Windows 11: Piilotettuja temppuja ja erikoisominaisuuksia

Parhaat Windows 101 -temput hyödyntääksesi Microsoft-käyttöjärjestelmän uusimman version parhaat ominaisuudet

Windows 11 sisältää uuden ilmeen ja lisää ominaisuuksia verrattuna Microsoftin käyttöjärjestelmän vanhaan versioon. Jotkut näistä ominaisuuksista on helppo ottaa käyttöön, mutta Monet Windows 11:n ominaisuudet ja temput eivät ole heti käytettävissä ja vaativat lisätutkimuksia, jotta niitä voidaan hyödyntää oikein. Geeks on varmasti tunnistanut suurimman osan piilotetuista temppuista, mutta aloittelevat käyttäjät tai Windows 10:tä tähän mennessä käyttäneet käyttäjät voivat kohdata vaikeuksia näiden piilotettujen temppujen aktivoimisessa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Windows 11:n parhaat piilotetut temput ja erikoisominaisuudet ja miten ne aktivoidaan, jotta käyttöjärjestelmästä voidaan tehdä käyttäjäystävällinen ja mukauttaa käyttöliittymän kohdat, joista emme pidä, tai aktivoida tarvittavat toiminnot työhön tai opiskeluun tarkoitetulla PC:llä.

Indeksi
 1. Siirrä Käynnistä-valikkoa ja sovellusluetteloa
 2. Uusi pikavalikko
 3. Muuta pika-asetuksia
 4. Virtuaalityöpöydän hallinta
 5. Automaattinen ikkunan koon muuttaminen
 6. Tomaattiajastin ja älykäs keskittyminen
 7. Uusi File Explorer -valikko
 8. Äänilaitteiden hallinta
 9. Kiinnitä sovellukset Käynnistä-valikkoon
 10. Muuta oletussovelluksia
 11. Muokkaa teemaa

Siirrä Käynnistä-valikkoa ja sovellusluetteloa

Käynnistä-valikko ja keskipalkin sovellukset saivat monet käyttäjät nostamaan nenänsä, koska he olivat tottuneet siihen, että valikko ja sovellukset ovat kaikki vasemmalla (eikä keskellä kuten Mac-telakassa). Onneksi voit laittaa asiat takaisin paikoilleen napsauttamalla tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja napsauttamalla Tehtäväpalkin asetuksetnapsauta Tehtäväpalkin käyttäytyminen -kohdetta ja valitse kohteen vieressä olevasta avattavasta valikosta Tehtäväpalkin kohdistusääni Vasen.

Käynnistä-valikko ja sovellukset palaavat vasempaan alakulmaan, kuten olemme tottuneet monissa Windows-versioissa.

Uusi pikavalikko

Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tiedostoa tai kansiota, näemme uuden Windows 11 -kontekstivalikon, jossa on joitain pikanäppäimiä yläosassa ja mukautettuja merkintöjä napsauttamamme tiedoston tai kansion tyypin perusteella. Tästäkään esteettisestä muutoksesta monet eivät pitäneet, mutta pääsemme aina vanhaan kontekstivalikkoon painamalla kohdetta Näytä lisää vaihtoehtoja.

Onneksi voimme palauttaa vanhan kontekstivalikon kokonaan tekemällä muutoksia rekisteriin, kuten oppaassamme näkyy palaa perinteiseen hiiren kakkospainikkeen valikkoon Windows 11:ssä.

Muuta pika-asetuksia

Painamalla yhtä oikeassa alakulmassa olevista järjestelmäkuvakkeista avautuu myös pika-asetusvalikko, joka on hyvin samanlainen kuin Windows 10:ssä. Jos haluat muuttaa pika-asetusten asettelua tai lisätä puuttuvia kohteita, meidän tarvitsee vain painaa kuvaketta. lyijykynän muodossa (pika-asetusvalikon oikeassa alakulmassa), siirrä kuvakkeita tai paina alas lisätä puuttuvien toimintojen lisäämiseksi.

