Sovelluksen tai pelin julkaiseminen Play Kaupassa tai Apple Storessa

Haluammeko julkaista sovelluksemme Android- ja iPhone-älypuhelimien myymälöissä? Katsotaanpa, miten se tehdään.

Meille käyttäjille sovelluksen tai pelin lataaminen puhelimeen on erittäin helppoa: meidän tarvitsee vain avata älypuhelinkauppa, etsiä sovelluksen nimi ja lopuksi painaa Asentaa tai Saada ladataksesi sen laitteellesi. Mutta näiden yksinkertaisten eleiden takana piilee erittäin pitkä ja työläs prosessi, jota kaikkien kehittäjien on noudatettava voidakseen julkaista yleinen peli tai sovellus Google Play Storessa tai Apple App Storessa.

Olemme aloittelevia kehittäjiä, mutta emme tiedä kuinka julkaista sovellus Google Play -kaupassa ja Apple Storessa? Tässä oppaassa yritämme tehdä yhteenvedon kaikki julkaisun edellyttämät vaiheet, joten voit tarjota työtäsi muille käyttäjille ja jopa ansaita jotain (mainosten tai maksullisten sovellusten ansiosta).

Kuinka tehdä mobiilisovellus tai peli

Luodaksesi aAndroid-käyttöjärjestelmän kanssa yhteensopiva sovellus lähtökohtana on sviitti Android Studio, saatavilla ilmaiseksi kaikille Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneille.
Sen avulla on mahdollista "antaa elämää" sovellukselle Java-, Kotlin- ja C / C ++ -ohjelmointikielillä. Sovelluksen julkaisemiseksi meidän on ensin luotava a APK allekirjoitettumuuten Google ei hyväksy työtämme. Avataan siis Android Studio ja viedään meidät polulle Build -> Luo allekirjoitettu APK. Täytämme nimissämme tarvittavat tiedot varmenteen luomiseen, jonka jälkeen valitsemme, luodaanko käyttövalmis sovellus (vapauttaa) tai testaussovellus (virheenkorjaus).

Jos toisaalta haluamme luoda asovellus iPhonelle tai iPadille, on suositeltavaa käyttää aina Macia tai MacBookia ja luottaa ohjelmaan Xcode.
Yhdessä ohjelman kanssa meidän on tehtävä tilaus Applen kehittäjäohjelma, hintaan 99 dollaria vuodessa (tarvitaan tulevan sovelluksen julkaisemiseen). Kun meillä on kaikki tarvitsemamme, voimme aloittaa sovelluksen kehittämisen Xcodessa käyttämällä ohjelmointikielinä Swiftiä ja Objective-C:tä.

Työn lopussa meidän on luotava henkilöllisyystodistus sivustolle iTunes Connect, rekisteröi testilaite (iPhone) ja lataa vasta tässä vaiheessa allekirjoitettu varmenne Xcodeen lisättäväksi, jotta saat heti allekirjoitetut binaarit valmiina ladattavaksi App Storeen (polun avulla Rakennusasetukset -> Kaikki -> Koodiallekirjoitus).

Julkaise sovellus tai peli Google Play Kaupassa

Avaamme sivuston julkaistaksesi sovelluksen Google Play Kaupassa Google Play -kehittäjäkonsoli ja kirjaudu sisään valmiilla Google-tilillä tai rekisteröi sellaisen lennossa; ensimmäisen kerran joudut maksamaan 25 dollaria julkaista mitään, joten on parasta pitää luottokorttisi käden ulottuvilla.
Kun meillä on pääsy, noustaan ​​huipulle Kaikki sovellukset ja paina eteenpäin Lisää uusi sovellus. Seuraavalle näytölle syötetään oletuskieli ja sovelluksen nimi sekä muuta hyödyllistä tietoa sovelluksen luokituksesta, rajoituksista ja sen omistajasta. Kokoonpanon jälkeen siirrytään osioon Hallitse versioita, lataamme allekirjoitetun APK:n ja valitsemme myös sovelluksen version (alfa, beta, suljettu testi, avoin testi, julkinen).

Kaikkien kenttien täyttämisen jälkeen vahvistamme ja odotamme Googlen turvatarkistuksia, jotka voivat kestää 1-2 päivää (vaikka sovellus olisi yleensä valmis muutaman tunnin kuluttua). Sovellus on nyt ladattu Google Playn kehittäjäkonsoliin, mutta se ei ole vielä saatavilla yleisölle. varsinaista julkaisua varten meidän on täytettävä sovelluskortti, kuten se näytetään käyttäjille (meidän on lisättävä kuvakaappauksia, toimintojen kuvaus, luokittelu, yhteystiedot ja muuta hyödyllistä tietoa). Kun tämä näyttö on myös valmis, voimme julkaista sovelluksen milloin tahansa samalta hallintanäytöltä.

