Kuinka nopeasti vaihtaa tiliä Windows 11:ssä

Jos meillä on useita tilejä Windows-tietokoneellamme, voimme vaihtaa tilien välillä nopeasti

PC-tietokoneissa, joissa on useita käyttäjätilejä, voimme Vaihda tilien välillä ilman, että sinun tarvitsee käynnistää uudelleen tai sammuttaa tietokonetta, koska Windows tarjoaa erilaisia ​​pikakuvakkeita aktiivisen käyttäjän vaihtamiseen lennossa. Tämän tyyppisten pikanäppäinten tunteminen on erittäin hyödyllistä, kun meillä on käytössä erilaisia ​​testitilejä tietokoneella tai kun käytämme jaettua tietokonetta ja joudumme olemaan jonkin aikaa poissa, jolloin PC jätetään kirjautumissivulle (jossa on mahdollista valitse aloitettava tili ).

Tässä yksinkertaisessa oppaassa näytämme sinulle kuinka nopeasti vaihtaa tiliä Windows 11:ssä, käyttämällä sekä käyttöjärjestelmän tarjoamia valikkoja ja näppäimiä että pikanäppäimiä, joita kokeneemmat käyttäjät ja nörteät voivat käyttää. Lopuksi näytämme myös, kuinka voit luoda nopean pikakuvakkeen työpöydälle käyttäjien vaihtamiseksi lennossa.

Aloitusvalikko

Ensimmäinen tapa vaihtaa tiliä nopeasti Windows 11:ssä on myös yksinkertaisin käyttää, koska riittää, että avaat Käynnistä-valikon, painat sillä hetkellä aktiivisena olevan tilin valikon vasemmassa alakulmassa ja valitset uuden tilin lista, joka tulee näkyviin.

Samasta luettelosta voimme myös valita vaihtoehdon Lohko (estääksesi pääsyn tilille ja näyttääksesi kirjautumisnäytön) ja vaihtoehto Katkaista (sulkeaksesi aktiivisen tilin ja palataksesi kirjautumisnäyttöön).

Vaihtoehdon kanssa Lohko tilillä avoinna olevat sovellukset ja ikkunat säilyvät (kirjaudu vain sisään jatkaaksesi siitä mihin jäimme), kun taas vaihtoehto Katkaista kaikki sovellukset ja ikkunat suljetaan.

Vaihtoehtoisesti voimme nopeasti vaihtaa tiliä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja painamalla valikkoa Sulje tai kirjaudu ulos ja lopuksi painat kohdetta Menet ulos.

Klassinen pikanäppäin

Kaikissa moderneissa Windowsissa voimme vaihtaa tiliä lennossa yksinkertaisella pikanäppäimellä välttäen Käynnistä-valikon vaivaamista tähän tarkoitukseen. Pikanäppäin, jota voimme käyttää, on seuraava:

CTRL+ALT+CANC

Painamalla näitä näppäimiä näemme työpöydän katoavan ja sen tilalle saamme edistyneen Windows-näytön, josta on mahdollista valita kohde Vaihda käyttäjää. Samasta näytöstä pääsemme myös Task Manageriin (jos ikkunoissa ja käyttöjärjestelmässä on ongelmia tai jumiutuu), estää nykyisen käyttäjän (ja palata sisäänkirjautumisnäyttöön) ja kirjautua ulos nykyisestä käyttäjästä.

Vaihtoehtoinen pikanäppäin

Toinen vähemmän tunnettu pikanäppäin mutta yhtä tehokas tilien nopeaan vaihtamiseen Windows 11:ssä on seuraava:

ALT+F4

Käynnistääksesi tämän komennon oikein, mene työpöydälle tai valitse yksi tyhjistä virtuaalityöpöydästä (ilman ikkunoita etualalla), paina pikakuvakkeessa näkyviä näppäimiä ja paina avautuvassa ikkunassa Menet ulos tai ylös Vaihda käyttäjää avattavassa valikossa jatkaaksesi tilin vaihtamista.

