Jos Word-tiedosto on vain luku -tilassa, kuinka se avataan

Jos Word-tiedosto avautuu vain luku -tilassa, katsotaan kuinka avataan muutokset Word-asetusten avulla

Kun avaat .doc- tai .docx-muotoisia tekstitiedostoja (joita on ladattu Internetistä tai vastaanotettu sähköpostitse), Microsoft Wordia avattaessa saattaa ilmestyä keltainen banneri, joka varoittaa käyttäjää tiedoston avaaminen vain luku -tilassa. Tämä suojausjärjestelmä voi olla hyödyllinen Internetistä lataamillemme Word-asiakirjoille (jossa uhat usein piiloutuvat), mutta se on tarpeeton varotoimenpide, jos tiedosto ladataan paikallisverkosta tai luotettavalta sähköpostikontaktilta.

Usein tämäntyyppistä lukitusta sovelletaan tiedostoihin, jotka asiakirjan kirjoittaja itse on tunnistanut ei-muokattaviksi, jolloin hän haluaa estää sisäisessä verkossa tarjotun asiakirjan luvattoman kopioimisen tai muuttamisen.

Jos mekin olemme sellaiseen törmänneet Word-tiedosto avattiin vain luku -tilassaälkäämme vaipuko epätoivoon: seuraavaan oppaaseen olemme koonneet kaikki menetelmät ja temput, joilla estetään Word-tiedostojen avaaminen vain luku -tilassa ja avataan ei-muokattavissa olevien tiedostojen lukitus, jotta voit työskennellä asiakirjan parissa ilman toimenpiteitä kopio joka kerta omistettu.

Poista vain luku -attribuutti tiedostosta

Ensimmäinen tapa, jolla voimme estää Word-tiedostoja avautumasta vain luku -tilassa, sisältää määritteen muuttamisen Lue ainoastaan yksittäisten tiedostojen asetuksissa. Jatkamiseksi suljemme vain luku -tilaan lukitun Word-asiakirjan, napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja paina Omaisuus ja poista valintamerkki merkinnästä Lue ainoastaan.

Tämän muutoksen jälkeen painamme painiketta alas OK ja yritetään avata suojattu Word-tiedosto nähdäksemme, voimmeko vihdoin avata asiakirjan ilman rajoituksia ja jatkaa mielessämme olevia muutoksia.

Poista esikatseluruutu käytöstä File Explorerissa

Kuka on ottanut käyttöön esikatseluruutu File Explorerissa saatat törmätä virheeseen Lue ainoastaan kun avaat Word-tiedostoja juuri siksi, että File Explorer luo esikatselun asiakirjasta ja pitää tiedoston panttivankina (jonka siksi jo toinen ohjelma avaa).

Tämän ongelman ratkaisemiseksi nopeasti avataan Tiedostonhallinta tietokoneellamme painamme valikon yläosassa Näytälaajennetaan merkintää Näytä ja poista valintamerkki merkinnästä Esikatseluikkuna. Tämän toiminnon poistamisen jälkeen käynnistämme tietokoneen uudelleen avataksemme lopullisesti tiedoston lukituksen, jota ei enää estetä vain luku -tilassa.

Poista muokkausrajoitukset käytöstä Wordissa

Asiakirja voidaan näyttää vain luku -tilassa, koska otimme vahingossa käyttöön tiedostojen muokkausrajoitukset Microsoft Wordissa (edellisen tiedostomuokkauksen aikana). Jos olemme tämän virheen uhreja, voimme ratkaista minkä tahansa ongelman avaamalla estetyn tiedoston Microsoft Wordilla ja painamalla ylävalikkoa Revisionapsauttamalla painiketta Rajoita muokkausta ja poistamalla valintamerkin kohteesta Muutosten rajoitukset.

Jos olisimme aktivoineet tämän toiminnon vahingossa, sen poistamisen pitäisi olla helppoa ilman salasanan syöttämistä (usein vaaditaan, jos joku muu on soveltanut tämäntyyppistä rajoitusta ja haluaa estää muuttamisen myös tiedoston levittämisen jälkeen).

Poista suojattu näkymä käytöstä Wordissa

Suojattu näkymä Microsoft Wordissa estää haitallisia tiedostoja käynnistämästä makroja (tai muita piilotettuja linkkejä) ja estää tämäntyyppisiin tiedostoihin piilotetut mahdolliset tartunnat. Tämä turvajärjestelmä on erittäin tehokas, mutta se on yleensä erittäin nirsoestää myös yksityisestä lähiverkostasi ladatut tai laillisista sähköpostiviesteistä ladatut tiedostot.

Kuka tahansa voi poistaa suojatun katselun vain tietyiltä verkkopoluilta tai tietyiltä kansioilta (ja estää Word-tiedostojen avaamisen vain luku -tilassa) avaamalla suojatun tiedoston Microsoft Word -ohjelmassa ja avaamalla valikon. Tiedostonapsauttamalla valikkoa Vaihtoehdotvie meidät valikkoon Suojelukeskus ja napsauttamalla painiketta Luottamuskeskuksen asetukset.

Avautuvassa uudessa ikkunassa siirrytään valikkoon Luotetut paikatlaita valintamerkki kohteeseen Salli luotettavat sijainnit tässä verkossa (vain jos meidän on lisättävä verkkopolkuja), paina Lisää uusi sijainti ja lisää haluamasi verkkopolku tai kansio, johon yleensä tallennamme sähköpostitse ladatut asiakirjat. Kun muutokset on tehty, paina alareunassa OK; Voit nyt avata Word-tiedostoja luotetuissa paikoissa aktivoimatta Wordin suojattua näkymää.

Kuinka avata salasanalla suojatut tiedostot

Vaikein skenaario, johon voimme törmätä, on salasanalla suojattu Word-tiedosto; jos emme tiedä salasanaa, emme voi tehdä mitään muutoksia asiakirjaan emmekä joissakin tapauksissa edes katso tiedoston sisältöä.

Tehokkain tapa avata suojattuja Word-tiedostoja on käyttää verkkosivustoa, kuten Online salasanan palautussana, johon voit ladata lukitun tiedoston ja yrittää purkaa sen salauksen. Ne, jotka haluavat käyttää Word-tiedostojen lukituksen avaamiseen tarkoitettua ohjelmaa, voivat käyttää PassFab for Wordsaatavilla ilmaisena kokeiluversiona.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka avata suojattujen Word-tiedostojen lukitus.

Johtopäätökset

Mikään ei ole pahempaa kuin avata tärkeä Word-tiedosto ja ymmärtää, että sitä ei voi muokata Microsoftin liian rajoittavan käytännön vuoksi! Jos olemme kyllästyneitä painamaan painiketta joka kerta Ota muutokset käyttöön joka näkyy epäluotettaviksi julistetuissa tiedostoissa, voimme noudattaa tämän oppaan ohjeita avataksemme minkä tahansa Word-tiedoston muutokset, jotta voimme käsitellä asiakirjaa ilman rajoituksia.

Aina suojatuista tiedostoista tai ja miten löytää tai poistaa salasanoja suojatuista ZIP- ja RAR-tiedostoista.

Indeksi
  1. Poista vain luku -attribuutti tiedostosta
  2. Poista esikatseluruutu käytöstä File Explorerissa
  3. Poista muokkausrajoitukset käytöstä Wordissa
  4. Poista suojattu näkymä käytöstä Wordissa
  5. Kuinka avata salasanalla suojatut tiedostot
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up