Kuinka tarkistaa kannettavan tietokoneesi akun kunto Windows 10:ssä

Jokainen akku menettää kykynsä pitää latausta ajan myötä. Kannettavan tietokoneen akun suorituskyky voi vaikuttaa siihen, miten saat asiat tehtyä. siksi on tärkeää seurata kannettavan tietokoneen akun kuntoa. Windows 10 mahdollistaa kannettavan tietokoneen terveydentilan tarkistamisen, jotta voit tehdä tarvittavat muutokset pitääksesi kannettavan tietokoneen suorituskyvyn parhaimmillaan.

Kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen ei ole monimutkainen prosessi. Sinulla on kuitenkin oltava pääsy järjestelmänvalvojan tiliin, jos jaat sen jonkun muun kanssa.

Indeksi
  1. Tarkista helposti Windows 10 -kannettavan akun kunto
  2. Johtopäätös

Tarkista helposti Windows 10 -kannettavan akun kunto

Voit tarkistaa Windows 10 -kannettavan tilan avaamalla Käynnistä-valikosta komentokehote. Tyyppi:

Prosessi voi kestää noin minuutin.

Jos sinulla on jokin uusimmista Windows 10 -versioista, voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valita PowerShell, mutta varmista, että valitset järjestelmänvalvojan oikeudet.

Muista, että jos käytät uutta käyttöjärjestelmää (joka sisältää myös Insider-koontiversiot), akkuraportissa ei välttämättä ole tarpeeksi tietoja näytettäväksi.

Jos näin on, yritä luoda akkuraportti, kun olet käynyt läpi muutaman lisävirran. Kun käytät akkua vielä muutaman päivän, sinun pitäisi pystyä saamaan raportti ilman ongelmia.

Kun kannettavasi on saanut raportin valmiiksi, se ilmoittaa, mihin akkuraportti on tallennettu. Näet raportin avaamalla File Explorerin napsauttamalla tehtäväpalkin kuvaketta. Löydät sen myös hakupalkin avulla.

Toinen vaihtoehto akkuraportin avaamiseen on painaa Win + R ja kirjoittaa raportin sijainti. Sijainti näyttää tältä "C:\WINDOWS\system32\energy-report.html."

Kun avaat raportin, näet tietoja, jotka kertovat tärkeitä tietoja kannettavan tietokoneen akusta. Raportin Viimeaikainen käyttö -osiossa näet akun virtalähteen ja milloin käynnistit ja sammutit kannettavan tietokoneen (aktiivinen/keskeytetty). Voit jopa nähdä, kuinka paljon kapasiteettia kannettavan tietokoneen akussa on jäljellä.

Akun kapasiteetin ja käyttöhistorian avulla saat myös hyvän käsityksen siitä, kuinka kannettavan tietokoneen akku kestää. Voi olla todella tuskaa, jos kannettavan tietokoneen akku tyhjenee, kun olet keskellä jotain tärkeää. Katso Akun kestoarviot -osiosta, kuinka paljon aikaa akussa on jäljellä.

Lue myös: Kuinka saada Windows Gaming -tietokoneesi pelaamaan pidempään akulla

Johtopäätös

On aina hyvä tietää, kuinka terve kannettavan tietokoneen akku on. Näin tiedät, milloin sinun pitäisi etsiä korvaavaa. Parasta, mitä voit tehdä, on hyvät akkutottumukset. Nämä tavat estävät sinua tekemästä mitään, mikä katkaisee kannettavan tietokoneen akun. Tutustu myös akun tyhjennysongelmien korjaamiseen Windowsissa.

Oliko akkuraportissa jotain hyödyllistä tietoa? Kerro meille kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up