Windows vs. Mac -vertailu: kumpi järjestelmä on parempi?

Mikä käyttöjärjestelmä on parempi Windowsin ja Mac OS:n välillä? Otetaan se tässä perusteellisessa tutkimuksessa

Jos meidän pitäisi valita Windowsin (aina kotitietokoneissa) ja futuristisen Macin välillä, minkä järjestelmän valitsisimme?

Useimmissa suurissa toimistoissa löydämme aina Macin, kun taas yleis- tai asiantuntijatyössä näemme usein käytössä Windows-tietokoneita; Sellaisen vertailun aiheuttamien väistämättömien ristiriitojen lisäksi selvitetään yhdessä mitä eroa Windowsilla ja Macilla onnähdäksesi kumpi näistä kahdesta on parempi.

Puhe, joka on tiivistetty 8 kohtaan, perustuu puhtaasti subjektiivisiin vaikutelmiini ja kokemuksiini, ja yritän olla mahdollisimman objektiivinen.

1) Mikä järjestelmä maksaa enemmän?

Jos normaali PC rakennettaisiin samoista materiaaleista kuin Mac ja samoilla tyylivalinnoilla, se todennäköisesti maksaisi saman. Käytämme ehdollista, koska on myös monia kiinteitä ja kannettavia Windows-tietokoneita, jotka maksavat paljon (jopa enemmän kuin Mac), mutta jotka jättävät toivomisen varaa suunnittelun näkökulmasta.

Lisää tähän brändivaikutelma: Apple on muodikas brändi, joten kaikella sen valmistamalla hinnalla on oikea hinta (joka myös heikkenee vähän ajan myötä, aivan kuten Ferrari, Lamborghini tai muut luksusmerkit).

Käytännön esimerkki näiden kahden järjestelmän hinnoista voidaan nähdä vertaamalla kahta huippuluokan kannettavaa: Microsoft Surface Laptop 4 on saatavilla hintaan 1199 €, kun taas a Apple MacBook Pro M1 se on saatavilla hintaan 1241 €.

Ne, jotka valitsevat Windows-tietokoneen, voivat lukea artikkelin asioista, jotka on hyvä tietää ennen uuden tietokoneen ostamista.
Jos haluamme arvioida Macin ostoa, voimme tehdä sen Applen viralliselta verkkosivulta täältä -> Omena.

2) Mikä järjestelmä on luotettava ja turvallinen?

Luotettavuuden näkökulmasta voimme varmuudella todeta, että ottaen huomioon tekniikan kehittymisen nopeus (1-2 vuotta ja kaikki on jo vanhentunutta tai melkein), kaikki PC- ja Mac-tietokoneet ovat luotettavuudeltaan samanarvoisia, ja siinä on pieni etu. osa Mac-tietokoneita runkoon valittujen komponenttien ja laitteistokomponenttien korkean laadun vuoksi.

Macin suurempi luotettavuus riippuu myös siitä, että tämän tietokoneen on valmistanut yksi yritys, Apple, kun taas Windows PC:t voidaan koota tuhansiin erilaisiin kokoonpanoihin, mikä voi toisinaan johtaa epävakauteen tai ajuriongelmiin (erityisesti vanhemmat PC:t).

Macit ovat turvallisempia kuin Windows-tietokoneetkun otetaan huomioon niiden hyökkäämiseen suunniteltujen haittaohjelmien lähes täydellinen puuttuminen: on viruksia ja hyväksikäyttöjä, jotka voivat hyökätä Mac-tietokoneisiin, mutta niiden tartuntaprosentti on niin alhainen, että todennäköisyys Macin saastuttamiseen on melko pieni (alle 5 % ).

Kuitenkin ne, joilla on vähintään IT-kokemusta, osaavat aina estää tämän tyyppiset ongelmat suojaa Windows-tietokoneesi vaikeuksitta ja ilman lisäkustannuksia valitsemalla hyvä ilmainen Antivirus tai määrittämällä Windows Defender oikein (Windows 10:een ja Windows 11:een sisäänrakennettu virustorjunta).

3) Mikä järjestelmä on helpoin käyttää?

Windows 11 se on aloittelijoille optimoitu järjestelmä, mutta myös käytännöllinen niille, jotka ovat käyttäneet Windows-tietokoneita vuosikymmeniä. Windowsin käyttö tekee tietokoneesta varmasti tutumpi ja saatavilla olevien ohjelmien määrä tekee Windows PC:stä voittavan valinnan riippumatta siitä, mihin tarkoitukseen olemme asettaneet.

