Compact OS -ominaisuuden ottaminen käyttöön Windows 10:ssä

Windows 10:ssä on monia parannuksia sekä näkyvien ominaisuuksien että konepellin alla olevien muutosten osalta. Vaikka puhumme enimmäkseen näkyvistä ominaisuuksista, kuten Cortana, uudelleensuunnitellusta Käynnistä-valikosta, uusista kuvakkeista ja muista asioista, on muita ominaisuuksia, kuten Kompakti käyttöjärjestelmä jotka ovat yhtä tärkeitä. Kuten useimmat teistä tietävät, Windows 10:llä on vähemmän levytilaa käyttöjärjestelmätiedostoissa verrattuna Windows 7:ään ja 8:aan. Itse asiassa, toisin kuin vanhemmat versiot, Windows 10 ei edes vaadi palautuskuvaa tietokoneesi nollaamiseen tai päivittämiseen, mikä puolestaan ​​antaa sinulle lähes 4+ Gt levytilaa. Tämä on välttämätön vaihe, jos Microsoft haluaa, että Windows 10 asennetaan laitteisiin, kuten tabletteihin ja ultrabookeihin, joissa on yleensä vähän levytilaa.

Mikä on kompakti käyttöjärjestelmä

Microsoft aloitti tämän käyttöjärjestelmän jalanjäljen vähentämisprosessin toteuttamisen Windows 8:ssa WIMBootin (Windows Image Boot) avulla. WIMBootin toiminta on melko yksinkertaista, Windows pakkaa kaikki käyttöjärjestelmätiedostot yhdeksi tiedostoksi nimeltä “Install.WIM” ja purkaa sen tarvittaessa. WIMBoot kuitenkin asettaa joitain haasteita palautuskuvan suhteen, ja se osoittautui yhä vähemmän käyttökelpoiseksi todellisten Windows-päivitysten ja muiden OEM-valmistajien lisäämien ohjelmistojen jälkeen. Windows 10:ssä Microsoft paransi olemassa olevaa ominaisuutta ja pääsi kokonaan eroon palautuskuvan tarpeesta. Koska palautusnäköistiedostoa ei ole, jos nollaat tai päivität järjestelmän, Windows rakentaa itsensä uudelleen käyttämällä ajonaikaisia ​​järjestelmätiedostoja ("/windows/winsxs/"-kansiossa). Tämän lisäksi Microsoft esitteli myös uuden työkalun tai ominaisuuden nimeltä Compact OS, joka voi tehokkaasti tallentaa ja pakata kaikki Windows 10 -tiedostot erityiseen säiliöön. Hyvä puoli Compact OS:ssä on, että sitä tukevat sekä UEFI- että BIOS-pohjaiset laitteet. Lisäksi Windows-päivitys voi korvata tai poistaa tiedostot tarpeen mukaan, jotta levyjalanjälki säilyy ajan mittaan. Koska sekä WIMBoot että Compact OS voivat merkittävästi pienentää käyttöjärjestelmän jalanjälkeä, se helpottaa asennusta ja jättää tilaa muille ohjelmistoille vähän levytilaa olevissa laitteissa. Toisin kuin WIMBoot, voit kuitenkin ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä Compact OS -ominaisuuden lennossa, mikä tekee sen määrittämisestä ja käyttöönotosta helppoa. Huomaa, että tämä ominaisuus on oletuksena pois käytöstä. Jos sinulla on vähän levytilaa, voit ottaa Compact OS:n käyttöön seuraavasti saadaksesi osan levytilasta takaisin.

Ota Compact OS -ominaisuus käyttöön Windows 10:ssä

Compact OS -ominaisuuden ottaminen käyttöön Windows 10:ssä on melko yksinkertaista ja suoraviivaista. Aloita painamalla "Win + X" ja valitsemalla vaihtoehto "Komentokehote (järjestelmänvalvoja)."

Yllä oleva toimenpide avaa komentokehotteen järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Kopioi tähän alla oleva komento ja paina Enter-painiketta. Tämä toiminto käynnistää pakkausprosessin.

Compact.exe /CompactOS: aina

Kun käyttöjärjestelmä on pakkaanut, se ilmoittaa, kuinka paljon tilaa olet säästänyt ottamalla käyttöön Compact OS -ominaisuuden Windows 10:ssä.

Jos haluat tietää, oletko ottanut käyttöön tai poistanut käytöstä Compact OS -ominaisuuden, käytä alla olevaa komentoa. Se kertoo sinulle ominaisuuden nykyisen tilan.

Compact.exe /CompactOS:query

Jos haluat joskus poistaa Compact OS:n käytöstä, kopioi ja liitä alla oleva komento komentokehotteeseen, ja olet valmis.

Compact.exe /CompactOS:never

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi tämän uuden Compact OS -ominaisuuden käyttämisestä Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Mikä on kompakti käyttöjärjestelmä
  2. Ota Compact OS -ominaisuus käyttöön Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up