Kuvahaku löytääksesi samankaltaisia ​​kuvia (Google ja muut sivustot)

Kuinka käyttää kuvahakua sellaisten kuvien löytämiseen, jotka ovat samoja tai samankaltaisia ​​kuin meillä, tunnistaaksesi esineitä, paikkoja ja ihmisiä

Yksi Googlen mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on haku kuvien kauttajonka avulla voit löytää samanlaisia ​​tai identtisiä kuvia sellaiseen, joka meillä on ja jota käytämme tutkimuksessa.

Tämäntyyppisen haun tarkoituksena ei ole vain löytää samankaltaisia ​​kuvia, vaan myös selvittää, onko valokuva aito vai onko jokin valokuvamme käytetty ilman lupaamme jollain verkkosivustolla tai jopa yrittää ymmärtää, mikä se on kuvassa esitetty esine (esimerkiksi monumentin nimi tai maalauksen taiteilija), tunnistaa sen paikan tai jopa tunnistaa henkilön.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka käyttää kuvahakua samankaltaisten tai identtisten kuvien etsimiseen, sekä pystyä tunnistamaan, mitä tietyssä valokuvassa tai kuvassa on. Oppaassa näytämme sinulle sekä Googlen tarjoamat palvelut että joitain vaihtoehtoisia palveluita etsi vastaavia kuvia Internetistä.

Google-kuvat

Voimme käyttää palvelua etsiäksesi kuvan perusteella Google-kuvat.
Sivuston avaamisen jälkeen painamme kameran muotoista painiketta, painamme välilehteä Lataa kuvajatkamme Valitse tiedosto Ja valitsemme tiedoston tietokoneelta.

Vaihtoehtoisesti se on myös mahdollista liitä kuvan URL-osoite tai linkki löytyy netistä tai vedä kuvatiedostoa hiirellä tietokoneesi kansiosta Googlen verkkosivulta.

Tulossivulla näkyy lataamamme kuva (jossa on ilmoitettu sen koko ja kuvauspaikka) ja sitten sitä käyttävien sivustojen alla ja sitten kuvat, jotka ovat visuaalisesti samanlaisia ​​kuin meidän.

TinEye Käänteinen kuvahaku

Toinen pätevä sivusto samankaltaisten kuvien löytämiseen kuvan kautta on ilman epäilystäkään TinEye Käänteinen kuvahakujoka käyttää hyvin samanlaista tekniikkaa kuin Google-sivustolla.
Käyttääksesi tätä sivustoa avaa se verkkoselaimessamme ja paina -painiketta Lataa ja lataamme valokuvan tietokoneelle käänteisen haun aloittamiseksi.

Löydämme myös samanlaisia ​​kuvia tältä sivustolta alkaen linkistä, liitetään suoraan TinEye Reverse Image Search -käyttöliittymään. Ne, jotka käyttävät usein kuvahakua samankaltaisten kuvien löytämiseen, arvostavat niiden läsnäoloa TinEye-laajennukseterinomainen käänteisen haun aloittamiseen suoraan selaimesta avaamatta verkkosivua joka kerta.

Google Lens

Toinen Google-palvelu, jonka avulla voimme etsiä samankaltaisia ​​kuvia ja tunnistaa kuvissa olevia esineitä, on Google Lensjosta on nyt tullut Googlen vakiosovellukseen integroitu palvelu, jossa sinun tarvitsee vain käyttää hakupalkkia löytääksesi toiminnon.
Lens on myös oma sovellus Android sekä integroitu sovellukseen Google iPhonelle ja iPadille.
Google Lens -palvelu perustuu tekoälyyn, ja sen avulla voimme tunnistaa erinomaisella tarkkuudella monia valokuvissamme ja ladatuissa kuvissamme olevia esineitä ja kasveja.

Google Lensiin integroitu tekniikka soveltuu erinomaisesti samankaltaisten kuvien etsimiseen, sillä hakutuloksissa näkyy myös kuvia, jotka ovat samankaltaisia ​​(alareunassa) tai joilla on suuri affiniteetti lataamamme kuvan kanssa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea täydellisen oppaamme osoitteessa kuinka käyttää Google Lensiä Androidissa ja iPhonessa/iPadissa.

Microsoft Bing

Myös Bing hakukoneMicrosoftin tarjoamalla sovelluksella on mielenkiintoinen toiminto kuvien etsimiseen ja vastaavien kuvien etsimiseen.
Hyödynnä tätä toimintoa avaamalla verkkosivusto tietokoneellasi (käyttäen Microsoft Edge käytämme tätä hakukonetta oletuksena), paina yläreunasta Kuvatvalitse kuvake Hae kuvan avulla ja paina painiketta Selaa ladataksesi kuvan käytettäväksi kuvahaussa.

Vaihtoehtoisesti voimme vetää kuvan hakeaksemme, liittää linkin kuvaan tai ottaa valokuvan tietokoneemme kameralla tai verkkokameralla. Jos haluamme hyödyntää tätä visuaalista hakukonetta myös älypuhelimilla ja tableteilla, voimme ladata Microsoft Bing -sovelluksen Android ja varten iPhone/iPad.

Johtopäätökset

Tekniikka samankaltaisten kuvien ja valokuvien etsimiseksi yllä näkyvistä palveluista on erittäin pitkälle kehitetty: valitusta paikasta riippumatta algoritmi analysoi kuvan tunnistaakseen pisteet, viivat ja tekstuurit matemaattisen mallin luomiseksi. Tämän mallin vertailu kaikkiin verkossa oleviin kuviin antaa seuraavan tuloksen samankaltaisimmat kuvat ja verkkosivut, joilla ne on julkaistu.

Etsimällä samankaltaisia ​​kuvia on mahdollista löytää Internetissä julkaistuja kuvia paikasta, jonka nimeä et muista, tai löytää valokuvia etsimäsi henkilöstä ja jäljittää hänen Facebook-profiiliaan, vaikka et tuntisi hänen nimeään. nimi.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa sivustoja, joissa voit etsiä ihmisiä kasvojen tai kasvokuvan perusteella ja edelleen sivustoja löytääksesi samankaltaisia ​​kuvia ja kuvia.

Indeksi
  1. Google-kuvat
  2. TinEye Käänteinen kuvahaku
  3. Google Lens
  4. Microsoft Bing
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up