Julkaise sovellus tai peli Apple App Storessa

Sovelluksen julkaiseminen App Storessa edellyttää hieman monimutkaisempaa prosessia kuin Androidilla. Ensin meidän on saatava a Sovellustunnus, joka tunnistaa yksilöllisesti sovelluksemme kaikki myöhemmin tekemämme muutokset. Tätä varten avaamme jälleen Applen kehittäjäohjelma, jatkamme Sertifikaatit, tunnisteet ja profiilit ja sitten mennään polulle Tunnisteet -> Sovellustunnukset, joten voit painaa +-painiketta; täytämme kaikki tiedot sovelluksesta, jonka haluamme luoda, jotta voimme myöhemmin ladata Xcodella luodun sertifioidun binaarin.

Kun olet luonut sovellustunnuksen, avataan nyt iTunes Connect, Klikkaa Sovellukseni ja sitten eteenpäin+ kuvake, jotta voimme ladata Xcodella tekemämme työmme ja liittää sen valmiiseen sovellustunnukseen.
Nyt meidän tarvitsee vain täyttää kaikki lopulliseen sovelluskorttiin vaadittavat kentät, ilmoittaa kieli, ladata sovelluksen kuvakaappaukset, antaa täydellinen kuvaus luomastamme sovelluksesta, syöttää kehittäjän ikärajoitukset ja tiedot yhteydenottolomakkeeseen. .

Julkaisemishetkellä joudumme melkein aina odottamaan 24-48 tuntia ennen julkaisemista, koska Apple suorittaa paljon tiukempaa valvontaa (on luonnollinen henkilö, joka valvoo luomaamme sovellusta yksityiskohtaisesti); tämän ajanjakson jälkeen sovellus julkaistaan ​​App Storessa ja valmis ladattavaksi mille tahansa laitteelle.

Vaihtoehtoja virallisille myymälöille

Jos haluamme julkaista sovelluksen Androidille voimme myös valita vaihtoehtoisia myymälöitä, jotta saadaan nopeampi, nopeampi ja ennen kaikkea ilmainen menettely (suosion kustannuksella). Parhaat kaupat, joissa voit julkaista uuden pelin tai sovelluksen, ovat:

Rekisteröidytään kehittäjille varatuille alustoille ja ladataan uusi pelimme tai sovelluksemme täyttämällä kaikki kentät ja odottaen valitun myymälän hyväksyntää. Voimme antaa sinulle neuvon, että lataa peli tai sovellus aina Google Play Kauppaan ja vasta sitten julkaiseminen yllä olevilla sivustoilla.

iPhonen ja iPadin sovellusten täytyy välttämättä käydä App Storen kautta, jos haluamme pysyä Applen asettamien sääntöjen sisällä. Jos haluamme ohittaa Applen säännöt, voimme ladata sovelluksen vaihtoehtoinen kauppa Cydia, vaihtoehtoinen kauppa, joka on saatavilla vain meneillään oleville iPhone- ja iPad-puhelimille Karkaaminen.

Johtopäätökset

Oppaassa olemme antaneet sinulle vain lyhyen yleiskatsauksen siitä, mitä sinun tulee tehdä julkaistaksesi sovelluksemme suosituimmissa älypuhelimien ja tablettien myymälöissä, mutta se on loistava tukikohta aloitteleville kehittäjille tai kaikille, jotka haluavat kokeilla sovelluksen julkaisemista huvin vuoksi. Vältä tietysti muille ihmisille kuuluvien sovellusten, virussovellusten tai palveluiden käyttöehtoja rikkovien sovellusten lataamista: rangaistus on sovelluksen julkaisematta jättäminen tai mikä pahempaa, kehittäjätilin peruuttaminen.

Aina syventääksemme ohjelmointikielien aihetta olemme luoneet erittäin mielenkiintoisia teemaoppaita: voimme itse asiassa käyttää sivustoja ohjelmoinnin oppimiseen ja opi heti i suosituimmat ohjelmointikielet toimimaan, jotta voit luoda räätälöityjä sovelluksia.

Indeksi
  1. Kuinka tehdä mobiilisovellus tai peli
  2. Julkaise sovellus tai peli Google Play Kaupassa
  3. Julkaise sovellus tai peli Apple App Storessa
  4. Vaihtoehtoja virallisille myymälöille
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up