Kuinka kumota iPhonen ja Androidin väliset erot

Vain iPhonessa tai Androidissa on muutamia ainutlaatuisia toimintoja, ja ne voidaan jopa peruuttaa kokonaan

Kuinka monta kertaa meille on käynyt, ettemme voi käyttää joitakin iPhonen toimintoja Androidilla (ja päinvastoin) näiden kahden käyttöjärjestelmän erilaisen luonteen vuoksi? Vaikka olemmekin ystävien ja perheen seurassa, kaksi puhelinta, jotka eivät "puhu keskenään", voi vaikeuttaa ominaisuuksien ja sisällön jakamista.

Onneksi on mahdollista hyödyntää joitain sovelluksia iPhonen ja Androidin erojen kumoamiseksi kokonaan, jotta voimme aina jakaa haluamamme sisällön ja hyödyntää ominaisuuksia, joita yleensä esiintyy vain tietyntyyppisessä puhelimessa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle tosiasian kuinka "symbolisesti" peruutetaan ero iPhonen ja Androidin välillä, asentamalla joitain sovelluksia molempiin laitteisiin ja siten integroimalla Apple-laitteiden ja Android-puhelimien ainutlaatuiset toiminnot.

Indeksi
  1. FaceTimen käyttö Androidissa
  2. Google Duon käyttäminen iPhonessa
  3. Telegramin käyttö
  4. Siirrä tiedostoja lähellä
  5. Jaa yritysasiakirjoja
  6. Ota valokuvia Android-yhteensopivilla iPhone-puhelimilla
  7. Lue HEIC-kuvia Androidilla
  8. Käytä vain USB Type-C -laturia

FaceTimen käyttö Androidissa

Videopuhelut iPhonella tehdään melkein aina FaceTime, joka on kaikkiin iPhone- ja muihin Mac-laitteisiin integroitu palvelu, joka ei toistaiseksi ole yhteensopiva Android-laitteiden kanssa. FaceTimen uusimmassa versiossa se on kuitenkin mahdollista jakaa selainlinkkejä suoria videopuheluita varten, joten voit soittaa FaceTime-puheluita suoraan Android-selaimesta.

Jos ystävällämme tai sukulaisellamme on iPhone, mutta meillä on Android-laite ja haluamme aloittaa videopuhelun nopeasti, pyydä vain linkkiä FaceTimeen; Kun saamme koodin, liitä se mihin tahansa nykyaikaiseen selaimeen, anna kameran ja mikrofonin käyttöoikeudet ja olemme heti valmiita käyttämään FaceTimea myös Android-laitteellamme.

Google Duon käyttäminen iPhonessa

Entä jos haluamme käyttää videopuheluihin yhtä sovellusta, joka toimii sekä Androidilla että iPhonella? Googlen vastaus FaceTimeen on Google Duo, integroitu moniin Android-laitteisiin, mutta ladattavissa erikseen Google Play Kauppa ja alkaenApple App Store.

Google Duo -videopuheluiden laatu on erittäin korkea ja videoneuvotteluun on mahdollista lisätä jopa 32 henkilöä, joten voit kommunikoida kaikkien ystäviesi kanssa heidän puhelimesta riippumatta. Koska se on saatavana myös iPhonelle, siitä tulee itse asiassa paras vaihtoehto FaceTimelle, varsinkin jos olemme ainoita, joilla on iPhone ystävien joukossa (kaikki Android).

Telegramin käyttö

Monet iPhone-käyttäjät käyttävät viesteissä iMessage, mutta sitä ei voi käyttää Androidissa (se lähettää yksinkertaisia ​​tekstiviestejä Android-käyttäjille). Voimme käyttää WhatsAppia myös yleisenä viestintäsovelluksena, mutta sillä on silti rajoituksia tiedostojen kokoon ja laitteiden määrään, joilla se voidaan käynnistää samanaikaisesti.

Androidin ja iPhonen toiminnallisuuden standardointi kannattaa siksi keskity heti Telegramiin, monipuolinen viestintäsovellus saatavilla vuodesta Google Play Kauppa ja alkaenApple App Store.

Tämä sovellus tukee kanavia, ryhmiä ja superryhmiä, tarroja (myös animoituja), voit lähettää äänimuistiinpanoja, tukee GIF-tiedostoja (omistetulla hakukoneella), voit lähettää rajattomasti videoita ja valokuvia, tarjoaa järjestelmän erittäin yksinkertaisen tiedostojen ja asiakirjojen jakamiseen, tukee yksityisiä keskusteluja, voidaan asentaa mihin tahansa laitteeseen ja käyttää samanaikaisesti.

Siirrä tiedostoja lähellä

Ystäväporukassa voi olla erittäin hyödyllistä käyttää siirtojärjestelmiä lähellä, mutta Applen AirDrop Ja Googlen lähellä he eivät tule toimeen. Jotta kaikki puhelinmallit olisivat näkyvissä niiden käyttämästä käyttöjärjestelmästä riippumatta, voimme käyttää sovellusta, kuten Xender, ladattavissa ilmaiseksi Android Ja iPhone.

Asentamalla sovelluksen kaikkiin ryhmän laitteisiin on mahdollista vaihtaa nopeasti kuvia, videoita ja minkä tahansa muun tyyppisiä tiedostoja yksinkertaisesti avaamalla sovellus ja painamalla puhelimen nimeä (joka tulee eräänlaiseen tutkaan) .

