Kuinka tarkistaa RAM-muistin nopeus

Selvitetään yhdessä tietokoneellamme olevan RAM-muistin nopeus, jotta voimme päättää, päivitetäänkö se tehokkaampaan.

RAM on tietokoneen peruskomponentti, koska sen ansiosta voimme avata useita ohjelmia samanaikaisesti työskennellessämme tai opiskellessamme tietokoneella. Monet ihmiset ajattelevat, että pelkkä RAM-muistin lisääminen tekee tietokoneesta nopean, ja aliarvioi sen tärkeyden kunkin yksittäisen RAM-pankin nopeus.

Myös RAM-muistin nopeus on tärkeä tekijä pitää mielessä, kun valitsemme uutta moduulia tai ostamme uutta tietokonetta: joissain suhteissa tietokone, jossa on erittäin nopea 8 Gt RAM-muistia, voi tarjota enemmän tyydytystä kuin tietokone, jossa on hidas ja "hankala" 16 Gt.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka tarkistaa tietokoneen RAM-muistin nopeus käytössä, todellisen suorituskyvyn toteuttamiseksi ja päivityksen yhteydessä voimme ostaa oikeat RAM-pankit (joilla on vähintään sama nopeus kuin jo olemassa olevilla moduuleilla).

Miksi RAM-muistin nopeus on tärkeä tietokoneessa?

RAM-muistin nopeus ilmaistaan ​​kellotaajuudella ja osoittaa jaksojen lukumäärän, joka kuluu tiedon kulkemiseen ja poistumiseen samalta muistisirulta. Kuten jo nähdään prosessoreita käsittelevässä artikkelissammejossa kellotaajuutta käytetään ytimien läpi kulkevaan dataan, korkeampi kellotaajuus vastaa nopeampaa RAM-moduulia.

Nykyaikaiset RAM-pankit tulevat mukaan DDR-muotoeli jokaista kellojaksoa (ilmaistuna hertseinä ja sen kerrannaisina) voidaan käsitellä kaksi informaatiota kerrallaan: tämä selittää, miksi useimmissa nopeudensäätötyökaluissa nopeus on "puolitettu" kaupalliseen arvoon verrattuna.

Siksi, jos kaupallisena kellotaajuutena on hypoteettinen 3200 MHz RAM-pankki, RAM-pankkitietoja tarkasteltaessa näemme maksiminopeudena 1600 MHz, koska tämä arvo ilmaisee maksiminopeuden jokaiselle yhdessä kulkevalle informaatiolle. toinen. Lisätietoa nykyaikaisen RAM-pankin toiminnasta löytyy oppaan alussa olevasta artikkelista.

Nopeusarvot RAM-moduuleissa

Jos etsimme viitearvoa nykyaikaisille RAM-pankeille, paljon riippuu tietokoneelle valitusta mallista ja valmistajasta, unohtamatta eroja pöytätietokoneiden RAM-pankkien ja kannettavien tietokoneiden RAM-pankkien välillä. Karkean indikaation saamiseksi voimme käyttää seuraavassa luettelossa olevia arvoja:

 • DDR4 RAM pöytätietokoneille: vähintään 2666 MHz taajuus (1.333 MHz)
 • DDR4 RAM kannettaville tietokoneille: vähintään 1600 MHz taajuus (800 MHz)
 • DDR3 RAM pöytätietokoneille: vähintään 1600 MHz taajuus (800 MHz)
 • DDR3L RAM kannettaville tietokoneille: vähintään 1200 MHz taajuus (600 MHz)

Jos saamme arvot, jotka ovat yhtä suuria tai suurempia kuin edellä, meillä on erittäin nopea RAM käsissämme (varsinkin jos DDR4-muodossa); Jos sen sijaan saamme pienempiä arvoja, meillä on vanhentuneita RAM-pankkeja (DDR tai DDR2), hitaita tai vaurioituneita RAM-pankkeja.

Myös monet valmistajat tukevat korkeammat kellotaajuudet ylikellotettaessamutta nämä nopeudet ovat käytettävissä vain, jos emolevysi ja prosessori tukevat niitä.

Nopeuden säätö Windowsissa

Tarkistaaksesi Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun PC:n RAM-muistin nopeuden, napsauta hiiren kakkospainikkeella alareunassa olevaa sovelluspalkkia ja avaa valikko Toiminnan hallinta (tai Task Manager vanhassa Windowsissa), painamme kohdetta Lisätietoja (jos emme ole koskaan tehneet sitä ennen), siirrytään välilehteen Esitys ja paina osiota Muisti sivuttain vasemmalle.

