Kuinka valita tietokone kouluun tai yliopistoon

Tässä täydellisessä oppaassa näytämme sinulle mikä PC valita opiskeluun, joka ilmaisee ominaisuudet, jotka kyseiselle tasolle sopivalla tietokoneella on oltava, sekä suoraan Amazon-sivustolta otettu ehdotus, joka on todella hyödyllinen säästämiseen ja mahdollisten bonusten hyödyntämiseen (jos sellaisia ​​on).

Pöytätietokone vai kannettava tietokone?

Vaikka markkinoita hallitsevat nyt kannettavat tietokoneet, on edelleen monia skenaarioita, joissa on suositeltavaa keskittyä pöytätietokoneeseen (tai pöytätietokoneeseen): Sen lisäksi, että se tarjoaa paljon enemmän tehoa, se tarjoaa myös suuremmat näytöt ja helpomman kirjoittamisen, ja se on myös parempi valinta videoneuvotteluihin tai suoratoistotunteihin (voi valita henkilökohtaisesti näytön yläpuolelle sijoitettavan verkkokameran).

Kannettavan tietokoneen avulla meillä on mahdollisuus opiskella myös kodin ulkopuolella ja ottaa muistiinpanot mukaan sekä seurata oppituntia videopuhelun kautta missä päin maailmaa tahansa; muistikirjaa suositellaan yliopisto-opintoja varten, sillä voimme opiskella ja käyttää tietokoneohjelmia ja työkaluja jopa yliopiston tarjoamissa opintosaleissa. Tämä ei tarkoita sitä, että meidän on hylättävä kiinteä tietokone etukäteen, vaan teemme valinnan, joka parhaiten vastaa todellisia IT-tarpeitamme.

Paras tietokone peruskoululle

Tässä iässä kannettava tietokone ei ole kovin sopiva, koska se on vaarassa rikkoutua hyvin pian ja kulkea enemmän "leluna" kuin vakavana didaktisena työkaluna. Tästä syystä suosittelemme ostaa pieni pöytätietokone, valitsemalla henkilökohtaisesti sisäiset komponentit.

Alta löydät luettelon korkealaatuisista komponenteista, joita voidaan koota halpa pöytätietokone sopii opiskeluun peruskoulussa:

Kulutus alle 550 euroa Voimme asentaa pöytätietokoneen, joka pystyy käyttämään Windows 11:tä tai Windows 10:tä suurimmalla nopeudella ja käyttämään mitä tahansa hyödyllistä ohjelmaa peruskoulun opiskeluun. Jos emme ole koskaan aiemmin koonneet tietokonetta, pyydämme sinua lukemaan oppaamme Kuinka koota PC, koota osat ja rakentaa tietokone tyhjästä.

Jos toisaalta etsimme jotain jo koottua, suosittelemme lukemaan oppaamme parhaat pöytätietokoneet ostettavaksi käyttövalmiiksi.

Paras tietokone yläasteelle

Yläkoulussa voimme käyttää sekä edellisessä oppaassa nähdyillä komponenteilla koottu kiinteää tietokonetta että keskittyä keskitason kannettava tietokone, koska tulee lisää tapauksia, joissa poika tai tyttö opiskelee kodin ulkopuolella tai ottaa tietokoneen mukaansa opiskelemaan koulun iltapäivätunneille.

Tässä tilanteessa suosittelemme, että tähtäät silmät kiinni kannettavaan tietokoneeseen, kutenASUS F515JA kannettava tietokone, saatavilla Amazon 949 euroon.
Tästä kannettavasta tietokoneesta löytyy 15,6 tuuman FHD IPS-tyyppinen näyttö, Intel Core i7 1165G7 -prosessori, 16 Gt DDR4 RAM, 512 Gt SSD-tyyppinen sisäinen muisti, Intel Iris -grafiikka, sormenjälkilukija, integroitu HP-verkkokamera, liitäntä Dual Band Wi- Fi, Bluetooth-yhteys ja Windows 10 -käyttöjärjestelmä (päivitettävissä Windows 11:een).

Jos haluat arvioida muita kannettavia tietokoneita, suosittelemme lukemaan oppaamme aiheesta luotettavimmat muistikirjat ja huippumerkit, jotta voit valita tutkimukseen vain parhaat.

