltä Käynnistä-valikko näyttää yksinkertaisesti napsauttamalla Windows-kuvaketta, joka on nyt oletuksena keskeisellä paikalla. Näet kiinnitetyt sovellukset valikon yläosassa ja suositellut kohteet alareunassa.
 • Tutustu Windows Storeen – Napsauta Windows Store -kuvaketta saadaksesi vaikutelman uudesta ilmeestä. Valitettavasti et voi asentaa sovelluksia simulaattoriin.
 • Kokeile uutta hakua – Napsauta tehtäväpalkin hakukuvaketta, jolloin uusi hakuvalikko avautuu.

Lisäominaisuuksia – Voit myös tarkistaa File Explorerin, Edge-selaimen ja Asetukset.

Lue myös: Windows 11 Snipping Tool ei toimi: 12 mahdollista korjausta

Käärimistä

Nyt kun tiedät kuinka kokeilla Windows 11:tä luopumatta Windows 10:stä, ehkä haluat oppia lisää Microsoftin uusimmasta käyttöjärjestelmästä. Tutustu esimerkiksi tähän luetteloon piilotetuista Windows 11 -ominaisuuksista tai opi kaikista tavoista, joilla voit mukauttaa Windows 11:n aloitusvalikkoa.

Indeksi
 1. Käytä virtuaalikonetta
  1. 1. Asenna VirtualBox Windows 10:een
  2. 2. Luo VirtualBox-virtuaalikone
  3. 3. Asenna Windows 11 VirtualBoxiin
 2. Kaksoiskäynnistys Windows 11 Windows 10:n kanssa
  1. 1. Valmistele osio Windows 11:lle
  2. 2. Asenna Windows 11
 3. Kokeile Windows 11 -simulaattoria
  1. Asioita, joita voit tehdä
 4. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up