Painamalla kuvakkeiden yläosassa olevaa nastaa voimme poistaa kohteet, joita emme halua näkyvän valikossa, kun taas painamalla alareunassa loppu vahvistamme muutokset.

Virtuaalityöpöydän hallinta

Painamalla alas Toimintanäkymä voimme käyttää virtuaalisia työpöytiä, jotka toimivat samalla tavalla kuin Windows 10:ssä. Uudistukset eivät kuitenkaan ole kovin ilmeisiä, mutta ratkaisevia tehdessään tästä toiminnosta mielenkiintoisen: voimme nimetä jokaisen työpöydän uudelleen, vaihtaa jokaisen työpöydän taustakuvan ja nopeasti siirtää sovelluksia työpöydältä toiselle vetämällä ne työpöydälle, jolle haluamme sijoittaa ne.

Jos haluat lisätietoja virtuaalisten työasemien käytöstä, suosittelemme lukemaan oppaan järjestää ikkunoita Windowsin työpöydällä.

Automaattinen ikkunan koon muuttaminen

Jos haluamme käyttää useita ikkunoita yhdessä ja meillä on vähintään 28 tuuman näyttö, voimme hyödyntää Windows 11:n Snap Layouts -toimintoa, jonka avulla voit täyttää näytön sovelluksilla muuttamalla ne oikeaan kokoon. Käytä tätä temppua siirtämällä hiiren osoitin painikkeen päälle Lähennäodota muutama sekunti ja valitse haluamasi asettelu.

Pystymme siten sijoittamaan kaksi tai useampia sovelluksia vierekkäin samalle työpöydälle, jotta voimme toimia moniajossa ja parantaa merkittävästi tuottavuutta työkäyttöön tarkoitetuissa tietokoneissa.

Tomaattiajastin ja älykäs keskittyminen

Pitkät työpäivät peräkkäin tietokoneen edessä voi johtaa keskittymiskyvyn laskuun ja kertyneeseen stressiin päivän päätteeksi. Tehdäksesi työstä paljon terveellisempää, avaa vain Windows 11 Clock -sovellus (löydämme sen Käynnistä-valikosta) ja vie meidät valikkoon Tuottavia istuntojajossa on mahdollista asettaa työajat tai puolen päivän työajat ja siten saada tarkat keskittymis- ja lepoajat.

Tämä Windows 11:een integroitu "tomaattiajastin" auttaa keskittymään ja parantaa merkittävästi tuottavuutta; jos haluamme kokeilla muita tapoja lisätä keskittymistä, kutsumme sinut lukemaan oppaamme paikoista, joissa on rauhallisia ääniä ja miellyttäviä ääniä keskittyä tai levätä.

Uusi File Explorer -valikko

Sovelluksen avaaminen Tiedostonhallinta huomaamme heti yhden Windows 11:n suurista innovaatioista: asetuspalkin, joka on uudessa Windows Explorerissa hyvin yksinkertaistettu. Tässä valikossa on painike uusien tiedostojen luomiseen välittömästi, leikepöydän hallintapainikkeet (leikkaa, kopioi ja liitä), nimeä uudelleen -painike, linkin luontipainike, tiedostojen poistopainike ja lajittelun muuttaminen. ja katsella tiedostoja ja kansioita.

Jos etsitään muut kohteet löytyvät valikosta kolmella pisteelläjoka on vaihtoehtoluettelon lopussa.

Äänilaitteiden hallinta

Toinen vähän tunnettu temppu Windows 11:ssä on edistynyt äänenhallinta, jota voidaan nopeasti muokata sekä lähteville että saapuville laitteille ilman ohjauspaneelin läpikäymistä (useammin vanhentunut). Pääset äänilaitteiden hallintaan avaamalla Asetukset-sovelluksen ja siirtymällä valikkoon Järjestelmä ja avaamme valikon Audio.

