Kuinka mukauttaa Windows 11:n ulkoasua

Haluammeko tehdä Windows 11:stämme henkilökohtaisen ja ainutlaatuisen? Katsotaanpa, kuinka voit muokata teemaa ja yleistä ulkoasua asetuksista

Windows 11 näyttää erittäin mukavalta käyttöjärjestelmältä, jossa on uusi teema kuvakkeille ja ikkunakoristuksille. Monet käyttäjät jättävät kaiken ennalleen, mutta toiset haluavat aina antaa tietokoneelleen persoonallisen ilmeen vaihtamalla taustaa tai käyttämällä eri teemaa, jotta tehtäväpalkkiin saadaan uudet ikkunan reunat ja uudet värit.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka muokata Windows 11:n ulkoasua ja teemaa, jotta siitä tulisi todella ainutlaatuinen. Ennen kuin jatkat, suosittelemme aktivoi Windows: vain tällä tavalla meillä on pääsy kaikkiin teemaan liittyviin asetuksiin ja voimme mukauttaa Windows 11:n maksimissaan.

Indeksi

  Kuinka vaihtaa taustakuvaa

  Windows 11:n taustakuvan vaihtamiseksi meillä on kaksi tapaa, joita voimme seurata: ensimmäinen, yksinkertaisempi, mahdollistaa taustakuvan vaihtamisen painamalla oikeaa painiketta missä tahansa työpöydällä ja napsauttamalla kohdetta. Mukauta, avaamalla valikon Tausta, laajentaa merkintää Mukauta taustaavalitsemalla sen vieressä olevan kohteen kuvat ja valitset yhden järjestelmän oletuskuvista. Valitse henkilökohtainen valokuva tai taustakuva lataamalla Internetistä napsauttamalla painiketta Selaa valokuvia ja siirrytään kansioon, johon latasimme valokuvat.

  Näin tekemällä voimme hakea HD-kuvia käytettäväksi taustakuvana ja täyttääksesi koko näytön painamme alas Täyttää kentällä Valitse työpöydälle sopiva kuva.

  Kuinka vaihtaa taustakuva säännöllisin väliajoin

  Jos haluamme Windows 11:n taustan muuttuvan säännöllisin väliajoin, avaamme Käynnistä-valikon, mennään sisään asetukset, mennään valikkoon Mukautukset -> Tausta ja valitsemme Esittely kohteen vieressä olevasta avattavasta valikosta Mukauta taustaa.

  Laajentamalla valikkoa voimme valita esittelyyn käytettävät kuvat ja valokuvan välisen ajan. Pohjimmiltaan Windows 11 käyttää OneDriveen tallennettuja kuvia (ehkä ladattu synkronointi puhelimesta), mutta voimme myös asettaa kansioita henkilökohtaisista valokuvista tai kuvista painamalla -painiketta Selaa ja valitse File Explorerista.

  Kohteeseen Vaihda kuva joka kerta voimme valita aikavälin kuvien välillä, kun taas voimme tehdä diaesityksestä entistä henkilökohtaisemman aktivoimalla myös kohteita Toista kuvat satunnaisessa järjestyksessä Ja Anna esityksen toimia jopa akkuvirralla; Kuten yksittäisten kuvien kohdalla on jo nähty, voimme valita Täytä, jotta kaikki valokuvat ja kuvat mukautetaan välittömästi näyttöön.

  Kuinka muuttaa Windowsin värejä

  Alemman palkin värit ja ikkunoiden reunojen värit niitä voidaan muokata erikseen, jotta voit luoda oman suosikkiväriyhdistelmäsi. Jos haluat vaihtaa värejä, lähdetään tielle Asetukset -> Mukauttaminen -> Värit ja alamme valita väriä, joka määritetään ikkunoiden alapalkkiin ja reunoihin.

  kohteen vieressä Valitse tila valitsemme kohteen Henkilökohtainen, laajenna valikkoa ja valitse Windows- ja sovellusikkunoiden väritila valitsemalla jokin Asia selvä Ja Tumma. Ilmeisesti nämä tilat löytyvät myös viereisestä pudotusvalikosta Valitse tila, jotta voimme soveltaa tummaa tai vaaleaa teemaa tarpeidemme mukaan.