Paras tietokone lukioon

Lukiossa tietokoneen tarve voi kasvaa huomattavasti, varsinkin jos opiskelija valitsee teknis-tietokonekurssin tai minkä tahansa kurssin tai lukion, jossa tietokone on useiden oppituntien päähenkilö. Tässä tapauksessa on suositeltavaa yhdistää sekä tehokas pöytätietokone että huippuluokan kannettava tietokone, jotta voidaan vastata hyvin kaikkiin lukiolaisen tarpeisiin.
Voimme koota pöytätietokoneen henkilökohtaisesti, tehostaen perus- ja yläkoulussa nähtyä:
Tietokone, jossa on paljon tehokkaampi prosessori, joka pystyy ajamaan ohjelmia, kuten AutoCADia ja vastaavia, ilman erityisiä ongelmia ja kuluttaa alle 800 euroa. Tämä tietokone voidaan yhdistää keskitason kannettavaan, kutenHP - PC ProBook 450 G7 alkaen 650 euroa.

Tässä kannettavassa tietokoneessa on 15,6 tuuman FHD IPS Antiglare -näyttö, Intel Core i5-1135G7 -prosessori, 8 Gt RAM-muistia, 512 Gt SSD, Intel-näytönohjain.

Paras tietokone yliopistoon

Yliopistolle tunnussana on keveys ja voima, sillä opiskelemme usein poissa kotoa, poissa kotoa tai työhuoneessa. Parempi jättää pöytätietokoneet pois ja keskittyä vain premium-luokan kannettaviin tietokoneisiin, kuten Microsoft Surface Book 3, myyty Amazon 2299 euroon.
Tästä huippuluokan kannettavasta tietokoneesta löytyy 13,5 tuuman FHD-näyttö, kahdeksanytiminen Intel Core i7 -prosessori, 16 Gt RAM-muistia, 256 Gt NVMe-tyyppistä sisäistä muistia, NVIDIA GTX 1650 QMAX -näytönohjain, Windows Hello (kasvojentunnistus), Dual Band Wi-Fi-yhteys ja Windows 10 -käyttöjärjestelmä (päivitettävissä Windows 11:een).

Sen ankarin kilpailija on epäilemättäApple MacBook Pro 2021, saatavilla Amazon 2349 euroon.
Tässä kannettavassa tietokoneessa on 14 tuuman FHD Retina -tyyppinen näyttö, 10-ytiminen Apple M1 Pro Chip -prosessori, 16-ytiminen Neural Engine -järjestelmä, 16 Gt DDR4 RAM -muistia, 512 Gt sisäistä NVMe-muistia, FaceTime-yhteensopiva FHD-verkkokamera ja automaattista kirjautumista, MagSage-uudelleenlatausta ja macOS-käyttöjärjestelmää varten.

Mutta kannattaako Macin ostaminen? Puhumme siitä perusteellisesti oppaassamme kannattaako ostaa uusimman sukupolven MacBook?

Kannettava tietokone opiskeluun

Kannettava tietokone opiskeluun on tärkeä hankinta monille opiskelijoille. Se tarjoaa helpon tavan käyttää tietokonetta missä tahansa, olipa kyseessä luento, kirjasto tai oma koti. Kannettava tietokone mahdollistaa myös nopean tiedonsiirron ja tiedon tallentamisen. Opiskelijat voivat käyttää sitä luentomuistiinpanojen tekemiseen, tutkimustyöhön ja tehtävien tekemiseen. Se on myös kätevä väline opiskelijan sosiaaliseen elämään, koska se mahdollistaa yhteydenpidon ystäviin ja perheenjäseniin.

Kun valitset kannettavaa tietokonetta opiskeluun, on tärkeää ottaa huomioon joitain tekijöitä. Ensinnäkin, tietokoneen suorituskyky on tärkeä. Opiskelijan tulee valita tietokone, joka pystyy suorittamaan vaativia tehtäviä, kuten koodausta tai videoiden muokkausta. Toiseksi, kannettavan tietokoneen akun kesto on tärkeä tekijä, koska opiskelijat voivat joutua käyttämään tietokonetta pitkiä aikoja ilman pääsyä pistorasiaan. Lisäksi, kannettavan tietokoneen koko ja paino ovat myös tärkeitä tekijöitä, koska opiskelijoiden on usein kannettava tietokonettaan mukanaan koko päivän ajan.

