Tiedostojen merkitseminen tunnisteella Windowsissa helppoa hakua varten

Windowsissa on melko kunnollinen hakutoiminto File Explorerissa. Niin kauan kuin tiedät tiedoston nimen ja/tai tiedostotyypin, voit helposti löytää minkä tahansa haluamasi tiedoston muutamassa sekunnissa.

Jos haluat parantaa hakunopeutta, voit merkitä tiedostot asiaankuuluvilla avainsanoilla. Tarvittaessa voit käyttää näitä tunnisteita nopeaan hakuun, puhumattakaan tunnisteiden avulla voit luokitella tiedostot oikein nimeämättä niitä uudelleen tai siirtämättä niitä eri kansioihin. Tämä näyttää, kuinka voit merkitä tiedostot Windowsissa.

Indeksi
  1. Huomioi rajoitukset
  2. Merkitse tiedostot Ominaisuudet-ikkunasta
  3. Merkitse tiedostot tietoruudusta (Windows 10)
  4. Merkitse tiedostot tietoruudusta (Windows 7)
  5. Etsi merkittyjä tiedostoja

Huomioi rajoitukset

Vaikka tiedostojen merkitseminen Windowsissa on suhteellisen helppoa ja hyödyllistä, sinun tulee tietää pari asiaa etukäteen.

1. Windows sallii vain kuvien, videoiden ja asiakirjojen merkitsemisen. Harvinaisissa tapauksissa et välttämättä näe merkintävaihtoehtoa tiedostomuodosta riippuen edes tuetuissa tiedostotyypeissä.

2. Jos kopioit tai siirrät tiedostoja toisiin tietokoneisiin tai ulkoisiin kiintolevyihin ja muistiasemiin, joissa on eri tiedostojärjestelmä, kuten FAT32, tunnisteet eivät ehkä säily. Tämä liittyy enemmän kohdekäyttöjärjestelmän tai kiintolevyn tiedostojärjestelmään kuin Windowsiin.

Merkitse tiedostot Ominaisuudet-ikkunasta

Windowsin avulla voit lisätä laajan valikoiman metatietoja, kuten otsikon, luokituksen, kommentit, tekijän jne., lähes mihin tahansa tiedostoon Tiedoston ominaisuudet -ikkunasta. Tiedostotyypistä riippuen – kuten valokuvat, media ja asiakirjat – näet jopa tiedostotyyppikohtaisia ​​metatietokenttiä. Sellaisenaan voit helposti merkitä kuvia, videoita ja asiakirjoja tiedostoista samasta Tiedoston ominaisuudet -ikkunasta.

1. Aloita valitsemalla yksi tiedosto tai useita tiedostoja, napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Ominaisuudet".

2. Siirry Ominaisuudet-ikkunassa "Tiedot"-välilehteen. Näet kaikki metatiedot, jotka voit lisätä. Lisää tunnisteita napsauttamalla Kuvaus-osiossa olevaa Tunnisteet-kenttää ja syöttämällä tunnisteet tarpeen mukaan. Windows erottaa jokaisen tunnisteen automaattisesti puolipisteellä.

3. Kun olet valmis, napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Merkitse tiedostot tietoruudusta (Windows 10)

Vaihtoehtoisesti voit myös lisätä tiedostotunnisteita Tiedot-ruudun kautta. Itse asiassa Tiedot-ruudun käyttäminen on yksi helpoimmista tavoista merkitä tiedostot tunnisteella Windowsissa. Tiedot-ruudussa näkyy oleellisia tietoja valitusta tiedostosta, kansiosta tai asemasta.

1. Oletusarvoisesti Tiedot-ruutu on piilotettu Windows 10:n Resurssienhallinnassa. Voit näyttää Tiedot-ruudun avaamalla File Explorerin pikanäppäimellä Win + E.

2. Napsauta Resurssienhallinnassa Näytä-välilehteä ja valitse navigointiruudusta "Tiedot-ruutu". Näet välittömästi Tiedot-ruudun File Explorerin oikealla puolella.

3. Merkitse tiedosto valitsemalla tiedosto pääikkunasta ja lisää sitten tunnisteet Tiedot-paneelin Tunnisteet-kenttään. Napsauta "Tallenna" -painiketta vahvistaaksesi muutokset. Aivan kuten Ominaisuudet-ikkunassa, Windows erottaa kaikki tunnisteet automaattisesti puolipisteillä.

Merkitse tiedostot tietoruudusta (Windows 7)

Jos käytät edelleen Windows 7:ää, on paljon yksinkertaisempaa tehdä sama asia kuin Windows 10:ssä, koska tietoruutu on oletuksena käytössä ja tulee näkyviin, kun valitset tiedoston tai kansion.

1. Valitse tiedosto

2. Lisää tunnisteet Tunnisteet-kenttään ja paina Enter-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Etsi merkittyjä tiedostoja

Kun kaikki tärkeät tiedostosi on merkitty, voit etsiä niitä tarpeen mukaan käyttämällä vanhaa kunnon hakupalkkia File Explorerissa. Sinun tarvitsee vain käyttää "tag: yourKeyword" File Explorerin hakupalkissa, ja Windows löytää tiedoston lähes välittömästi.

Huomautus: sinun ei välttämättä tarvitse käyttää "tag:"-avainsanaa, kun etsit merkittyjä tiedostoja. Sen käyttö kuitenkin rajoittaa haun vain tunnisteisiin, ja tulokset näkyvät paljon nopeammin.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä tiedostojen merkitsemiseen Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up