  Laajenna valikkoa muuttaaksesi Windowsin värejä Pääväri, valitsemme Manuaalinen sen vieressä olevasta avattavasta valikosta ja käytä järjestelmän tarjoamaa väripalettia valitaksesi haluamasi värin. Voimme myös aktivoida tilan Automaattinen, joka vaihtaa väriä automaattisesti.

  Kuinka vaihtaa teemaa Windowsissa

  Suuret grafiikkamuutokset voidaan tehdä Windows 11:ssä vaihtaa teemaa, joten voit muuttaa ikkunoiden värejä, ikkunoiden värejä, taustaa, Windowsin ääniä ja kohdistinta yhdellä kertaa.

  Valitse uusi teema Windows 11 -käyttöjärjestelmässä Asetukset -> Mukauttaminenja valitse sitten yksi ikkunan yläosassa olevista teemoista. Toimiaksemme päättäväisemmin asioissa avaamme valikon Teemat ja valitse muokattava elementti yläreunasta väliltä Tausta, Väri, Äänet Ja Hiiren kursori. Kun olet tehnyt muutokset, napsauta Tallenna, jotta muutokset tulevat voimaan.

  Samassa vähän aikaa sitten nähdyssä näytössä voimme myös laajentaa valikkoa Nykyinen teema, joten voit valita muita Windows-teemoja tai lataa uusia teemoja Microsoft Storesta (painamalla näppäintä Selaa teemoja).

  Lukitusnäytön mukauttaminen

  Windows 11:ssä voimme mukauttaa lukitusnäyttöä, jotta se olisi kaunis katsottava aina, kun kirjaudumme sisään tai avaamme näytön lukituksen tauon jälkeen. Jatketaan ottamalla polku Asetukset -> Mukauttaminen -> Lukitusnäyttö ja kohteen vieressä olevasta avattavasta valikosta Mukauta lukitusnäyttöäsi, valitsemme, aktivoimmeko Windowsin kohokohdat, lisäämmekö mukautetun kuvan vai määritämmekö esityksen.

  Samassa ikkunassa voimme valita, näytetäänkö sama kuva myös kirjautumisnäytössä, voimme muuttaa näytön aikakatkaisua ja muokata näytönsäästäjää.

  Aloitusvalikon ja sovelluspalkin mukauttaminen

  Viimeiset graafiset elementit, joita voimme mukauttaa Windows 11:ssä, ovat Käynnistä-valikko ja alempi tehtäväpalkki. Uusi Käynnistä-valikko on hyvin yksinkertainen verrattuna Windows 10:ssä nähtyyn, mutta voimme silti lisää kuvakkeita tai poista vihjeitä kuten omassa oppaassamme näkyy.

  Alempi tehtäväpalkki on myös erittäin staattinen ja tarjoaa hyvin vähän asetuksia - onneksi voimme aina palauta Käynnistä-painike ja sovellusluettelo vasemmalle, kuten ennenkin Windows 10:ssä. Ehkä tulevaisuudessa Microsoft avaa lisää vaihtoehtoja ja mukautuksia näille kahdelle elementille, mutta toistaiseksi emme voi tehdä paljon.

  Johtopäätökset

  Windows 11 ei näytä haluavan tarjota samoja graafisia mukautusasetuksia, joihin olimme tottuneet ennen Windows 10:tä. Tämä ei tarkoita, etteikö järjestelmä soveltuisi mukauttamiseen: meillä on edelleen teemoja, voimme aina asettaa uuden taustakuva, vaihda hiiren osoittimet ja aseta diaesitys parhaista valokuvista.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up