Ensimmäisen yhdistämisen jälkeen voimme nopeasti jakaa muuta sisältöä painikkeella Jaa järjestelmästämme ja painamalla suoraan läheisyydessämme olevan Xender-yhteyshenkilön nimeä sekä pystymme jakamaan saman tiedoston useiden lähistöllä olevien Xender-yhteyshenkilöiden kanssa.

Jaa yritysasiakirjoja

Jos käytämme kaikki eri puhelimia toimistossa, kannattaa työasiakirjat ja PDF-tiedostot jakaa yhteen yhteinen pilvitila kuten tarjoama Google asema, saatavilla ilmaiseksi Android ja varten iPhone.

Drivea käyttämällä meillä on 15 Gt tilaa pitääksemme asiakirjojamme verkossa, ja voimme jakaa pääsyn kansioon tai yksittäisiin tiedostoihin Android-käyttäjien kanssa (kirjoittamalla suoraan Android-yhteyshenkilön nimen tai Gmail-osoitteen) tai jakamalla suoran pääsylinkki (iPhone-käyttäjille).

Sovelluksen avulla voit myös muokata yleisimpiä toimistoasiakirjoja (Word, Excel ja PowerPoint), voit ladata offline-tiedostoja puhelimen muistiin, tarjoaa käyttöoikeuksien hallintajärjestelmän lisätyille käyttäjille ja sitä voidaan käyttää myös työskentele usealla kädellä saman asiakirjan parissa, jotta Androidin ja iPhonen väliset tuottavuuserot voidaan poistaa kokonaan.

Ota valokuvia Android-yhteensopivilla iPhone-puhelimilla

Uusissa iPhoneissa valokuvat otetaan HEIC-muoto, optimoitu hyödyntämään iPhonen kameran ominaisuuksia ja vähentämään kunkin kuvan viemää tilaa. Tämä kuvamuoto ei ole yhteensopiva kaikkien Android-laitteiden kanssa, joissa on oltava päivitetty versio käyttöjärjestelmästä (kuten näemme seuraavassa luvussa).

Jos haluamme ottaa enemmän yhteensopivia valokuvia iPhonella, meidän tarvitsee vain avata sovellus asetukset, vie meidät valikkoon Kamera, sitten päälle Muodot ja valitse lopuksi kohde Yhteensopivampi.

Nyt iPhonella otetut valokuvat tallennetaan JPEG-muodossa, joka on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien Android-puhelimien kanssa ja helposti voidaan siirtää myös PC:lle, jossa niitä on mahdollista muokata tai jakaa sosiaalisessa mediassa.

Lue HEIC-kuvia Androidilla

Niille, jotka omistavat Android-puhelimen ja vastaanottavat kuvia HEIC-muoto, voit avata ne laitteellasi olevalla Galleria-sovelluksella vain, jos Android 9.0 on asennettu käyttöjärjestelmänä. Jos meillä on vanhempi Android-versio tai HEIC-kuvat eivät vieläkään avaudu, suosittelemme, että asennat sovelluksen puhelimeesi Google-tiedostoja.

Googlen hallintaohjelmiston avulla voimme avata minkä tahansa kuvamuodon ilman tiedostoa muuntamatta. Jos haluamme jatkaa HEIC-tiedostojen muuntamista, voimme ladata sovelluksen Android-puhelimeen XnConvert, kuuluisa sovellus, joka voi muuntaa minkä tahansa kuvamuodon.

Käytä vain USB Type-C -laturia

Laturit varten iPhone Niissä on edelleen A-tyypin USB-portti ja USB-A/Lightning-kaapeli, joten se on de facto ei ole yhteensopiva nykyaikaisten C-tyypin USB-laturien kanssa toimitetaan useiden Android-älypuhelimien mukana. Jos haluamme käyttää nykyaikaisen Android-puhelimen laturia myös iPhonelle, hanki sellainen USB-C-Lightning-kaapeli .

Tämän kaapelin avulla voimme käytä myös Android-puhelimen laturia iPhonelle, hyödyntäen myös nopeaa latausta (jos laturi tukee Power Deliveryä). Jos haluamme ladata iPhonen ja Android-puhelimen yhdessä voimme myös käyttää a 36 W Dual USB-C laturi ja liitä yllä näkyvä iPhone-kaapeli ja Android-puhelimen latauskaapeli.

Johtopäätökset

Kuten olemme nähneet, iPhonen ja Androidin kaksi maailmaa ovat paljon lähempänä kuin miltä ne näyttävät: kestää hyvin vähän kumota eroja ja vaikeuksia, joita kohdataan, kun kaksi maailmaa joutuvat kosketuksiin syystä tai toisesta. Noudatamme kirjeessä annettuja neuvoja ja meillä ei enää koskaan tule ongelmia, kun tapaamme ystävän, jolla on iPhone tai Android ja meillä on puhelin, jonka käyttöjärjestelmä on erilainen kuin sinun.

Lopuksi, älä unohda, että se on aina mahdollista muuta Android-matkapuhelimesta iphonen ulkonäkö, joidenkin sovellusten kautta.

Toisessa oppaassa olemme nähneet kuinka lähettää tiedostoja Androidilla ja iPhonella, joten voit aina vaihtaa tärkeitä tiedostoja. Jos taas ongelma koskee valokuvia, voimme aina käyttää niitä sovellus kuvien vaihtamiseen, yhteensopiva molempien järjestelmien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up