Kuinka lisätä uusia USB-portteja PC- ja Mac-tietokoneisiin

Eivätkö PC- tai Mac-tietokoneemme USB-portit riitä? Katsotaan kuinka lisätä uusia nopeita USB-portteja heti.

Nykyaikaisissa tietokoneissa USB-portit eivät näytä koskaan riittävän: käyttökelpoisten porttien puuttuminen kestää hyvin vähän, koska on liitettävä suuri määrä laitteita (web-kamerat, hiiret, langattomat vastaanottimet, USB-tikut, Bluetooth-vastaanottimet, ulkoinen USB asemat ja kaikki muu). Ongelma on konkreettinen erityisesti kannettavissa tietokoneissa ja MacBookeissa: kannettavissa tietokoneissa on yhä vähemmän portteja, pakottaa meidät aika ajoin valitsemaan, mihin yhdistää.

Mutta meidän ei tarvitse tehdä kuka tietää mitä lisätäksemme porttien määrää nykyaikaisissa tietokoneissa! Laajennuskorttien tai mittatilaustyönä valmistettujen ulkoisten keskittimien ansiosta voimme lisää uusia portteja PC- ja Mac-tietokoneisiin, jotta voimme liittää paljon enemmän USB-laitteita kannettavaan, pöytätietokoneeseen tai Maciin.

Indeksi
  1. Sisäiset laajennuskortit
  2. USB-keskitin
  3. MacBookin laajennuskeskus
    1. Johtopäätökset

Sisäiset laajennuskortit

Kiinteissä tietokoneissa voimme käyttää erittäin tehokasta ratkaisua USB-porttien lisäämiseen: sisäiset laajennuskortit. Nämä kortit on sijoitettu kotelon sisään, ja ne hyödyntävät PCI-Express X1 -paikkoja lisätäkseen välittömästi käytettävissä olevien USB-porttien määrää.

Vaikka kokoaminen saattaa tuntua vaikealta, se on itse asiassa yksinkertaisempaa kuin luulet: avaat kotelon sivupaneelin (virran katkaisun jälkeen), poistat suojauksen haluamaasi PCI-Express-paikkaa vastaavasta paikasta, kiinnität kortti ja ruuvaa kiinnitysruuvi. Seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä tietokone tunnistaa uudet USB-portit ja voit käyttää niitä heti ilman ongelmia.

Parhaat sisäiset USB-laajennuskortit, jotka voimme nähdä, ovat:

Valitsemme haluamamme mallin ja asennamme sen PC:llemme, jotta ei enää koskaan tule ongelmia puuttuvien USB-porttien kanssa. Joissakin malleissa on myös sisäänpäin suunnatut USB-portit – tämä voisi olla ratkaisu USB-laitteiden, kuten Bluetooth-sovittimien tai USB-tyyppisten Wi-Fi-korttien, liittämiseen tietokoneen sisään piiloutumiseen.

USB-keskitin

Muissa kannettavissa tietokoneissa, joissa on vähän USB-portteja, niille, jotka haluavat PC:n USB-portit kiinteästi pöydälle tai niille, joilla on Mac tai MacBook, on mahdollista lisätä USB-portteja klassinen USB-keskitin, yksinkertainen laite, joka pystyy moninkertaistamaan USB-porttien määrän varaamalla vain yhden tietokoneen porteista.

Porttien lisäämiseksi meidän tarvitsee vain kytkeä keskitinkaapeli vapaaseen USB 3.0 -porttiin ja järjestelmän tunnistamisen jälkeen liittää lisälaitteet suoraan keskittimeen. Monet mallit tukevat myös uudet USB Type-C -liitännätjoten voit käyttää niitä saumattomasti MacBookeissa ja uusissa tietokoneissa.

Voit seurata tätä polkua valitsemalla vain yhden alla luetelluista USB-keskittimen malleista:

Keskittimiä on kaikenmuotoisia ja -värisiä, valitse vain tietokoneellesi parhaiten sopiva, jotta voit laajentaa USB-porttien määrää välittömästi.

Jotta keskitin toimisi oikein, käytämme tietokoneessa vain USB 3.0 tai uudempia portteja. Vanhojen USB 2.0 -porttien käyttäminen keskittimenä johtaa ongelmiin virtalähteen kannalta: parempi käyttää vain nopeita USB-portteja.

MacBookin laajennuskeskus

Uusissa MacBookeissa voimme myös käyttää erikoisuuksia omistetut laajennuskeskittimet, jotka ovat itse asiassa linjassa Applen kannettavien tietokoneiden suunnittelun kanssa ja laajentavat portteja tyylikkäästi hyödyntäen mahdollisimman paljon sivun ainoat portit.

Sen lisäksi, että ne tarjoavat uusia USB-portteja, nämä keskittimet sisältävät usein myös kortinlukijan, HDMI-portin (monitoreiden ja televisioiden nopeaan liittämiseen), pikalatausportin (virran syöttämiseksi MacBookiin) ja Ethernet-portin (harvemmin ja enemmän nyt melkein kokonaan pois käytöstä Maceissa).

Parhaat MacBook Hub -mallit, joita voimme ostaa, ovat:

Ne ovat kaikki samanvärisiä kuin MacBook, joten se ei näytä oudolta, kun se on liitetty Applen kannettavan tietokoneen ainoihin USB Type-C -portteihin. Näistä keskittimistä löytyy myös MacBookin lataamiseen varattu portti, ns Virransyöttö (tai PD): tämä portti tulee aina jättää vapaaksi, jotta voimme liittää vain MacBookin virtajohdon, kun meidän on ladattava akku. Kun akku on täynnä, tätä porttia voidaan aina käyttää USB Type-C -porttina.

Johtopäätökset

Jos meillä on määräongelmia tietokoneemme tai Macimme USB-porttien kanssa, älä masennu: valitsemme huolellisesti yhden yllä ehdotetuista malleista ja laajennamme niitä, jotta voimme liitä enemmän USB-laitteita hidastamatta tuottavuutta. Kaikki yllä näkyvät laitteet ovat Plug and Play, eli ne ovat heti toimintakunnossa ja toimivat, kun ne on liitetty tietokoneeseen: ajureita ei tarvitse asentaa.

Jos USB-portit eivät toimi niin kuin pitäisi tai eivät tunnista ostamiamme keskittimiä, voimme lukea oppaamme yleisten USB-porttiongelmien vianmääritys ja jos se ei riitä, voimme lukea myös omamme USB-porttivirheitä käsittelevä artikkeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up