Kuinka tyhjentää roskakori automaattisesti Windowsissa

Opas ja ohjelmat tiedostojen poistamiseksi automaattisesti roskakorista tietyn päivän jälkeen Windowsissa

Nykyaikaisista tietokoneista löytyy erittäin suuria levyjä (alkaen 200 Gt ja enemmän), joiden avulla voit tallentaa monia tiedostoja ennen puhdistustyökalujen käyttöä. Yksi eniten täyttävistä tiloista on varmasti Windowsin roskakori: heittäydymme kaikkeen rajoituksetta ja muutaman kuukauden kuluttua huomaamme, että meillä on gigaa hyödyllistä tilaa työn ja opiskelun aikana pois heittämien tiedostojen varassa.

Onneksi nykyaikaisissa Windows-versioissa voimme tyhjentää Windowsin roskakorin automaattisesti muistitunnistimen avulla, joka poistaa itsestään vanhimmat tiedostot roskakorista ja palauttaa hyödyllistä levytilaa. Jos meillä on Windows 7 tai haluamme käyttää vaihtoehtoja, näytämme sinulle myös mitä ohjelmia tulisi käyttää tähän tarkoitukseen.

Indeksi

  Tyhjennä roskakorit automaattisesti Storage Sensen avulla

  Kuten johdannossa mainittiin, voimme tyhjentää Windowsin roskakorin automaattisesti toiminnolla Muisti anturi, sisäänrakennettu sekä Windows 10:een että Windows 11:een.

  Windows 11:ssä voimme aktivoida muistianturin avaamalla Käynnistä-valikon ja valitsemalla asetukset ja vie meidät polulle Järjestelmä -> Tallennus. Kun tämä valikko on auki, paina kohdetta Muisti anturi ja asetimme äänen Poista roskakorista tiedostot, jotka ovat olleet olemassa yli, valitsemalla työkalulle parhaan toiminta-ajan (suosittelemme 30 päivää, jotta sinulla on aina aikaa palauttaa poistetut tiedostot).
  Muisti anturi Kun olet määrittänyt tämän kohteen, aktivoimme kytkimen kohteen alla Automaattinen käyttäjän sisällön puhdistus ja tarkistamme myös kohteen Pidä Windows käynnissä sujuvasti puhdistamalla järjestelmätiedostot ja sovellukset itse.

  Windows 10:ssä menettely on hyvin samanlainen: napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, paina asetukset ja lähdetään tielle Järjestelmä -> Tallennus, jossa voit heti aktivoida Muisti anturi painamalla ikkunan yläosassa olevaa kytkintä. Voit määrittää roskakorin automaattisen tyhjennyksen painamalla kohdetta Määritä Storage Sense tai suorita se nyt ja aseta tyhjennysaika toimimalla kohdan alla olevasta pudotusvalikosta Poista roskakorista tiedostot, jotka ovat olleet olemassa yli.

  Saat lisätietoja myös lukemalla oppaamme osoitteessa Windows Memory Sense.

  Ohjelmat roskakorin tyhjentämiseen

  Kuten olemme nähneet, Windowsin roskakorin automaattista tyhjentämistä varten ei tarvitse asentaa ohjelmia, mutta jos käyttöjärjestelmänä on Windows 8.1 tai Windows 7, sinun on käytettävä jotakin alla olevista ohjelmista, jotta voit tyhjentää roskakorin. roskakoriin samalla tehokkuudella kuin Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä.

  1) Cyber-D:n automaattinen poisto

  Paras ohjelma automaattisen tyhjennyksen kopioimiseen Windows 8.1:ssä ja Windows 7:ssä on Cyber-D:n automaattinen poisto.
  Cyber-D:n automaattinen poisto
  Tämä ohjelma, kuten nimestä voi päätellä, sallii sinun poistaa tiedostot automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

  Ohjelman asennuksen jälkeen avautuu asetusikkuna, jossa on joitain erittäin intuitiivisia vaihtoehtoja poistaa tiedostot ja kansiot automaattisesti tai vaihtoehtoisesti siirtää ne kansiosta toiseen, levyltä toiselle tai kahden verkossa olevan tietokoneen välillä.

  On niin helppoa esimerkiksi poistaa väliaikaisia ​​tiedostoja, väliaikaisia ​​Internet-tiedostoja, vanhoja varmuuskopioita, vanhoja lokitiedostoja ja mitä tahansa muuta. Määritysikkunassa sinun on valittava kansio, josta aiot poistaa tai siirtää tiedostoja automaattisesti.

