Etsi viimeisimmät tiedostot, suuret tiedostot ja levytilan tarkistus Windowsissa

Kuinka etsiä ja etsiä suurempia tiedostoja Windowsissa ja tarkistaa tietokoneen tilan käyttö jopa nopeilla ulkoisilla ohjelmilla

Kun tietokoneen levy täyttyy nopeasti yli 75 % arvoilla, on yritettävä vapauttaa tilaa, koska Windows väistämättä hidastuu välimuistin ja uusien tiedostojen rajallisen tilan vuoksi. ladata.

siellä etsi tiedostoja kiintolevyltä sallii sinun selvittää, mitkä niistä on viimeksi luotu tai tallennettu ja mitkä niistä ovat suuria. Voit siis tunnistaa myös uusimmat tiedostot, viimeksi muokatut ja järjestelmän automaattisesti tai muiden samaa tietokonetta käyttävien käyttäjien luomat tiedostot. Tiedostojen ja kansioiden koon tunteminen on erittäin hyödyllistä levytilan säästämiseksi poistamalla MB:n kokoisia tiedostoja, joita ei enää tarvita, jotka ovat kaksoiskappaleita tai vanhoja.

Seuraavassa oppaassa näemme kaikki menetelmät uusien tiedostojen, suurten tiedostojen ja levytilan etsimiseen Windowsissa, käyttämällä sekä sisäistä Windowsin hakujärjestelmää että tiettyjä ohjelmia suurten tiedostojen tai kansioiden etsimiseen, joissa on useita tiedostoja levyllä.

Indeksi

  Etsi suuria tiedostoja Windowsissa

  Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme etsi kansiosta suurempia tiedostoja avaamalla Windowsin Resurssienhallinta-ikkuna ja napsauttamalla hakupalkkia. Etsimme Käynnistä-valikosta Tiedostonhallinta, siirrytään levylle C tai levylle, jolta haetaan, paina ikkunan oikeassa yläkulmassa olevan hakukentän sisällä avataksesi sisäisen tiedostohaun.
  Integroitu haku Kun olet kirjoittanut etsittävän tiedoston laajennuksen tai nimen, voimme valita erillisen sarakkeen etsiäksesi viimeisimmän muokkauksen päivämäärän, tiedostotyypin ja myös koon mukaan. Painamalla Ulottuvuus, on mahdollista suodattaa hakua ja löytää suurimmat tiedostot valitusta kansiosta, jotta ne voidaan poistaa välittömästi.

  Ilmeisesti tämä menetelmä on tehokas myös ilman, että hakua tarvitsee aloittaa: mennään kansioon, jossa on enemmän tiedostoja tai jossa on suurimmat tiedostot, painetaan Dimensions-saraketta ja arvioidaan, poistetaanko suurimmat.

  Tarkista kansion tila

  Aina Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä, näet tarkalleen kuinka paljon levytilaa kansiot vievät. Avaamme asetukset Käynnistysvalikosta valitaan polku Järjestelmä> Tallennus ja analysoimme valitun levyn sisällön.
  Windowsin tallennustila Meidän tarvitsee vain odottaa tarkistusta, joka luettelee alenevassa järjestyksessä suurimmat kansiot, joissa on suurimmat tiedostot. Avaamme ilmoitetun tiedostojen tai kansioiden luokan arvioidaksemme, mitä poistetaan ja mitä tallennetaan sen sijaan.

  Voimme luottaa myös automaattiseen puhdistukseen Muisti anturi, erittäin hyödyllistä pitääksesi aina vapaata tilaa tietokoneellasi.

  Ohjelmat suurten ja uusimpien tiedostojen etsimiseen

  Mitä tulee ulkoisiin ohjelmiin, jotka voit ladata tarkistaaksesi tiedostojen koon, paikantaaksesi suurimmat ja etsiäksesi myös viimeisimmät tiedostot ja viimeisimmät muutokset, meillä on useita vaihtoehtoja.

  1) Yksi parhaista ohjelmista uusien tai suurten tiedostojen etsimiseen on Kaikki, joka tarjoaa erittäin nopean hakujärjestelmän ja joka voidaan asettaa etsimään vain tietyn kokoisia tiedostoja tai kansioita, jotta ne voidaan poistaa välittömästi (ilmeisesti vain, jos ne ovat hyödyttömiä).

  2) Toinen ohjelma, joka ei saa puuttua tietokoneista, on WinDirStat, työkalu, joka näyttää graafisesti kansiot, joissa on suurimmat tiedostot, asettamalla ne kokoon. Tämän ansiosta on erittäin helppoa löytää suurimmat tiedostot heti ja poistaa ne. Tämän tyyppisistä ohjelmista voimme myös lukea oppaamme kuinka nähdä suurten tiedostojen ja kansioiden varaama levytila.

