Kuinka saada Windows 10 näyttämään Windows 7:ltä

Windows 10 ei kaikin puolin ole valtava parannus Windows 7:ään verrattuna, ja erityisesti suunnittelun suhteen jotkut kaipaavat palata vanhoihin hyviin aikoihin (Windows 11:een päivittämisen sijaan). Tämän seurauksena monet käyttäjät haluavat saada ainakin Windows 10 -tietokoneensa näyttämään Windows 7:ltä. Kysymys kuuluu, miten?

Hyvä uutinen on, että voit säilyttää Windows 10 -ominaisuudet samalla kun nautit Windows 7:n ulkonäöstä, josta pidät niin paljon. Seuraava opas näyttää, kuinka voit muuttaa tiettyjä asioita, jotta voit päättää, kuinka suuren osan Windows 10 -tietokoneestasi haluat näyttää Windows 7:ltä.

Lue myös: Tee Windows 10 File Explorer näyttämään Windows 7 File Explorerilta

Muokkaa Käynnistä-valikkoa

Käynnistä-valikon muuttaminen antaa Windows 10 -tietokoneellesi todella Windows 7 -ilmeen. Työkalu oli ennen Classic Shell, mutta sen kehitys on ollut kuollut parin vuoden ajan ja sen on ottanut avoimen lähdekoodin haltuun. Avaa Shell hanke.

Suosittelemme asennuksen aikana poistamaan "Classic IE" -vaihtoehdon valinnan, koska se koskee Internet Exploreria, joka on nyt poistettu käytöstä.

Mukauta aloitusvalikkoa -välilehti antaa sinun päättää, mitkä linkit voivat näkyä Käynnistä-valikossa. Se, kuinka paljon ja mitä haluat muuttaa, on sinun päätettävissäsi, mutta tämä työkalu auttaa sinua saamaan Windows 7 -ilmeen.

Hyvä paikka aloittaa on napsauttamalla "Skin" Open Shell -asetuksissa ja valitsemalla sitten "Classic Skin", jos haluat eniten "Windows 7" -ulkoasun.

Muista, että asennuksen jälkeen mitään ei tapahdu. Sinun on painettava Windows-painiketta, jotta Open Shell -asetukset tulevat näkyviin.

Poista lukitusnäyttö

Lukitusnäytön poistaminen edellyttää, että teet joitain pieniä muutoksia rekisterieditoriin. Jos et ole kovin perehtynyt siihen, sinun kannattaa ohittaa tämä vaihe. Jos olet varma, että voit tehdä ainakin pieniä muutoksia, avaa Rekisterieditori painamalla Win-näppäintä ja R-näppäintä.

Kirjoita regedit ja kun rekisterieditori tulee näkyviin, siirry kohtaan HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows.

Kun olet saavuttanut viimeisen vaiheen, napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa oikeanpuoleisessa ruudussa ja napsauta "Uusi" ja sitten "Avain".

Nimeä uusi kansio vasemmassa ruudussa "Personointi". Napsauta hiiren kakkospainikkeella oikealla puolella, kun olet luonut sen, ja napsauta sitten Uusi->DWORD (32-bittinen) arvo. Tällä kertaa nimeksi se "NoLockScreen".

Viimeistele kaksoisnapsauttamalla uutta arvoa ja muuttamalla arvodataksi "1". Jos haluat koskaan palata entiseen tapaan, muuta arvoksi "0" uudelleen.

Päästä eroon toimintakeskuksesta

Windows 10:een lisätty Toimintakeskus on kätevä ominaisuus. Mutta jos todella haluat Windows 7 -kokemuksen, sinun on päästävä siitä eroon.

Jos haluat poistaa Action Centerin tehtäväpalkista, sinun on jälleen käytettävä rekisterieditoria (yksinkertainen Asetukset-menetelmä on nyt poissa).

Joten mene rekisterieditoriin ja siirry sitten kohtaan:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREkäytännötMicrosoft WindowsExplorer

Jos "Explorer"-avainta ei ole, luo se rekisterieditorin "Windows"-kansioon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Windows -> Uusi -> Avain ja kutsu sitten sitä "Explorer".

Napsauta Explorer-näppäimen alla oikeanpuoleisessa ruudussa tyhjää kohtaa hiiren kakkospainikkeella -> Uusi->DWORD (32-bittinen) -arvo. Kutsu uusi arvo "DisableNotificationCenter", kaksoisnapsauta sitä ja anna sille arvo "1".

Käytä Windows 7 -taustakuvia ja kuvakkeita

Muistatko Windows 7 -tietokoneesi taustakuvan? Saat varmasti Windows 10 -tietokoneellesi Windows 7:n ulkoasun lisäämällä nämä taustakuvat. Voit käyttää vanhoja taustakuvia säilyttää hieman nykyaikaista ilmettä alla olevan tapetin kanssa.

Jos haluat alkuperäisen Windows 7 -käynnistyspainikkeen (ja miksi ei!), löydät loistavan valikoiman Klassinen Shell-foorumi. Napsauta hiiren kakkospainikkeella haluamaasi tyyliä luettelosta ja lataa se.

Jos haluat korvata kaikki Windows 10 -kuvakkeet Windows 7 -kuvakkeilla, tarkista tämä Windows 7 -kuvakepaketti.

Siirry sen jälkeen Open Shell -asetuksiin, napsauta Käynnistä-valikon tyyli -välilehteä, valitse Korvaa aloituspainike -ruutu ja valitse "Custom -> Pick image" ja valitse juuri lataamasi kuvake.

Hanki Windows 7 -kalenteri takaisin

Windows 10:n kalenterin saaminen näyttämään Windows 7 -kalenterilta edellyttää, että teet joitain muutoksia rekisteriin.

Jos unohdat Windows 7:n äänenvoimakkuuden säätimen ja haluat palauttaa sen, siirry HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersion -sivustoon.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa oikeanpuoleisessa ruudussa ja valitse "Muokkaa -> Uusi -> Avain". Kun se pyytää sinua tallentamaan sen, varmista, että annat sille nimeksi MTCUVC.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa oikeanpuoleisessa ruudussa uudelleen, siirry kohtaan "Edit -> DWORD (32-bit) Value", tallenna se nimellä "EnableMtcUvc" ja paina Enter. Kun olet luonut DWORDin, kaksoisnapsauta sitä ja varmista, että arvotiedot on asetettu arvoon "0". Napsauta OK tallentaaksesi muutokset.

Jos haluat lisätä Windows 7:n analogisen kellon, siirry kohtaan HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionImmersiveShell. Napsauta vielä kerran hiiren kakkospainikkeella mustaa välilyöntiä, kuten teit aiemmin, ja siirry kohtaan "Muokkaa -> Uusi -> DWORD (32-bittinen)."

Kun on aika nimetä se, kutsu se "UseWin32TrayClockExperience" ja paina Enter. Kaksoisnapsauta sitä ja varmista, että arvotiedot on 1 ja napsauta OK.

Joskus vanhan koulun ulkoasu on paras look. Jos haluat jatkaa työpöytäsi mukauttamista Windows 10:ssä, sinun kannattaa myös katsoa Rainmeter-oppaastamme jotain hieman nykyaikaisempaa. Tai katso nämä Rainmeter-skinit nälän lisäämiseksi.

Indeksi
  1. Muokkaa Käynnistä-valikkoa
  2. Poista lukitusnäyttö
  3. Päästä eroon toimintakeskuksesta
  4. Käytä Windows 7 -taustakuvia ja kuvakkeita
  5. Hanki Windows 7 -kalenteri takaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up