  Painamalla Lisää kansio kansio lisätään, sen painaminen uudelleen lisää muita polkuja, jotka antavat kullekin eri säännöt. Valitsemalla lisätyn kansion otat käyttöön alla olevat vaihtoehdot, joiden avulla voit asettaa suodattimia ja säätää ajanjaksoa.

  Suodattimet ne ovat todella hyödyllisiä, etenkin IT-alalla työskenteleville, koska ne mahdollistavat sen valitse poistettavat tai siirrettävät tiedostotyypit tai mitkä tiedostot jätetään pois siirtämisestä/poistamisesta. Jos haluat ottaa säännön käyttöön suodattimessa, määritä poissuljettava tai sisällytettävä laajennus. Lopuksi kolmannessa osiossa päätät ajankohdan ja suoritettavan toimenpiteen.

  Ajan osalta sinun on päätettävä kuinka usein poistaa tai siirtää perustuu: viimeinen muutos, luontipäivämäärä, viimeinen käyttökerta. Toiminto voi olla tiedostojen poistaminen kokonaan (valitsematta mitään), poistaminen ilman mahdollisuutta palauttaa niitä Secure Delete -toiminnolla tai siirtää valitut tiedostot roskakoriin tai toiseen kansioon; lopuksi sisällytetäänkö alikansiot ja tyhjät kansiot vai ei.

  Lopulta lopputulos on seuraava: poista tiedostot C: / foo -kansiosta .txt-tiedostoista 30 päivän välein viimeisestä muokkauksesta ja laita ne roskakoriin.

  2) CCleaner

  Toinen puhdistustyökalu, jonka voimme määrittää puhdistamaan Windowsin roskakorin automaattisesti jokaisen järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, on CCleaner, ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.
  CCleaner Jos haluat käyttää tätä sovellusta oikein, siirrytään valikkoon Henkilökohtainen siivous, varmistetaan, että ääni on aktiivinen Tyhjennä roskakori (luokassa Järjestelmä), tarkistamme myös muut puhdistusaineet, joten mennään valikkoon Vaihtoehdot ja tarkistamme kohteen Suorita kertapuhdistus Custom Cleanup -työkalulla, kun Windows käynnistyy.

  Myös CCleanerissa voimme aktivoida eräänlaisen "muistisensorin" myös Windows 7:ssä ja Windows 8.1:ssä viemällä meidät valikkoon Vaihtoehdotpainamalla Älykäs puhdistus ja aktivoida ääni Ota Smart Cleaning käyttöön.

  Tästä eteenpäin, kun tietokone käynnistyy, ohjelma suorittaa automaattisesti järjestelmän puhdistuksen ja tyhjentää roskakorin kaikista tarpeettomista tiedostoista. Ilmeisesti tämä menetelmä voi olla liian aggressiivinen uusimmille tiedostoille; säästääksemme ainakin viimeisten 24 tunnin aikana pois heitetyt, avaa CCleaner Options -valikko, mennään Pitkälle kehittynyt ja aktivoimme äänen Poista roskakorista vain tiedostoja, jotka ovat vanhempia kuin 24 tuntia.

  Tässä ohjelmassa voimme myös lukea oppaitamme kuinka puhdistaa tietokoneesi CCleanerilla: temppuja ja piilotettuja toimintoja ja miten käynnistä CCleaner puhdistaaksesi kaiken.

  Johtopäätökset

  Windows 10:n ja Windows 11:n Memory Sensen avulla voit pitää roskakorin aina puhtaana poistamalla vanhimmat tiedostot ajoittain ja jättämällä poistetut viimeisten 30 päivän aikana. Tämä vaikeuttaa selvästi yli kuukausi sitten roskakoriin siirrettyjen tiedostojen palauttamista, koska ne poistetaan pysyvästi.

  Jos välitämme poistetuista tiedostoista, asetamme muistianturille pidemmän poistoajan, jotta meillä on enemmän aikaa palauttaa poistetut tiedostot. Toisessa artikkelissa, josta olimme jo puhuneet kuinka kansiot tyhjennetään automaattisesti.

  Olemmeko menettäneet asiakirjoja tai valokuvia, jotka on vahingossa poistettu yli 30 päivää sitten? On suositeltavaa toimia välittömästi jollakin ohjeessa näkyvällä ohjelmalla kuinka löytää roskakorista poistetut tiedostot.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up