Kuinka saada Windows lähettämään sähköposti-ilmoitus käyttäjän kirjautuessa

Jos hallitset useita käyttäjätilejä tai useita tietokoneita, yksinkertaisten sähköposti-ilmoitusten saaminen, kun käyttäjä kirjautuu sisään, on siisti tapa seurata kirjautumistoimia. Lisäksi se on myös hyvä tapa valvoa järjestelmää, johon et halua muiden kirjautuvan sisään.

Näin voit saada Windowsin lähettämään sähköposti-ilmoituksia, kun käyttäjä kirjautuu tietokoneeseen.

Lue myös: Kuinka muuttaa Windowsin kirjautumisnäytön kuvaa

Aseta Windows lähettämään sähköposti-ilmoituksia käyttäjän kirjautuessa

Jotta Windows lähettää sähköposti-ilmoituksia, kun käyttäjä kirjautuu sisään, käytämme kolmannen osapuolen ohjelmaa nimeltä Lähettää sähköpostia. SendEmail on yksinkertainen, kannettava ja kevyt komentorivin sähköpostiohjelma, joka voi lähettää sähköposteja. Lataa sovellus viralliselta verkkosivustolta ja lataa vain TLS-tukiversio.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös Blatia, mutta se ei tue TLS:ää, joka on vaatimus lähes kaikissa suurissa sähköpostipalveluissa, kuten Gmail.

Kun olet ladannut tiedoston, pura se jonnekin, kuten Program Files -kansioon, C-asemaan, jotta muut käyttäjät (jos sinulla on) eivät voi käyttää sitä ilman järjestelmänvalvojan oikeuksia. Minun tapauksessani laitoin sen vain E-asemaan.

Etsi nyt Task Scheduler Käynnistä-valikosta ja avaa se.

Kun olet avannut Task Scheduler -sovelluksen, napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa vaihtoehtoa "Luo tehtävä".

Yllä oleva toiminto avaa Luo tehtävä -ikkunan. Kirjoita tähän tehtävän nimi, kuvaus ja valitse "Suorita, onko käyttäjä kirjautunut sisään vai ei" -valintanappi. Älä tallenna tehtävää vielä.

Siirry nyt Triggers-välilehteen ja napsauta ikkunan alareunassa näkyvää "Uusi" -painiketta luodaksesi uuden triggerin.

Valitse "New Trigger" -ikkunassa "Aloita tehtävä" -kohdan vieressä olevasta avattavasta valikosta vaihtoehto "Kirjaudu sisään" ja varmista sitten, että "Kaikki käyttäjät" -valintanappi on valittuna. Kun olet valmis, napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Siirry nyt "Toiminnot" -välilehteen ja napsauta "Uusi" -painiketta lisätäksesi uuden toiminnon.

Kirjoita "Uusi toiminto" -ikkunassa SendEmail-sovelluspolku "Ohjelma tai komentosarja" -kenttään ja lisää sitten alla oleva komento argumenteiksi "Lisää argumentteja" -kenttään.

Kun lisäät, älä unohda korvata "omaSähköposti@gmail.com" todellisella sähköpostiosoitteellasi ja SALASANA todellisella sähköpostitilisi salasanalla. Halutessasi voit myös muokata sähköpostin aihetta [-u] ja viestiosa [-m].

-f omaSähköpostisi@gmail.com -t sinunSähköpostisi@gmail.com -xu sinunSähköpostisi@gmail.com -xp SALASANA -s smtp.gmail.com:587 -o tls=yes -u "Järjestelmään kirjautumistoiminto" -m "Käyttäjä kirjautuneena järjestelmääsi!"

Huomautus: Jos käytät muita sähköpostipalveluita, sinun on vaihdettava myös SMTP-palvelimen osoite ja portin numero.

Tässä on mitä komentorivin valinnat todella tarkoittavat.

  • -f – Sähköpostiosoitteesta
  • -t – Sähköpostiosoitteeseen
  • -xu – Käyttäjätunnus
  • -xp – Sähköpostitilin salasana
  • -s – SMTP-palvelimen osoite ja porttinumero
  • -u - Sähköpostin aihe
  • -m – Sähköpostin runko

Kun olet tehnyt muutokset, napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Tältä se näyttää, kun mainittu toiminto on lisätty tehtävään.

Jos lisäät tämän tehtävän kannettavaan tietokoneeseen tai johonkin vastaavaan, kannattaa ehkä poistaa valinta "Käynnistä tehtävä vain, jos tietokone on verkkovirralla" -valintaruudusta, jotta tehtävä voidaan suorittaa, vaikka järjestelmä toimii akulla.

Kun olet tehnyt kaiken, napsauta "OK" -painiketta suorittaaksesi toimenpiteen loppuun.

Jos haluat testata tehtävää, valitse tehtävä Task Scheduler -sovelluksen keskimmäisestä ruudusta ja napsauta sitten "Suorita" -painiketta, ja tämän pitäisi lähettää sähköposti.

Siinä on kaikki tekemistä. Joka kerta kun käyttäjä kirjautuu järjestelmään, saat sähköposti-ilmoituksen (edellyttäen, että järjestelmäsi on yhteydessä Internetiin).

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä sähköposti-ilmoitusten vastaanottamiseen, kun joku kirjautuu järjestelmääsi.

Lue myös: Kuinka poistaa tietokoneen ilmoitukset käytöstä Windowsissa

Indeksi
  1. Aseta Windows lähettämään sähköposti-ilmoituksia käyttäjän kirjautuessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up