Tarkastetaan RAM-muistin nopeus kentän alla Nopeussekä tarkistaa kentällä Muototekijä (DDR3 tai DDR4). Nopeus-kentästä löydämme hitaimman RAM-moduulin kellotaajuuden: jos olemme lisänneet lisää RAM-moduuleja eri nopeuksilla, kaikki pankit menevät pienimpään nopeuteen. Tämä tekee selväksi, miksi on aina parempi ostaa RAM-pankit ovat nopeudeltaan ja ajoitukseltaan samanlaisia.

Löydämme myös nykyaikaisista kannettavista Sirujen rivi RAM-muistimuotona: tässä tapauksessa RAM-muistipiirit (yleensä DDR4) juotetaan suoraan emolevyyn, eivätkä ne ole irrotettavina RAM-pankeina.

Nopeudensäätö CPU-Z:llä

Toinen erittäin hyvä ohjelma jokaisen yksittäisen RAM-pankin nopeuden tarkistamiseen on CPU-Zjoka on aina ollut vertailukohta niille, jotka haluavat ymmärtää täysin prosessorin, RAM-muistin ja muiden PC-komponenttien salaisuudet.

Kun olet ladannut ohjelman kannettavan version (ZIP), pura se valitsemaasi kansioon, paina ohjelman suoritettavaa tiedostoa ja siirry välilehteen Muistijosta löydät kaikki tiedot tietokoneesi RAM-muistin nopeudesta.

Voit tarkistaa yksittäisten muistipankkien nopeuden painamalla korttia spd ja selaa eri olemassa olevia aikavälejä, jotta voidaan varmistaa sekä kellotaajuus että kunkin läsnä olevan pankin ajoitukset. Kuten voimme nähdä tässä ohjelmassa, nopeudet ovat usein puolitettuja, mutta se ei tarkoita, että muistit eivät toimisi hyvin tai olisi viallisia, koska se on tyypillistä DDR-käyttäytymistä.

Nopeuden säätö Macissa

Jopa Macissa voimme tarkistaa käytettävissä olevan muistin nopeuden, jotta voimme selvittää, onko se edelleen hyvä Macin käyttöön vai onko sen vaihtamista harkittava. Valitettavasti nykyaikaisissa Maceissa ei ole enää mahdollista vaihtaa muistipankkeja, joten kannattaa alusta alkaen valita Mac, jossa on nopea ja runsaasti RAM-muistia.

Voit tarkistaa Macin muistin nopeuden painamalla Apple-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa ja napsauttamalla Tietoja tästä Macista ja lopuksi mennään välilehteen Muisti.

Avautuvassa ikkunassa meille tarjotaan käytettävissä olevan muistin tyyppi ja nopeus (ilmaistuna MHz), jonka läsnä olevat paikat hyväksyvät. Alaosasta on myös mahdollista löytää graafinen esitys läsnä olevista RAM-pankeista, jotta voidaan ymmärtää, miten käytössä olevan Macin kokonaismuisti jakautuu.

Johtopäätökset

PC:n ja Macin RAM-muistin nopeuden tarkan tunteminen antaa meille suuren edun, kun ymmärrämme käytössä olevan tietokoneen todellisen potentiaalin, sekä tarjoaa meille perustavanlaatuisen indikaattorin tulevia muistipäivityksiä varten (jonka on oltava vähintään identtinen näkökulman nopeus, samoin kuin niillä on samat ajoitusarvot ja sama muototekijä).

Jos emme ole koskaan vaihtaneet tai päivittäneet tietokoneemme RAM-muistia, voimme oppia menettelyn lukemalla oppaamme vaihtaa RAM-muistia pöytätietokoneessa ja vaihtaa kannettavien tietokoneiden RAM-muistia työhön tarkoitettujen PC-tietokoneiden RAM-muistin nopeuden ja kapasiteetin lisäämiseksi.

Indeksi
 1. Miksi RAM-muistin nopeus on tärkeä tietokoneessa?
 2. Nopeusarvot RAM-moduuleissa
 3. Nopeuden säätö Windowsissa
 4. Nopeudensäätö CPU-Z:llä
 5. Nopeuden säätö Macissa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up