Jos Windows 10 tai 11 ei käynnisty, kuinka kaikki tallennetaan ja asennetaan uudelleen

Kaikkien tietojen tallentaminen ennen Windows 10:n tai Windows 11:n uudelleenasentamista tietokoneeseen, joka ei käynnisty tai ei käynnisty enää

Tietokoneen käyttö voi nykyään tuottaa sinulle paljon tyydytystä, voit tehdä monia asioita ja selata mielenkiintoisimpia, hyödyllisimpiä ja hauskimpia verkkosivustoja sekä olla korvaamaton työväline monissa toimistoissa ja monille ammattilaisille. Jos olemme tilanteessa, jossa kytkemme päälle Windows-tietokone ja se pysähtyy virheellä eikä käynnisty, vaarana on, ettemme pysty enää työskentelemään ja olemme jumissa jopa tuntikausia! Jos Windows ei käynnisty, ensimmäinen ajatus menee tietokoneellesi tallennettuihin tiedostoihin, kaikkiin lomakuviin, työ- tai kouluasiakirjoihin, lukukausipapereihin, matkapuhelimen varmuuskopioihin ja niin edelleen.

Tässä oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti, miten tallenna tärkeät tiedot ja tiedostot tietokoneeltasi, jotta ne eivät poistu väistämättä. Kun olet tallentanut henkilökohtaiset tiedostosi, näytämme sinulle kuinka nollaa tietokoneesi käynnistääksesi sen uudelleen ja palata töihin tai pitää hauskaa.

Indeksi

  Ennakkotiedot

  Ennen minkään Windowsin palautusmenettelyn suorittamista on suositeltavaa tallentaa henkilökohtaiset tiedostomme käyttämällä hätäkäyttöjärjestelmää, jonka voimme käynnistää suoraan USB-avaimelta; käyttöjärjestelmästä käynnistämme ulkoisen USB-aseman, johon tallennamme henkilökohtaiset tiedostot. Tiedostojen tallentamisen jälkeen näytämme, kuinka voit palauttaa Windows 11:n tai Windows 10:n oikean käynnistyksen.

  Jotta voit tehdä kaiken oikein, sinulla on oltava kaksi käsillä tyhjiä USB-tikkuja vähintään 16 Gt (käytettävissämme käyttöjärjestelmissä) ja a kannettava USB-kiintolevy (johon tallennetaan henkilötietomme).

  Hae henkilökohtaiset tiedostot

  Henkilökohtaisten tiedostojemme palauttamiseksi meidän on ladattava GNU/Linux-jakelu ja asetettava se USB-avaimeen, jotta sitä voidaan käyttää hätäkäyttöjärjestelmänä toimimattoman PC:n kiintolevyn käyttämiseen. Ilmeisesti hätäkäyttöjärjestelmän luomiseksi tarvitsemme toisen toimivan tietokoneen, jolle luomme käynnistysaseman.

  Tätä varten suosittelemme, että lataat jakelun Ubuntu ja työkalu UNetbootin, molemmat saatavilla ilmaiseksi.
  UNetbootin Lataamisen lopussa asetamme valitun tyhjän USB-avaimen johonkin luomiseen käytetyn tietokoneen USB-porteista ja avaa sitten UNetbootin, valitse kohde Levyn kuva, paina kolmea pistettä oikealla, valitse aiemmin ladattu Ubuntu ISO, valitse USB-avain kentästä Yksikkö Aloita toimenpide painamalla sitten OK.

  Prosessin lopussa poista USB-avain toimivasta tietokoneesta ja aseta se käynnistyksen yhteydessä estettyyn tietokoneeseen, käynnistysjärjestyksen muuttaminen ja pääsemme suoraan käyttöjärjestelmään avaimella.
  Ubuntu Varmista, että käynnistät Ubuntu Liven valitsemalla Kokeile Ubuntua ja odota käyttöliittymän latautumista.

  Heti kun Ubuntu on valmis, liitä tarkoitukseen valittu ulkoinen kovalevy toiseen USB-porttiin, avaa tiedostonhallinta (paina Home- tai File-sovelluksessa), napsauta Windows-levykuvaketta (vasemmalla), me päästä Windowsin henkilökohtaiset tiedostot -kansioon (polku on C: Käyttäjät), kopioi kansiot ja liitä ne kiintolevylle.

  Jos Ubuntu ei käynnisty kunnolla tai meillä on vaikeuksia käyttää Windows-salatut kansiot on parempi käyttää Windows PE:tä hätäkäyttöjärjestelmänä USB-tikulle. Saadaksesi lisätietoja, pyydämme sinua lukemaan oppaat kuinka käynnistä Windows 10 tai 11 DVD:ltä tai USB Liveltä Älä viitsi kuinka käyttää Windows PE:tä.

  Windows 11:n tai Windows 10:n käynnistyksen palauttaminen

  Kahdessa uusimmassa Windows-versiossa on lukuisia käynnistettäviä palautustyökaluja ilman, että kaikkea tarvitsee alustaa, jotta voit palata töihin mahdollisimman nopeasti. Kun olemme tallentaneet henkilökohtaiset tiedostomme ja varmistaneet, että Windows ei enää käynnisty tai kaatuu käynnistyksen yhteydessä (emme pääse edes kirjautumisnäyttöön), pääsemme palautusnäyttöön yksinkertaisesti käynnistämällä tietokoneen uudelleen useita kertoja heti, kun se kaatuu. ( Palautuskonsolin lukituksen avaaminen vaatii 3 jatkuvaa uudelleenkäynnistystä).
  Järjestelmä lukittu Napsauta näkyviin tulevassa uudessa näytössä Näytä palautuksen lisäasetukset, Klikkaa Ongelmien karttoittaminen ja lopuksi päälle Nollaa tietokoneesi.
  Palautusnäyttö Tämän jälkeen meillä on pääsy ohjattuun toimintoon, joka palauttaa Windows 11:n ja Windows 10:n alkuperäisiin asetuksiinsa säilyttäen samalla henkilökohtaiset tiedostot.