Tästä valikosta valitsemme nopeasti, mistä osiossa ääniä lähetetään Lähdöt ja määritä syöttölaitteet (kuten mikrofonit) osiossa Syöte. Jos jokin laite sammuu tai ei ole käytettävissä, painamme heti Kaikki äänilaitteet -valikkoa ja tarkistamme, tunnistaako Windows laitteen oikein vai olemmeko poistaneet sen käytöstä aiemmin.

Kiinnitä sovellukset Käynnistä-valikkoon

Uusi Käynnistä-valikko saattaa yllättää Windows 10:stä tulevat, koska Live Tiles on kadonnut. Muokkaaksemme sitä tarpeidemme mukaan voimme lisätä käyttämiämme sovelluksia silloin tällöin (jos käytämme niitä usein, on parempi lisätä ne tehtäväpalkkiin) etsimällä niitä valikosta Kaikki sovellukset (tai käyttämällä ylempää hakupalkkia), painamalla sitä hiiren oikealla painikkeella ja käyttämällä ääntäsi Lisää alkuun.

Tarpeettomien asioiden siivoamiseksi ja poistamiseksi voimme myös noudattaa oppaassamme olevia ehdotuksia poista suositellut kohteet Windows 11:n Käynnistä-valikosta.

Muuta oletussovelluksia

Yksi vaikeimmista Windows 11:n toiminnoista on varmasti oletussovellusvalikkojota voimme pitää "haluttavana" verrattuna Windows 10:een. Tuo meidät polulle Asetukset -> Sovellukset -> Oletussovellukset meillä on luettelo sovelluksista, joita on vaikea ymmärtää niille, jotka eivät ole tietokoneasiantuntijoita.

Oletussovellusten muuttaminen on itse asiassa melko yksinkertaista: tunnistamme oletussovelluksen, jota haluamme muuttaa (esim Microsoft Edge) hakupalkin ollessa mukana, painetaan sitä ja asetetaan kaikille tiedostopäätteille ja linkeille ohjelma, jota haluamme käyttää sen tilalle (esim. Google Chrome).

Toistamme nyt samat vaiheet kaikille muille sovelluksille, jotka haluamme asettaa oletusarvoisiksi. Käytä Windowsin asettamaa oletussovellusta "oppaana" valitaksesi, mitä sovellusta käytetään tietyntyyppisille tiedostoille tai linkeille.

Muokkaa teemaa

Ruokalista Räätälöinti läsnä sovelluksessa asetukset Se on luultavasti yksi Windows 11:n vahvuuksista, koska sen avulla voit nopeasti muuttaa oletusteeman kaikkia osia. Täältä voimme lisätä uuden taustakuvan, muuttaa ikkunoiden värejä, hallita läpinäkyvyystehosteita, muuttaa lukitusnäyttöä ja mukauttaa Käynnistä-valikkoa ja tehtäväpalkkia.

Jos haluamme muuttaa Windows 11:n teemaa nopeasti, lähdetään mukaan Asetukset -> Mukautukset -> Teemat ja valitsemme yhden läsnä olevista; vaihtoehtoisesti voimme aina lataa uusia teemoja suoraan Microsoftin verkkosivuilta.

Johtopäätökset

Onko Windows 11 paras Microsoftin luoma käyttöjärjestelmä? Todennäköisesti kyllä, ainakin graafisesta näkökulmasta katsottuna. Ominaisuuksien mukaan uusi järjestelmä vie Windows 10:n kädet alas ja parantaa sitä tarvittaessa lisäämällä piilotettuja temppuja ja erikoisominaisuuksia koko järjestelmään.

Toisessa oppaassa näimme eroja Windows 10:n ja Windows 11:n välillä; Jos olemme kuitenkin aloittelevia PC- ja Windows-käyttäjiä, suosittelemme muuta joitakin Windows 11 -asetuksia välittömästijotta saadaan nopea ja moderni järjestelmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up