Kuinka luoda työpöydän pikakuvake Windowsissa

Pikanäppäimet ovat olennainen osa Windows-kokemusta, ja niiden avulla voit käyttää sovelluksiasi, kansioitasi, asemiasi ja paljon muuta nopeasti. Voit sijoittaa pikakuvakkeet työpöydälle, Käynnistä-valikkoon tai minne tahansa muualle. Seuraa tätä opetusohjelmaa oppiaksesi luomaan niitä.

Hyvä tietää: Onko sinulla ongelmia tiedoston poistamisessa järjestelmästäsi? Opi pakottamaan poistamaton tiedosto.

Indeksi
 1. Luo työpöydän pikakuvake sovellukselle
 2. Kuinka luoda työpöydän pikakuvake UWP-sovellukselle
 3. Kuinka luoda työpöydän pikakuvake tiedostolle, kansiolle tai asemalle
 4. Kuinka luoda työpöydän pikakuvakkeita vetämällä ja pudottamalla
 5. Kuinka luoda työpöydän pikakuvake verkkosivustolle
 6. Kuinka luoda mukautettuja työpöydän pikakuvakkeita
 7. Pikakuvakkeiden käynnistysohjelman luominen Windowsissa
 8. Usein Kysytyt Kysymykset

Luo työpöydän pikakuvake sovellukselle

Useimmiten voit luoda työpöydän pikakuvakkeen sovellukselle asennuksen aikana. Voit myös luoda pikakuvakkeen mille tahansa sovellukselle myöhemmin, kuten käsittelemme seuraavaksi.

 1. Etsi sovelluskansio, joka sisältää yleensä .EXE-tiedoston ja muita ohjelmistokomponentteja. Useimmat asennettujen sovellusten kansiot ovat "C:\"-aseman "Program Files"- tai "Program Files (x86)" -kansioissa.
 1. Avaa sovelluskansio ja napsauta sen suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. Valitse "Lähetä -> Työpöytä (luo pikakuvake)." (Windows 11:ssä sinun on ensin napsautettava Näytä lisää vaihtoehtoja.)
 1. Tässä vaiheessa pikakuvake on työpöydälläsi, ja voit säilyttää sen siellä, nimetä sen uudelleen, siirtää sen mihin tahansa kansioon tai napsauttaa sitä hiiren kakkospainikkeella kiinnittääksesi sen aloitusvalikkoon.

Huomautus: älä siirrä sovelluksen suoritettavaa tiedostoa, tai pikakuvake ei enää toimi.

 1. Luo heti työpöydän pikakuvakkeiden viereen Käynnistä-valikon pikakuvake sovellukselle napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sen suoritettavaa tiedostoa ja valitsemalla Kiinnitä aloitukseen.

Kuinka luoda työpöydän pikakuvake UWP-sovellukselle

Microsoft Storesta ladattujen sovellusten, joita kutsutaan UWP-sovelluksiksi, käsitteleminen voi joskus olla hieman hankalaa. Silti työpöydän pikakuvakkeen luominen heille on melko yksinkertaista.

 1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Win + R, kirjoita sitten shell:AppsFolder ja paina Enter.
 1. Windows avaa "Sovellukset"-järjestelmäkansion, joka sisältää useimmat asennettujen sovellusten pikakuvakkeet, mukaan lukien UWP-sovellukset. Napsauta kohdistettua sovellusta hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Luo pikakuvake".
 1. Kun olet valinnut tämän vaihtoehdon, Windows ilmoittaa, että pikakuvakkeen luominen siellä ei ole mahdollista, ja pyytää lähettämään sen työpöydälle. Hyväksy tämä napsauttamalla "Kyllä"-painiketta.

Kärki: saat Windows-tietokoneellesi virheilmoituksen "Sinulla ei tällä hetkellä ole oikeutta käyttää tätä kansiota"? Opi mitä tehdä asialle.

Kuinka luoda työpöydän pikakuvake tiedostolle, kansiolle tai asemalle

Voit myös luoda pikakuvakkeen mille tahansa tiedostolle, kansiolle tai asemalle, jotta voit käyttää niitä helpommin.

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella haluamaasi tiedostoa, kansiota tai asemaa.
 1. Löydät samat "Lähetä → Työpöytä (luo pikakuvake)" ja "Luo pikakuvake" -vaihtoehdot.
 2. "Pin to Start" -vaihtoehto on myös saatavilla, jopa asemille.

Kuinka luoda työpöydän pikakuvakkeita vetämällä ja pudottamalla

Voit luoda työpöydän pikakuvakkeen välittömästi vetämällä ja pudottamalla alkuperäisen tiedoston, kansion tai sovelluksen työpöydälle.

