Lapsitilin luominen ja määrittäminen Windows 10:ssä

Windows 10:ssä Microsoft esitteli uuden sisäänrakennetun ominaisuuden nimeltä Microsoft Family, jonka avulla voidaan luoda lapsitilejä lapsillesi tai kaikille, jotka tarvitsevat aikuisen valvontaa tietokonetoimintoihinsa. Lapsitilien avulla voit hallita, milloin käyttäjä voi käyttää tietokonetta, hänen verkkoselaustoimintaansa, sovelluksiaan, pelejään, pelin sisäisiä ostoksia, kaupasta tehtyjä ostoksia jne. Tällainen perheturvallisuus ei ole mitään uutta; Itse asiassa voit käyttää sitä aiemmissa versioissa, kuten Windows 7:ssä, asentamalla Microsoft Windows Essentialsin.

Windows 10:n Family Safety -ominaisuuden hyvä puoli on kuitenkin se, että voit etäohjata, kuinka lapsesi käyttävät tietokonetta missä tahansa Microsoft-tilisi avulla. Jos sinulla on lapsia kotona ja haluat rajoittaa ja valvoa heidän tietokonetoimintaansa, voit luoda ja määrittää lapsitilejä Windows 10:ssä seuraavasti.

Yksi asia on pidettävä mielessä, että sinun tulee olla kirjautuneena sisään Microsoft-tililläsi ja lapsellasi tulee olla Microsoft-tili voidakseen liittyä perheeseen.

Luo ja määritä lapsitili Windows 10:ssä

Aloita napsauttamalla ilmoituskuvaketta ja valitsemalla sitten vaihtoehto "Kaikki asetukset". Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää pikanäppäintä "Win + I".

Kun Asetukset-paneeli on avattu, napsauta "Tilit" -vaihtoehtoa.

Valitse Tilit-ruudun vasemmasta ruudusta vaihtoehto "Perhe ja muut käyttäjät" ja valitse sitten "Lisää perheenjäsen". Kuten sanoin aiemmin, sinun on kirjauduttava sisään Microsoft-tililläsi, muuten sinulla ei ole tätä vaihtoehtoa.

Windows kysyy, haluatko lisätä lapsen vai aikuisen. Valitse valintanappi "Lisää lapsi", kirjoita lapsen Microsoft-sähköpostiosoite ja napsauta "Seuraava"-painiketta jatkaaksesi.

Vahvista sähköpostiosoite napsauttamalla "Vahvista"-painiketta.

Heti kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteen, lapsen sähköpostiosoitteeseen lähetetään kutsu.

Lapsesi tulee hyväksyä hänen sähköpostiosoitteeseensa lähetetty kutsu. Pyydä lastasi avaamaan sähköpostitili ja hyväksymään kutsu napsauttamalla "Hyväksy kutsu" -linkkiä

Napsauta seuraavassa näytössä "Kirjaudu sisään ja liity" -painiketta viimeistelläksesi tilin lisäämisen.

Heti kun lapsi hyväksyy kutsun, tili lisätään Microsoft Family -palveluun, ja hän voi kirjautua käyttäjätililleen ja käyttää tietokonetta kuten mikä tahansa muu tavallinen käyttäjä. Lapsi voi tarvittaessa poistaa tilinsä.

Kun lapsitili on lisätty, näet muutokset Perhe ja muut käyttäjät -ikkunassa. Napsauta "Hallinnoi perheasetuksia verkossa" -linkkiä määrittääksesi säännöt lapsellesi.

Valitse Microsoftin perheasetussivulta lapsikäyttäjä, jolle haluat määrittää säännöt.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on aktivoida toimintaraportointi, jotta saat tietoa kaikenlaisista asioista, kuten näyttöajoista, hälytyksistä, ostoksista jne. Ota aktiviteettiraportointi käyttöön näpäyttämällä Toimintojen raportointi -kohdan alla olevaa painiketta.

Sen alta voit ottaa käyttöön erilaisia ​​asetuksia, kuten selaussäännöt, mitä sovelluksia ja pelejä saa käyttää ja asentaa, ja voit jopa asettaa näyttöajan, jotta lapsi saa käyttää tietokonetta vain sillä ajanjaksolla.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi uuden Microsoft Family -ominaisuuden käyttämisestä Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Luo ja määritä lapsitili Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up