  Toimenpiteen (joka voi kestää jopa tunnin) jälkeen yritetään päästä Windowsiin uudelleen: nyt tietokone käynnistyy, mutta palattuamme alkuperäisiin, meidän on asennettava uudelleen kaikki siihen mennessä lataamamme ohjelmat.

  Käytä järjestelmän palautusta

  Yksi nopeimmista ja tehokkaimmista tavoista palauttaa Windows, joka ei käynnisty, on Järjestelmän palauttaminen, löytyy myös Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä, mutta se on oletuksena poistettu käytöstä. Tässä tapauksessa meidän on oltava onnekkaita, että olemme puuttuneet asiaan ennen ongelmaa: aktivoidaksesi järjestelmän palautuksen uudelleen, seuraa vain oppaassa annettuja ohjeita. Ota järjestelmän palautuspisteet käyttöön, voimassa myös Windows 11:lle.

  Jos tietokone jähmettyy tai ei enää käynnisty, käynnistämme tietokoneen uudelleen 3 kertaa peräkkäin (jopa väkisin) heti kun saavutamme näytön, jossa se jäätyy, käytämme lisäasetuksia ja tällä kertaa valitsemme kohteen Järjestelmän palauttaminen.
  Palauta määritykset Uudessa näytössä valitsemme käytettävän palautuspisteen ja odotamme toiminnon valmistumista. Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka palauta Windowsin järjestelmäasetukset.

  Palauta järjestelmäkuvan kautta

  Jos olemme olleet tarpeeksi ennakoivia luoda järjestelmäkuvia Windowsille, voimme palauttaa ne nopeasti viemällä meidät samalle yllä näkyvälle näytölle painamalla -painiketta Edistyneet asetukset ja valitsemalla kohteen Järjestelmän kuvan palautus.
  Kuvatiedosto Tässä tapauksessa järjestelmä palautetaan kuvatiedoston mukaan, ja ohjelmamme on konfiguroitu varmuuskopioinnin yhteydessä ja siksi heti käyttövalmiina (on suositeltavaa pitää kuva järjestelmästä joka kuukausi).

  Kuinka alustaa Windows

  Jos edes palautuskonsoli ei käynnisty eikä Windows näytä enää elonmerkkejä, on parempi alustaa kaikki ja aloittaa alusta. Jatkamme siirtymällä toiseen tietokoneeseen, jonka tiedetään toimivan Windows 10 lataussivu tai sisällä Windows 11 lataussivu ja lataa Median luontityökalu, Microsoftin virallinen ilmainen ohjelma USB-muistitikkujen luomiseen Windows-käyttövalmiina.
  Median luontityökalu Painamme eteenpäin Windows 11 -asennusmedian luominen -> Lataa nyt tai ylös Lataa työkalu nyt, liitä toinen tyhjä USB-avain tietokoneeseen, käynnistä Media Creation Tool, paina -painiketta Hyväksyä, valitsemme sitten Luo asennustietoväline (USB-muistitikku, DVD tai ISO-tiedosto) toista tietokonetta varten, painamme uudelleen Eteenpäin, Klikkaa USB muistitikku ja valitse lopuksi aiemmin asetettu USB-avain.
  Windows 10 avain Nyt meidän tarvitsee vain rentoutua ja odottaa: työkalu lataa päivitetyn Windowsin ja luo avaimen itse ilman käyttäjän muita toimia. Heti kun USB-avain on valmis, irrotetaan se tästä tietokoneesta, laitetaan se ei-toimivaan tietokoneeseen ja käynnistetään varmistaen, että muuttaa käynnistysjärjestystä.

  Windowsin asennusnäyttö avautuu: jatka valitsemalla kohde Henkilökohtainen, valitse kaikki ei-toimivan PC-levyn osiot ja paina -painiketta Poistaa, joten voit heti käyttää jakamatonta tilaa Windows 10:n uuteen asennukseen.

  Voit alustaa Windowsin oikein voimme myös lukea oppaassamme kuvatut vaiheet kuinka alustaa Windows.

  Johtopäätökset

  Windows 11 ja Windows 10 tarjoavat monia palautusjärjestelmiä, joiden avulla voit ratkaista nopeasti kaikki käynnistysongelmat jättäen muotoilun viimeisenä keinona (vain jos palautuskonsoli on vaurioitunut). Nopein tapa on järjestelmän palautus, mutta jos emme ole aktivoineet sitä, voimme aina palauttaa Windowsin henkilökohtaiset asetukset (menettämättä henkilökohtaisia ​​tiedostoja) tai käyttää järjestelmäkuvia nopean palautuksen saamiseksi.

  Jos haluamme syventää varmuuskopiointijärjestelmiä Windows 10:ssä, suosittelemme lukemaan oppaamme kuinka aktivoi Windowsin automaattinen varmuuskopiointi ja miten luo palautusosio.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up