 1. Etsi haluamasi tiedosto, kansio tai sovellus File Explorerin avulla.
 2. Pienennä File Explorer -ikkuna, jotta näet myös työpöydän. Napsauta tiedostoa, kansiota tai sovellusta valitaksesi sen, pidä Alt-painiketta painettuna ja vedä ja pudota se työpöydälle.
 1. Voit tehdä saman Käynnistä-valikon sovelluksille, paitsi että sinun ei tarvitse painaa Alt-näppäintä. Paina vain sovellusta pitkään ja vedä ja pudota se työpöydälle. Näet koko sovellusluettelosi napsauttamalla "Kaikki sovellukset" -painiketta.

Kärki: Opi vaihtamaan kuvakkeita Windowsissa.

Kuinka luoda työpöydän pikakuvake verkkosivustolle

Jos huomaat käyttäväsi säännöllisesti verkkosivustoa, voit luoda sille pikakuvakkeen. On olemassa useita tapoja tehdä tämä:

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kohtaa, johon haluat luoda pikakuvakkeen, vie hiiri "Uusi" -kohdan päälle ja valitse "Pikakuvake".
 1. Ohjatun Luo pikakuvakkeen avulla voit paikantaa kohteen, jolle haluat luoda pikakuvakkeen. Meidän tarvitsee vain kirjoittaa verkkosivuston URL-osoite ja napsauttaa "Seuraava".
  1. Anna pikanäppäimelle nimi ja napsauta sitten "Valmis". Kaksoisnapsauttamalla juuri luotua pikakuvaketta avaa verkkosivusto suoraan oletusselaimellasi.
  1. Voit myös luoda pikakuvakkeen verkkosivustolle selaimesi tai kolmannen osapuolen sovelluksen kautta.

  Kuinka luoda mukautettuja työpöydän pikakuvakkeita

  Keskustelimme tiedostojen, kansioiden, asemien, sovellusten ja verkkosivustojen pikakuvakkeiden luomisesta. Voit kuitenkin luoda pikakuvakkeita mille tahansa, mukaan lukien komennot tai Windowsin asetukset.

  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää kohtaa työpöydällä tai kansiossa ja valitse "Pikakuvake -> Uusi".
  1. Ohjatussa Luo pikakuvake -toiminnossa voit esimerkiksi kirjoittaa seuraavan polun luodaksesi pikakuvakkeen, joka näyttää nykyisen Windows-version, kun sitä napsautetaan.
  "C:\Windows\System32\winver.exe"

  1. Voit myös luoda pikakuvakkeen, joka käynnistää tietyn asetussivun, mikä on hyödyllistä, jos avaat tietyn asetuksen säännöllisesti. Sinun tarvitsee vain käynnistää ohjattu pikakuvaketoiminto ja syöttää kyseisiin asetuksiin liittyvä URL-osoite. Viittaa tähän Microsoftin sivu saadaksesi kattavan koodiluettelon.
  1. Voit luoda pikakuvakkeen, jonka avulla voit käyttää kaikkia Windows-asetuksiasi helposti käytettävästä luettelosta. Jatka luomalla uusi kansio ja nimeä se "GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}".
  1. Siirry kansioon nähdäksesi asetusluettelon.
  1. Luo helposti pikakuvake mille tahansa asetukselle napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Luo pikakuvake".

  Kärki: Mietitkö, mikä on paras pelien käynnistysohjelma Windowsille? Vertailemme sinulle parhaita vaihtoehtoja.

  Pikakuvakkeiden käynnistysohjelman luominen Windowsissa

  Jos etsit paikkaa, jossa on kaikki pikakuvakkeet, mutta työpöytä tai Käynnistä-valikko ei voi tallentaa niitä kaikkia, valitse sen sijaan pikakuvakkeiden käynnistysohjelma. Meillä on käytössä Lounassovellusilmainen ja monipuolinen vaihtoehto kaikille Windows-tietokoneille.

  1. Lataa sovellus ja asenna se.
  2. Kun käynnistät sovelluksen, huomaat pienen valkoisen palkin näytön yläreunassa käyttämästäsi sovelluksesta riippumatta. Napsauttamalla tätä palkkia avautuu heti Lounas.
  1. Napsauta "+" -painiketta lisätäksesi uuden pikakuvakkeen. Sovellus myös helpottaa sinua luetteloimalla kaikki sovelluksesi.
  1. Pikakuvake lisätään yläreunassa olevaan käynnistyspalkkiin, jotta se on helppokäyttöinen.

  Usein Kysytyt Kysymykset

  Kuinka nimeän pikakuvakkeen uudelleen?

  Pikakuvakkeen nimeäminen uudelleen on sama kuin minkä tahansa muun tiedoston uudelleennimeäminen Windowsissa. Paina kannettavissa tietokoneissa F2 tai Fn+F2 ja anna uusi nimi. Huomaa, että pikanäppäimien mukana ei tule laajennusta. Esimerkiksi sovelluksen suoritettava tiedosto näyttää "Chrome.exe", mutta pikakuvake näytetään vain nimellä "Chrome".

  Kuinka voin muuttaa työpöydän pikakuvakkeen kuvaketta?

  Kuinka saan pikakuvakkeet näyttämään tavallisilta tiedostoilta?

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Go up