Tulostimen IP -osoitteen löytäminen verkosta

Etkö löydä wifi -verkkoon yhdistetyn tulostimen IP -osoitetta? Katsotaanpa kaikkia menetelmiä sen tunnistamiseksi

Nykyaikaiset tulostimet voidaan kytkeä suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla tai Wi-Fi-yhteydellä, joten tulostus on mahdollista kaikille samaan paikallisverkkoon liitettyihin laitteisiin.

Vaikka käyttöjärjestelmissä on automaattinen hakujärjestelmä verkossa oleville laitteille, joissakin tilanteissa se voi olla tarpeen tietää tulostimen tarkan IP -osoitteen, jotta voit käyttää asetuspaneelia tai lisätä tulostimen manuaalisesti järjestelmiin, jotka eivät tunnista sitä oikein.

Seuraavassa oppaassa olemme keränneet kaikki keinot löytää tulostimen IP -osoite verkosta, jotta selaimeemme voidaan lisätä kätevä kirjanmerkki (tulostinkokoonpanoja varten) tai käyttää sitä tietokoneessa tai mobiililaitteessa, jos laitteen havaitsemisessa on ongelmia. Ainoa vaatimus on, että laitteen, josta yritämme lisätä tulostimen, on oltava yhteydessä samaan paikalliseen verkkoon kuin tulostin

Indeksi
  1. Etsi tulostimen IP -osoite integroidusta näytöstä
  2. Etsi tulostimen IP -osoite tietokoneelta
  3. Etsi tulostimen IP -osoite puhelimesta tai tabletista
  4. Etsi tulostimen IP -osoite modeemista
    1. Päätelmät

Etsi tulostimen IP -osoite integroidusta näytöstä

Useimmat tulostimet, joissa on sisäänrakennettu näyttö, antavat tietoja IP-osoitteesta, joka on saatu verkosta, johon olemme yhteydessä. Jatka sitten siirtymällä tulostimen näyttöön avaamalla asetukset ja mennään valikkoon, joka on omistettu TCP / IP -määrityksille, IP -osoitteen määrityksille tai tietoja aktiivisesta yhteydestä (nimi vaihtelee tulostimen mukaan).

Tällä tavalla saamme tulostimen IP -osoitteen yksinkertaisella tavalla suoraan näytöstä: meidän tarvitsee vain merkitä se kirjanmerkiksi selaimessa tai säilyttää se henkilökohtaisena muistiinpanona (myös digitaalisessa muodossa).

Etsi tulostimen IP -osoite tietokoneelta

Jos tulostimessa ei ole näyttöä tai emme löydä aktiiviselle yhteydelle tarkoitettua kohdetta, voimme löytää tulostimen IP -osoitteen suoraan tietokoneesta, kunhan se on yhdistetty samaan verkkoon kuin tulostin. Paras ohjelma, jota voimme käyttää tähän tarkoitukseen, on Kehittynyt IP -skanneri, ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.

Avaamalla tämän ohjelman ja napsauttamalla painiketta Skannata analysoimme kaikki paikallisen verkon laitteet ja tunnistamme myös sen tulostimen IP -osoitteen, jota yritämme määrittää. Tulostimen IP -osoitteen löytämisen lisäksi tämä työkalu on myös erittäin tehokas muiden verkkolaitteiden IP -osoitteiden etsimisessä, mukaan lukien niiden ohjausliitännät.

Jos haluat löytää muita ohjelmia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin Advanced IP Scanner, lue oppaamme IP- ja verkkoskannerit yhdistettyjen tietokoneiden löytämiseksi.

Etsi tulostimen IP -osoite puhelimesta tai tabletista

Löydämme tulostimen IP -osoitteen luottaen verkkoskannaustyökaluihin, jotka ovat saatavana myös puhelimille ja tableteille. Paras laatuaan oleva sovellus on ilman epäilystäkään Fing, ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta Google Play Kauppa ja alkaenApplen App Store.

Tässäkin tapauksessa meidän tarvitsee vain yhdistää mobiililaite samaan verkkoon, jossa tulostin on, avata sovellus ja aloittaa verkkoskannaus, jotta voimme tunnistaa kaikkien läsnä olevien laitteiden IP -osoitteen (mukaan lukien "vaikea" tulostimemme).

Jos haluamme kokeilla muita Fingin kaltaisia ​​sovelluksia IP -osoitteiden skannaamiseen, suosittelemme, että luet oppaamme Katso Wi -Fi -verkkoon yhdistetyt IP -osoitteet Androidista tai iPhonesta.

Etsi tulostimen IP -osoite modeemista

Jos kaikki aikaisemmat menetelmät eivät ole toimineet, voimme yrittää viimeisenä keinona löytää verkkoon kytketyn tulostimen IP -osoitteen, ts. modeemin ohjauspaneeli ja tarkista IP -osoitteen määritys (yleensä hallitaan DHCP: n kautta). Jatkaaksemme käytämme mitä tahansa tietokonetta, joka on liitetty samaan verkkoon tulostimen kanssa, avaamalla suosikkiselain (Chrome ja Edge ovat kunnossa) ja kirjoittamalla osoitekenttään modeemin IP -osoite (yleensä 192.168.1.1).

Jos yllä mainittu IP -osoite ei toimi, löydämme sen nopeasti lukemalla oppaan vinkit Kuinka löytää kotireitittimen IP -osoite.

Kun olet käyttänyt reitittimen ohjauspaneeli mennään valikkoon Laitteet, Netto, Paikallinen verkko tai DHCP (nimi vaihtelee käytettävän modeemin mallin mukaan) näyttääkseen kaikki yhdistetyt laitteet, mukaan lukien modeemin automaattisesti määrittämät IP -osoitteet.

Tällä tavalla saamme tulostimen IP -osoitteen suoraan modeemilta, jotta voimme käyttää sitä tietokoneessa, jossa hän raivoaa, tai sovelluksessa, jota määritämme mobiilitulostusta varten. Jos emme muista modeemin pääsysalasanaa, voimme löytää sen oletussalasana ja kirjautuminen kaikille reitittimille Ja. tarvittaessa, miten modeemi nollataan.

Päätelmät

Edellä esittämiemme menetelmien avulla voit helposti noutaa verkkoon kytketyn tulostimen IP -osoitteen pyytämättä kenenkään apua ja käyttämättä outoja päätelaitteen komentoja (tavarat, jotka me mielellämme annamme tietokoneasiantuntijoille).

Lähin tapa on epäilemättä puhelimien ja tablettien Fing -sovellus, mutta PC -sovellusta ei myöskään ole vaikea käyttää, ja se on luultavasti paras valinta, kun työskentelet yritystietokoneella.

Jos verkkotulostin ei toimi millään tavalla, muissa artikkeleissa olemme selittäneet kuinka liitä tulostin tietokoneeseen ja korjaa wifi -yhteysongelmat ja ratkaisuja yleisimpiin Windows -tulostinongelmiin.

Jos aiomme käyttää verkkotulostinta Android -puhelimessa, voimme jatkaa kuinka tulostaa Androidista mihin tahansa tulostimeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up