  3) Tiedoston Finder on nopein ohjelma tiedostojen etsimiseen Windowsissa koon tai muokkauksen ja luontipäivämäärän mukaan. Todella tehokas ja minimalistinen, ensimmäinen, jota suositellaan tämäntyyppiseen toimintaan.

  4) Paras ohjelma nähdäksesi kunkin yksittäisen tiedoston koon tietokoneellasi ja kuinka paljon tilaa kansio on Puun koko. Tämä Windows-yhteensopiva ohjelmisto analysoi kansiorakenteen suorittamalla taustalla suoritettavan levytarkistuksen. Treesize tarkistaa levyt ja osiot erikseen ja tekee a puuluettelo kaikista kansioista ja läsnä olevat alikansiot, lajiteltu niiden sisältämien tiedostojen kokonaiskoon mukaan. Puuta voidaan laajentaa painamalla alikansioineen kansioiden vieressä näkyvää + -merkkiä polun viimeiseen kansioon asti. Napsauta hiiren oikealla painikkeella tiettyä kansiota, voit automaattisesti laajentaa kaikki alikansiot tai avata valitut polut Resurssienhallinnassa, jotta voit tarvittaessa poistaa sisällä olevat suuremmat tiedostot. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on muuttaa puun näyttötapaa lajittelemalla kansiot nimen, niissä olevien tiedostojen koon, tiedostojen lukumäärän tai kiintolevyn tilan prosenttiosuuden mukaan.

  5) jdiskreport on toinen työkalu näyttää tilankulutuksen jokaisesta järjestelmäosiosta, oli se sitten kiintolevy tai tietokoneeseen kytketty USB-tikku/ulkoinen kiintolevy. Skannaus ei käynnisty automaattisesti, sinun on valittava levy tai osio vasemmalla olevasta puusta ja painettava ylhäällä olevaa painiketta silmälläsi. Skannaus on tällöin erittäin nopea, koska ohjelma ei ota huomioon yksittäisten tiedostojen ominaisuuksia, vaan näyttää vain eri kansioissa käytetyn tilan. Käyttöliittymä on paljon kauniimpi katsella ja levytila ​​näytetään graafisesti antaa välittömän vilkaisun tilanteesta, ja jokainen kansio on lueteltu sen levytilan kuluneen. Voit tarkastella PC-hakemistojen järjestystä pylväskaavioilla, ympyräkaavioilla tai perinteisellä tavalla katsomalla kaikkia kansion sisältämiä tiedostoja.

  6) Yksinkertaisempi ja omistettu ohjelma uusien ja suurten tiedostojen löytäminen On Drive Lajittele työkalu Windowsille lähellä, mitkä ovat nopean skannauksen jälkeen uusimmat tiedostot ja mitä ne ovat suurempi, järjestämällä ne aakkosjärjestyksessä nimen mukaan. Tämä ohjelma, toisin kuin kaksi muuta, on kannettava, joten voit käyttää sitä asentamatta sitä ensin ja voit kopioida sen USB-tikulle. Vaikka ohjelman käyttöliittymä on erittäin spartalainen ja (ei tiedetä miksi) ikkunaa ei voi suurentaa, sen tehokkuus on ehdottomasti arvostettava, sillä se näyttää 100 viimeisintä ja uutta tiedostoa ja 100 suurinta levyllä ( hard dik tai USB-tikku). Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella, voit avata sen sisältävän kansion Windowsin Resurssienhallinnassa. Koska ne on lueteltu aakkosjärjestyksessä, näet ne heti jos on kaksoiskappaleita niiden poistamiseksi. Drive Sort on erittäin pieni 9 kilotavun työkalu, joka on yhteensopiva kaikkien 32- ja 64-bittisten Windows-käyttöjärjestelmien kanssa.

  Johtopäätökset

  Suurten tiedostojen tai uusimpien tiedostojen etsiminen Windowsissa on erittäin yksinkertaista, koska voimme käyttää hakuihin sekä integroitua hakujärjestelmää että yhtä yllä suositelluista ilmaisista ohjelmista. Muistutamme, että Windowsin hakujärjestelmä toimii hyvin vain, jos olemme aktivoineet kansioiden indeksoinnin.

  Muissa artikkeleissa olemme jo puhuneet siitä paras ohjelma tiedostojen etsimiseen Windowsissa ja kaikki mahdolliset keinot säästää levytilaa.

  Jos toisaalta haluamme etsiä nimiä tai tekstiä tiedostoista, suosittelemme, että luet oppaamme kuinka Etsi nimiä, sanoja ja tekstiä tiedostoista ja asiakirjoista.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up