Mutta kun puhutaan vain helppokäyttöisyydestä, jos alat käyttää Macia, arvostat sen yksinkertaisuutta jolla käyttöliittymä on suunniteltu niin, että monien käyttäjien oli helpompi käyttää Macia kuin Windowsia.

Apple-sovellukset ovat yleensä esteettisesti miellyttävämpiä ja paljon sulavampia, koska kaikissa Mac-ohjelmoijat tietävät tarkalleen, mitä laitteistoa he löytävät. Helppokäyttöisyys on siksi plussaa Macille vain, kun puhutaan laajalti käytetyistä ohjelmista ja sovelluksista.

Mitä tulee käyttöjärjestelmään, verkkotoimintoihin ja järjestelmätyökalujen konfigurointiin, Windowsille voisi olla etua se, että käytännössä jokainen on "leikkannut Windowsiin", joten he tietävät tarkalleen, mistä klikata ja mitä etsiä. Räätälöinnin puolella Windows PC on Maciin verrattuna edullinen, mutta etu on kaventunut Windows 11:n myötä (selvästi suljempi järjestelmä edeltäjiinsä verrattuna).

4) Ulkonäkö

iMacit koostuvat yhdestä näytöstä tehdystä osasta, joka sisältää kaikki PC-kotelossa tavallisesti esiintyvät komponentit (CPU, RAM, sisäinen levy jne.).
Tämä yksinkertaistaminen tekee paljon kätevä Mac yksinkertaisilla työpöydällä ilman näkyvää sotkuasekä vähentää kaapeleiden ja johtojen sotkua, todellinen helmi järjestyksen ystäville.

Windows-tietokone sen sijaan menee väistämättä sekaisin koteloiden välillä, näyttökaapelit ja kaikenlaiset kaapelit: muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta huomaat heti Windows-tietokoneen olemassaolon.
Mutta iMacin kaikkien komponenttien pienentämiseen tarvittava tekniikka maksaa rahaa: samalla hinnalla Windows-tietokone on ehdottomasti paljon tehokkaampi ja varusteltu, joten se sopii joihinkin skenaarioihin, kuten pelaamiseen ja edistyneeseen 3D:hen.

Kannettavien näkökulmasta katsottuna ei ole vertaa: MacBookit ovat selvästi tyylikkäitä ja miellyttäviä katsella; tämä tyyli on kopioitu moniin Windows-kannettaviin, mutta Applen tarjoama laatu on vertaansa vailla.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa minkä MacBookin ostaa.

5) Mini kannettavan siirrettävyystekijä

Kevyin Applen kannettava tietokone, johon voit luottaa, on MacBook airjoka väistämättä maksaa enemmän kuin mikään klassinen kannettava tietokone, mutta jonka hinta on linjassa kalliimpien avoautomallien kanssa (esim. Surface Microsoftilta).
Tämä tarkoittaa, että alalla, jolla niitä tavallisesti käytetään (liiketoiminta, IT, etäsuunnittelu jne.), miniatyrisointiprosessi on johtanut korkeampiin kustannuksiin kuin mikään muu kannettava tekniikka.

Osta MacBook Air tai Pinta se on tietyn ihmisryhmän etuoikeus, joka tarvitsee suurta laskentatehoa, maksimaalista ohjattavuutta ja pitkää akun kestoa. He eivät todellakaan ala toistaa tai tehdä videoita!

6) Kannettavien tietokoneiden siirrettävyystekijä

THE MacBook Hei MacBook Pro ne ovat erittäin kevyitä ja kompakteja tietokoneita, joissa on vaikuttava akunkesto ja ainutlaatuinen muotoilu, puhumattakaan siitä, että valitut komponentit takaavat erinomaisen suorituskyvyn työpaikalla.
Kuitenkin hinta, jolla niitä myydään (brändin, rakennuslaadun tai muun perusteella), saa ihmiset usein valitsemaan jotain muuta, koska Windows-kannettavissa tietokoneissa on paremmat tekniset ominaisuudet ja suurempi nopeus hinnoilla, jotka ovat joskus jopa 2-3 kertaa alhaisemmat kuin perus-MacBookin kustannukset, kuten ai-oppaastamme nähdään parhaat Windows-kannettavat PC-vaihtoehdot Macbook Proille.

Jos todella haluamme Macin käytettävän liikkeellä, on parempi keskittyä kaikki MacBook Airiin.

7) Windows- ja Mac-ohjelmien vertailu

Tässä keskustelu on hieman erikoinen, eikä todellista vertailua voida tehdä. Monet tunnetuimmista Windows-ohjelmista toimivat ongelmitta Macissa, koska yritykset ovat heti ratsastaneet Applen menestysaallon, ja siksi ne esittelevät ohjelmia, jotka ovat aina ajan tasalla myös käytettäväksi sekä Windowsissa että Macissa (usein samalla lisenssillä ! ).

