Kuinka rajoittaa kaistanleveyttä tiettyihin sovelluksiin Windows 10:ssä

Ellet asu jossain mahtavassa kaupungissa, useimmat Internet-yhteydet ovat alhaisen kaistanleveyden, ehkä pari "Mbps" keskimäärin. Kaikkien Windows-järjestelmän sovellusten hallinta rajallisen kaistanleveyden käyttämiseksi on todellista tuskaa. Vaikka sinulla on kaikenlaisia ​​ominaisuuksia Windowsissa, ei ole vaihtoehtoa, jonka avulla voit hallita, mikä sovellus käyttää kuinka paljon kaistanleveyttä. Toki voit estää sovelluksen kokonaan käyttämällä sisäänrakennettua Windowsin palomuuria tai kolmannen osapuolen palomuuriohjelmistoa, mutta se ei toimi kaikille, koska haluat sovellusten pääsyn Internetiin.

Näin voit rajoittaa tiettyjä sovelluksia käyttämällä koko kaistanleveyttäsi.

Rajoita kaistanleveyttä tiettyihin sovelluksiin Windows 10:ssä

Rajoittaaksemme kaistanleveyttä valituille Windows-sovelluksille aiomme käyttää kolmannen osapuolen sovellusta nimeltä Nettasapainottaja. Tämän sovelluksen ilmainen tai rekisteröimätön versio pystyy rajoittamaan enintään kolmea prosessia tiettynä ajankohtana, mikä riittää useimmille kotikäyttäjille.

Aloita siirtymällä viralliselle verkkosivustolle ja lataa NetBalancer sovellus. Kun olet ladannut, asenna se kuten mikä tahansa muu ohjelmisto.

Koska sovellus asentaa omat ajurinsa, menetät Internet-yhteytesi asennuksen jälkeen, joten varmista, että olet tallentanut kaikki työsi ennen ohjelman asennusta ja käynnistä järjestelmä uudelleen asennuksen jälkeen.

Käynnistä ohjelma uudelleenkäynnistyksen jälkeen joko työpöydän pikakuvakkeella tai Käynnistä-valikosta. Kun sovellus on käynnistetty, se saattaa kysyä, haluatko asettaa ennalta määritettyjä verkkoprioriteetteja. Napsauta vain "Ei" -painiketta toistaiseksi. Voit aina asettaa ennalta määritetyt prioriteetit myöhemmin.

Pääikkunassa ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on suodattaa Internetiin liittyvät prosessit. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa "Näytä vain online-prosessit" -kuvaketta.

Voit myös napsauttaa "Latausnopeus" -osiota lajitellaksesi kaikki prosessit sen mukaan, kuinka paljon kaistanleveyttä he käyttävät.

Kun olet löytänyt kohdeprosessin, jonka kaistanleveyttä haluat rajoittaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse joko matala, normaali tai korkea prioriteetti. Tämä toiminto rajoittaa, kuinka paljon kaistanleveyttä prosessi voi käyttää.

Jos haluat asettaa kohdeprosessille tarkan rajan, valitse kontekstivalikosta vaihtoehto "Raja".

Yllä oleva toiminto avaa "Muokkaa prioriteettia" -ikkunan. Syötä tähän rajanopeus KB/s ja tallenna muutokset napsauttamalla OK-painiketta. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, rajoitan Chrome-prosessin käyttämään vain 120 kt/s käytettävissä olevasta kaistanleveydestä.

Voit myös asettaa latauksen prioriteetin muuttamalla latauksen prioriteetin tilaksi "Rajoitettu".

Kun raja on asetettu, kohdeprosessi ei voi ylittää asetettua rajaa, ellet muuta tai poista rajaa.

Jos haluat poistaa rajan, muuta Priority-tilaksi "Raja" "Normaaliksi" Edit Priority -ikkunassa.

Jos sovellus jostain syystä ei tunnista verkkokorttiasi, napsauta ylänavigointipalkissa näkyvää "Muokkaa" -vaihtoehtoa ja valitse "Verkkosovittimet".

Kun Verkkosovittimet-ikkuna on avattu, valitse verkkosovittimet, joita haluat valvoa, ja napsauta "Ok"-painiketta tallentaaksesi muutokset. Minun tapauksessani minulla on vain yksi verkkosovitin työpöydälläni, joten sovellus näyttää vain sen ja valitsi sen automaattisesti.

On niin helppoa rajoittaa tiettyjä Windowsin sovelluksia käyttämästä kaikkea kaistanleveyttä. Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan sovelluksen käytöstä rajoittamaan sovellusten kaistanleveyden käyttöä Windowsissa.

Indeksi
  1. Rajoita kaistanleveyttä tiettyihin sovelluksiin Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up