Kannettavan tietokoneen käyttöjärjestelmä voi myös vaikuttaa valintaan. Yleisimmin käytetyt käyttöjärjestelmät ovat Windows, MacOS ja Linux. Jokaisella käyttöjärjestelmällä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten opiskelijan tulisi valita käyttöjärjestelmä, joka vastaa parhaiten hänen tarpeitaan. Lisäksi, kannettavan tietokoneen liitännät ja portit voivat vaikuttaa valintaan. Opiskelijan tulee varmistaa, että tietokoneessa on riittävästi USB-portteja, HDMI-portti ja muut tarvittavat liitännät.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, opiskelijan tulisi ottaa huomioon myös budjetti kannettavan tietokoneen valinnassa. Opiskelijan tulee asettaa budjetti ja löytää tietokone, joka tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen. On tärkeää muistaa, että korkeampi hinta ei välttämättä tarkoita parempaa laatua. Opiskelijan tulisi tehdä perusteellinen tutkimus eri tietokonemalleista ja vertailla niiden ominaisuuksia ja hintoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Paras tietokone opiskeluun

Paras tietokone opiskeluun on sellainen, joka vastaa opiskelijan tarpeita ja vaatimuksia. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on suorituskyky, joka tarkoittaa sitä, että tietokoneen tulee olla tarpeeksi tehokas suoriutuakseen vaativista tehtävistä, kuten videoiden editoinnista tai monimutkaisten ohjelmistojen käytöstä. Prosessoreiden nopeus ja muistin määrä ovat tärkeitä tekijöitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Toinen tärkeä seikka on kannettavuus. Opiskelijan tietokoneen tulisi olla kevyt ja helppo kuljettaa mukana eri tilaisuuksissa, kuten luennoilla tai kirjastossa. Kannettavan tietokoneen akun kesto on myös tärkeä tekijä, jotta se kestää useita tunteja ilman latausta.

Opiskelijoiden tietokoneissa on myös hyvä olla riittävästi tallennustilaa. Monet opiskeluprojektit ja kurssimateriaalit voivat vaatia paljon tilaa, joten on suositeltavaa valita tietokone, jossa on tarpeeksi muistia tai ulkoisen kovalevyn liitäntä. SSD-levy on myös hyvä valinta, koska se tarjoaa nopeamman tiedonsiirron ja suorituskyvyn verrattuna perinteisiin kiintolevyihin.

Tietokoneen näytön koko ja laatu ovat myös tärkeitä tekijöitä. Suurempi näyttö voi helpottaa monia tehtäviä, kuten tekstinkäsittelyä tai koodausta. Laadukas näyttö, jossa on riittävä tarkkuus ja värintoisto, on tärkeä graafisille ja taiteellisille aloille opiskeleville.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on budjetti. Opiskelijan on otettava huomioon omat taloudelliset mahdollisuudet ja valittava tietokone, joka sopii budjettiin. On tärkeää löytää tasapaino hinta-laatusuhteessa ja valita tietokone, joka tarjoaa tarvittavat ominaisuudet ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Johtopäätökset

Kuten olemme nähneet, kouluun tai yliopistoon tietokoneen valitsemiseen on olemassa lukuisia ratkaisuja, joissa on erinomainen sekoitus kannettavien tietokoneiden (opiskelijoiden aina suosiman) ja kiinteiden tietokoneiden (paras laskentatehon ja nopeuden) välillä.
Lisäksi mahdollisuus osta Chromebook ihanteellinen sekä kaikentasoisiin kouluihin että yliopistoon, taloudellinen, nopea ja toimiva kannettava tietokone, joka sopii kaikkiin tarpeisiin.

Jos emme tiedä, mitä ohjelmia käyttää etäopetukseen tai tietokoneella opiskeluun, suosittelemme, että luet oppaamme ohjelmat DAD- ja verkkokoulutunteihin ja opas siihen parhaat opiskelijaohjelmat (koulu ja yliopisto) Windowsille ja Macille.

Indeksi
  1. Pöytätietokone vai kannettava tietokone?
  2. Paras tietokone peruskoululle
  3. Paras tietokone yläasteelle
  4. Paras tietokone lukioon
  5. Paras tietokone yliopistoon
  6. Kannettava tietokone opiskeluun
  7. Paras tietokone opiskeluun
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up