Mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten etsiminen Windowsissa

Windows Defender on Microsoftin sisäänrakennettu virustorjuntaratkaisu Windows-järjestelmääsi. Vaikka Windows Defender ei ole paras ilmainen virustorjuntaratkaisu, se on varmasti hyvä valinta kotikäyttäjille, jotka tietävät mitä tekevät ja miksi. Niin hyvä ja hyödyllinen kuin se onkin, Windows Defenderiä ei ole määritetty etsimään ja suojaamaan järjestelmääsi mahdollisilta ei-toivotuilta sovelluksilta.

Tämä ominaisuus on kuitenkin käytössä Enterprise-käyttäjille. Silloinkin yrityskäyttäjien on valittava tämän ominaisuuden käyttö manuaalisesti.

Jos käytät Windows Defenderiä aktiivisena virustentorjuntaratkaisuna ja haluat sen suojaavan järjestelmääsi mahdollisesti ei-toivotuilta sovelluksilta, kuten mainosohjelmilta, vakoiluohjelmilta jne., toimi seuraavasti.

Ota Windows Defender käyttöön PUA:iden etsimiseen

Jotta Windows Defender voi tarkistaa ja suojata järjestelmääsi mahdollisesti ei-toivotuilta sovelluksilta, sinun on lisättävä rekisterimerkintä. Voit tehdä tämän painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta.

Yllä oleva toiminto avaa Windowsin rekisterin. Siirry tässä seuraavaan näppäimeen vasemmassa ruudussa.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender

Kun olet täällä, meidän on luotava uusi avain. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella "Windows Defender" -näppäintä ja valitsemalla "Uusi" ja sitten "Avain".

Kun uusi avain on luotu, nimeä se uudelleen "MpEngine" ja paina Enter-painiketta.

Nyt meidän on luotava uusi arvo uuteen avaimeen. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeaa paneelia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Uusi" ja sitten "DWORD (32-bittinen) arvo".

Nimeä uusi DWORD-arvo nimellä MpEnablePus.

Kun olet nimennyt sen uudelleen, kaksoisnapsauta sitä avataksesi Muokkaa arvoa -ikkunan. Kirjoita tähän uudet arvotiedot muodossa "1" ja napsauta OK-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Käynnistä vain järjestelmä uudelleen, ja olet valmis. Tästä eteenpäin Windows Defender suojaa sinua mahdollisilta ei-toivotuilta ohjelmilta.

Jos haluat sulkea tiettyjä tiedostoja ja kansioita pois Windows Defenderin tarkistamasta ja luokitellasta PUA:iksi, sinun on suljettava ne pois manuaalisesti. Aloita avaamalla asetuspaneeli painamalla pikanäppäintä "Win + I". Valitse "Päivitä ja suojaus" -vaihtoehto.

Siirry Windows Defenderiin vasemmassa ruudussa ja napsauta sitten Poissulkemiset-luokassa olevaa "Lisää poissulkeminen" -linkkiä.

Yllä oleva toiminto avaa "Lisää poissulkeminen" -ikkunan. Napsauta tässä tarpeestasi riippuen joko "Sulje tiedosto" tai "Sulje kansio pois" -vaihtoehtoa lisätäksesi poissulkemisen.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi Windows Defenderin käyttämisestä tietokoneesi suojaamiseen mahdollisesti ei-toivotuilta ohjelmilta.

Indeksi
  1. Ota Windows Defender käyttöön PUA:iden etsimiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up