Tämä peruspikanäppäin sulkee myös etualalla olevat aktiiviset ohjelmat, joten sitä käytettäessä on parasta olla varovainen, jos tarvitsemme vain vaihtaa käyttäjiä sulkematta kokonaan käytössä olevaa.

Toinen erittäin nopea pikakuvake käyttäjien vaihtamiseen Ja:

WIN+L

Tätä pikakuvaketta käytetään tietokoneen lukitsemiseen sulkematta aktiivisen käyttäjän ohjelmia ja mahdollisuus vaihtaa toiseen käyttäjään kirjautumisnäytöstä.

Päätteen komento

IT-asiantuntijoille on mahdollista vaihtaa tiliä Windows 11:ssä lennossa jopa terminaalilla, mutta vain jos käytämme Windows 11 Prota (ei Windows 11 Homea); Jos emme tiedä, mitä Windowsia käytämme tällä hetkellä, pyydämme sinua lukemaan oppaamme tarkista mikä Windows-versio ja mitä tietokonetta käytän.

Kun olet suorittanut tarvittavat tarkastukset, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse kohde Windows-pääte (järjestelmänvalvoja)vahvista järjestelmänvalvojan oikeudet ja anna lopuksi seuraava komento:

tsdiscon

Painamalla painiketta Tulla sisään näppäimistön näyttö muuttuu mustaksi ja tällä hetkellä käytössä oleva käyttäjä estetään; Painamalla mitä tahansa näppäintä löydämme itsemme kirjautumisnäytöltä, valmiina valitsemaan uuden tilin tietokoneella olevista.

Pikavalinta työpöydälle

Geek-käyttäjät voivat myös luoda kätevän pikakuvakkeen työpöydälle kirjautuakseen ulos sillä hetkellä käytetyltä tililtä ja vaihtaakseen toiselle tilille. Jatkamme siirtymällä työpöydälle, painamalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla Uusi -> Yhteys.

Kirjoita näkyviin tulevaan uuteen ikkunaan seuraava komento:

shutdown.exe /l

Jatketaan Kun oletkirjoita haluamasi nimi (esim Katkaista) ja paina loppu. Kokeillaan komentoa heti kaksoisnapsauttamalla sitä: käytössä oleva käyttäjätili katkeaa välittömästi ja palaamme kirjautumisnäyttöön.

Kun olet tarkistanut, että tämä pikakuvake toimii, paina sen oikeaa painiketta ja valitse kohde Omaisuusnapsautamme Vaihda kuvake ja valitsemme luomallemme yhteystyypille sopivamman kuvakkeen.

Halutessasi voit myös luoda linkkejä sulkeaksesi tai käynnistääksesi järjestelmän uudelleen, kuten ai-oppaassamme näkyy Sammuta Windows 10 ja 11, käynnistä tietokone uudelleen ja kirjaudu ulos.

Johtopäätökset

Monen käyttäjän tietokoneissa on parasta oppia välittömästi komennot, jotta voimme poistua käyttämästämme käyttäjästä, estää sen ja katkaista sen, jotta joku muu ei pääse palveluihin, joihin olemme kirjautuneena, tai esiintymästä meistä chateissa. tai sosiaalisessa mediassa. WIN+L on luultavasti kätevin ja helppokäyttöisin pikakuvake tähän tarkoitukseen, mutta on olemassa lukuisia tapoja vaihtaa tiliä nopeasti Windows 11:ssä.

Silti Windows-tilien aiheen osalta kehotamme sinua lukemaan oppaamme aiheesta kuinka luodaan turvallinen lapsitili ja miten luo paikallinen tili Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Jos kuitenkin etsimme tapaa päästä järjestelmänvalvojan tiliin Windowsissa, voimme jatkaa artikkelin lukemista kuinka aktivoida järjestelmänvalvojan tili Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Indeksi
  1. Aloitusvalikko
  2. Klassinen pikanäppäin
  3. Vaihtoehtoinen pikanäppäin
  4. Päätteen komento
  5. Pikavalinta työpöydälle
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up