On kuitenkin myös tyypillisiä ohjelmistoja: ne toimivat paremmin Macissa grafiikkaa, suunnittelua, musiikkia ja videoohjelmia Sillä aikaa Windows voittaa ohjelmilla toimintaa varten toimisto ja voittaa kädet alas Videopelit (vaikka viime aikoina enemmän ja enemmän pelejä on julkaistu myös Macille).

Jos haluat käyttää tietokonetta raskaita ohjelmia hyödyntävien ohjelmien parissa (kuten videoeditointiin tai 3D-manipulaatioon), on ehkä parempi ostaa Mac kuin Windows PC. pelata tai käyttää usein hyvin erityisiä, on parasta käyttää Windows-tietokonetta.

Ohjelmaongelmaan vaikuttaa myös Applen uusi valinta siirtyä M1-siruihin; Windowsiin verrattuna täysin erilaisten sirujen valinta edellyttää Macille optimoitujen ohjelmien luomista, eivätkä kaikki ohjelmat ole tehneet arkkitehtuurimuutosta ajoissa. Saadaksesi lisätietoja tästä näkökulmasta, pyydämme sinua lukemaan artikkelimme aiheesta kuinka ajaa ja käyttää Windows-ohjelmia Macissa.

8) Päivitysten ja avun vertailu

Ellei osta jotain epätavallista, pöytätietokoneen komponentin päivittäminen tai vaihtaminen on helppoa kenelle tahansa, RAM-muistipankin vaihtaminen tai kiintolevyn lisääminen/poistaminen vie hyvin vähän kapasiteettia.

Mac-tietokoneissa ei kuitenkaan ole helppoa vain vaihtaa tai päivittää komponentteja, koska olemme vaarassa mitätöidä takuun (näissä tapauksissa on parempi ottaa yhteyttä Apple Storeen neuvoja varten). Myös hintatekijä painaa tässä, koska Macin laitteisto-osat ja korjauskustannukset ovat yhä kalliimpia.

Windows PC on helppo päivittää laitteiston näkökulmasta, kun taas Mac on ehdottomasti vaikeampi. Tämä trendi tehdä laitteistojärjestelmät hyvin suljetuksi on leviämässä myös Windowsiin, erityisesti Windowsiin uuden sukupolven kannettavat tietokoneet.

Johtopäätökset

Ajattelemme vaihtamista Windowsista Maciin? Ainakin kaksi tärkeää asiaa on otettava huomioon: kaikki ohjelmat on vaihdettava (vaikka monet ovat myös Macissa) ja jotkin maksulliset ohjelmat on ostettava uudelleen; Tähän on lisätty, että monet tiedostot eivät välttämättä toimi Macissa ja ne on muutettava tai Windows asennettava Maciin käyttämällä ohjelmia, kuten Parallel Desktop.

Monet Mac-käyttäjät, jotka ovat ylpeitä ostostaan, käyttävät usein Windowsia rinnakkain lisensointiongelmien, erittäin spesifisten ohjelmien (erityisesti ohjelmoijan vain Windowsille rakentamien lääketieteellisten tai liikkeenjohdon ohjelmien) vuoksi tai halutessaan saada tarvittavat ohjelmat heti käyttöön ohjelman käytön ansiosta. .exe.

Tämä vie mitään pois Mac-tietokoneilta, jotka ovat edelleen ihmisen viime vuosisadan parhaiten suunnittelemia laitteita (jos vain puolet tarkkuudesta ja yksityiskohdista olisi myös saatavilla kaikissa Windows-tietokoneissa tai kannettavissa tietokoneissa).

Jos haluat palata Windowsiin Macistamuunnosvaikeudet ovat huomattavasti suuremmat, eikä ole helppoa tapaa käyttää Mac-käyttöjärjestelmää muissa kuin Applen tietokoneissa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka asentaa Mac OS Virtualboxiin (Windows PC) ja päällä Ero Notebookin ja Chromebookin välillä.

Indeksi
  1. 1) Mikä järjestelmä maksaa enemmän?
  2. 2) Mikä järjestelmä on luotettava ja turvallinen?
  3. 3) Mikä järjestelmä on helpoin käyttää?
  4. 4) Ulkonäkö
  5. 5) Mini kannettavan siirrettävyystekijä
  6. 6) Kannettavien tietokoneiden siirrettävyystekijä
  7. 7) Windows- ja Mac-ohjelmien vertailu
  8. 8) Päivitysten ja avun vertailu
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up