Kuinka saada suurempi näkökenttä (FOV) peleissä ilman GPU-tukea Windowsissa

Jos olet pelannut pelejä ultraleveällä näytöllä, tiedät, että pelien laaja näkökenttä (FOV) tuntuu hieman huijaukselta. Käyttämällä mukautettuja resoluutioita voit saada samat edut tavallisessa näytössäsi. Vaikka GPU-sovelluksesi ei tue mukautettuja resoluutioita, voit silti saavuttaa sen kolmannen osapuolen sovelluksella. Tämä opas näyttää, kuinka voit luoda mukautettuja resoluutioita Windowsissa saadaksesi suuremman FOV-näkymän peleissä.

Mitä odottaa

Asetetaan odotuksemme suoraan, jotta emme luo vääriä toiveita. Olet aikeissa käyttää resoluutiota, jonka ihmiset saavat kalliilla ultralaajakuvanäytöllä – siinä on tietysti joitain haittoja.

Kun pakotamme 16:9-kuvasuhteen näytön käyttämään 21:9 (laajakuva) -kuvasuhdetta, pakotettu skaalaus venyttää kuvaa hieman. Tämä tarkoittaa, että näet epäselviä kuvia pitkänomaisen tekstin kanssa. Se ei vaikuta pelaamiseen paljoa, mutta jos pidät estetiikasta, et ehkä pidä siitä.

Ole myös valmis käsittelemään virheitä ja muita näytön ongelmia, koska näyttösi ei toimi optimaalisella resoluutiolla. Onneksi useimmat ongelmat voidaan korjata pienellä puuhastelulla (lisää myöhemmin).

Avaa Custom Resolution Utility

Olettaen, että GPU ei tue mukautettuja resoluutioita, meidän on turvauduttava kolmannen osapuolen työkaluun. Custom Resolution Utility on tunnettu ilmainen työkalu mukautettujen resoluutioiden luomiseen Windowsissa ja on melko helppokäyttöinen. Vaikka sitä voidaan käyttää näytön ylikellotukseen, keskityn luomaan mukautettuja resoluutioita erityisesti pelien parempia katselukertoja varten.

Suosittelen luomaan palautuspisteen ennen mukautettujen resoluutioiden luomista, koska prosessi voi aiheuttaa monia odottamattomia ongelmia, joita voi olla vaikea kumota.

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Mukautettujen resoluutioiden luominen

Pura lataamasi CRU-kansio löytääksesi useita suoritettavia ohjelmia, joista jokaisella on oma tarkoitus. Luo mukautettu resoluutio avaamalla CRU sovellus.

Klikkaa Lisätä alla Yksityiskohtaiset päätöslauselmat osio.

Valitse GTF standardi alkaen Ajoitus pudotusvalikosta. Älä välitä muista tämän luettelon vaihtoehdoista. GTF-standardi on turvallisin vaihtoehto muille kuin alkuperäisille resoluutioille, koska se asettaa ajoituksen automaattisesti näyttösi ominaisuuksien perusteella.

21:9-kuvasuhteen kopioimiseksi 16:9-näytöllä 1920 × 720 on lähin resoluutio. Tulla sisään 1920 alla Vaakasuora jakso ja 720 alla Pystysuora -osio ja napsauta sitten OK.

Käynnistä GPU uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Joko käynnistä tietokone uudelleen tai suorita Käynnistä uudelleen64 CRU-kansiossa ja vahvista kehote.

Tämä lisää uuden resoluution Windowsin näyttöasetuksiin. Mene Windowsin asetukset -> Näyttöja valitse uusi resoluutio kohdasta Näytön resoluutio.

Useimmissa peleissä resoluutio tulee saataville pelin grafiikka-asetuksissa. Sinun ei tarvitse muuttaa Windowsin resoluutiota. Jos se ei kuitenkaan näy, muuta Windowsin resoluutiota ja käynnistä peli uudelleen.

Jos jokin menee pieleen, nollaa kaikki CRU-kansiossa oleva sovellus palauttaa kaikki asetukset oletusasetuksiin.

Ongelmien vianetsintä

Rehellisesti sanottuna mukautetun resoluution luominen on helppo osa. Olen käyttänyt CRU:ta neljässä tietokoneessa ja kohtasin jokaisessa erilaisia ​​ongelmia, mukaan lukien Windowsin käynnistymisen epäonnistuminen. Seuraavat ovat yleisiä ongelmia, joita saatat kohdata, ja niiden ratkaisut:

 • Ongelma: the tuloa ei tueta virhe.
  Ratkaisu: näyttösi ei tue 1920×720 resoluutiota. Kokeile hieman korkeampaa korkeutta, kuten 1920×800, sillä saat silti riittävän suuren FOV:n.
 • Ongelma: Windows on 1920×720, mutta peli avautuu pienempään ikkunaan.
  Ratkaisu: laita peli sisään Koko näyttö tila (ei toimi ikkunassa tai reunattomassa tilassa).
 • Ongelma: mukautettu tarkkuus ei näy Windowsin näytön asetuksissa.
  Ratkaisu: käynnistä PC uudelleen. Jos tämä ei auta, päivitä grafiikkasuorittimen ajurit, koska joskus vanhentuneet ohjaimet eivät näytä muita kuin alkuperäisiä resoluutioita.
 • Ongelma: Blue Screen of Death ilmestyi.
  Ratkaisu 4: tämä on tapahtunut minulle muutaman kerran heti asetusten muuttamisen jälkeen, mutta ei tapahtunut uudelleen käynnistyksen jälkeen. Jos se jatkuu, käytä korkeampaa resoluution korkeutta, kuten 1920 × 800.
 • Ongelma: mustat palkit näkyvät näytön ylä- ja alareunassa.
  Ratkaisu: mene Windowsin asetukset -> Näyttö -> Näytön lisäasetukset -> Näytä sovittimen ominaisuudet. Aseta GPU-nimen alle Skaalaus to Skaalaa koko näyttö.
 • Ongelma: näyttö näyttää vain mustan näytön uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
  Ratkaisu: käytit resoluutiota, jota ei tueta ilman automaattista nollausta. Käynnistä vikasietotilaan ja nollaa CRU-asetukset käyttämällä nollaa kaikki sovellus kansioonsa. Voit myös käyttää järjestelmän palautusta ja palauttaa sen vakaaseen tilaan.

On myös mahdollista, että saatat kohdata resoluutioon liittyviä ongelmia myöhemmin, kun lisäät muita sovelluksia, jotka ovat vuorovaikutuksessa näytön kanssa. Useimmissa tapauksissa yleiset näytön resoluution korjaukset ratkaisevat sen.

Kaikki kuvakaappaukset ja kuvat kirjoittanut Karrar Haider.

Indeksi
 1. Mitä odottaa
 2. Avaa Custom Resolution Utility
  1. Mukautettujen resoluutioiden luominen
 3. Ongelmien vianetsintä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up