LoadLibraryn korjaaminen epäonnistui virheellä 126

The LoadLibrary epäonnistui virheellä 126 viesti on virhe, joka yleensä ilmenee, kun käynnistät pelin tai OpenGL-ohjelmiston. Syyt voivat vaihdella viallisesta ohjaimesta useiden näytönohjainten tietokoneeseen. Virheen 126 ratkaisemiseksi on olemassa muutamia korjauksia, kuten tässä oppaassa selitetään.

Hyvä tietää: Steam-pelit eivät käynnisty? Opi mitä tehdä.

Perusvianetsintä

Aluksi kannattaa kokeilla muutamia yleisiä korjauksia, koska ne saattavat olla kaikki mitä tarvitset ongelman korjaamiseen.

 • Päivitä näytönohjain – vialliset ja vanhentuneet ohjaimet ovat yleinen syy, joka voi laukaista virheen 126. Yritä ensin päivittää näytönohjaimesi/ajurit avaamalla Laitehallinta ja kaksoisnapsauttamalla Näytön sovittimet nähdäksesi ajurit. Napsauta ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjain, ja seuraa ohjeita päivittääksesi.
 • Asenna näytönohjain uudelleen – jos ohjain on jo ajan tasalla, mutta epäilet silti ongelmaa, harkitse ohjaimen uudelleenasentamista. Napsauta ensin ohjainta hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa ja valitse Poista ajuri. Klikkaa Toiminta Laitehallinnan yläreunassa ja valitse Etsi laitteistomuutokset asentaaksesi ohjaimen uudelleen.
 • Peruutuskuljettaja – Jos ongelma ilmeni Windows-päivityksen tai manuaalisen ohjainpäivityksen jälkeen, palauta näytönohjain. Palauttaminen tarkoittaa käytännössä ohjainpäivityksen poistamista ja ohjaimen edellisen version asentamista uudelleen.
 • Suorita SFC-skannaus – Virhe voi johtua myös vioittuneista järjestelmätiedostoista, ja Windowsissa on sisäänrakennettu apuohjelma nimeltä System File Checker auttamaan tällaisissa tilanteissa. SFC-tarkistuksen suorittaminen voi tunnistaa ja korjata vioittuneista tai puuttuvista järjestelmätiedostoista aiheutuvia ongelmia.

Kärki: käsitteletkö pelien pätkimistä Windows-tietokoneellasi? Katso luettelomme korjauksista tilanteen parantamiseksi.

1. Suorita sovellus järjestelmänvalvojana

Peli tai sovellus, jota yrität käynnistää, saattaa vaatia järjestelmänvalvojan oikeuksia. Sovelluksen käyttäminen järjestelmänvalvojan oikeuksilla on yleensä ensimmäinen puolustuslinja, koska se ei edellytä järjestelmän asetusten muokkaamista.

Voit käyttää sovellusta järjestelmänvalvojana napsauttamalla kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Suorita järjestelmänvalvojana.

Jos tämä toimii, voit asettaa sovelluksen toimimaan aina järjestelmänvalvojan oikeuksin. Etsi sovellus sovelluksesta alkaa valikosta ja valitse Avaa tiedoston sijainti oikeasta ruudusta. Kun File Explorer avautuu, etsi sovelluksen pikakuvake tästä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä lisää vaihtoehtoja -> Ominaisuudet.

Vaihda kohtaan Pikakuvake välilehti, napsauta Pitkälle kehittynytja tarkista Suorita järjestelmänvalvojana vaihtoehto. Klikkaus OK tallentaa ja poistua.

Kun seuraavan kerran suoritat sovelluksen, se käynnistyy automaattisesti järjestelmänvalvojan oikeuksin.

2. Poista toissijaiset näytönohjaimet käytöstä

Useiden näytönohjainsovittimien aktiivisuus voi aiheuttaa virheen 126. Kaikkien paitsi yhtä näytönohjainten poistaminen käytöstä voi ratkaista ongelman.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella alkaa -valikosta ja valitse Laitehallinta. Alla Näytön sovittimetnapsauta hiiren kakkospainikkeella sovitinta, jonka haluat poistaa käytöstä, ja napsauta Poista laite käytöstä. Valitse Joo vahvistaaksesi, kun näet kehotteen.

Käynnistä sovellus tai peli uudelleen, kun olet valmis.

Kärki: haluatko näyttää FPS:n pelatessasi Windowsissa? Nämä ovat parhaat työkalut siihen.

3. Valitse päänäyttö

Useiden näyttöjen kytkeminen tietokoneeseen voi olla toinen syy siihen, että näet virheilmoituksen. Peli tai sovellus ei ehkä pysty löytämään oikeaa näyttöä sisällön näyttämiseksi, mikä johtaa virheeseen 126.

Yritä irrottaa kaikki näytöt paitsi se, jota haluat käyttää ensisijaisena näyttönä, ja katso, ratkaiseeko ongelma.

Jos näyttöjen irrottaminen tuntuu hankalalta, vaihda ensisijainen näyttösi Windowsin asetusten kautta.

Avaa Asetukset-sovellus painamalla Win + I. Siirry kohtaan Järjestelmä -> Näyttöja valitse ensisijainen näyttösi. Laajenna Useita näyttöjä -osio ja ota käyttöön Tee tästä päänäytökseni vaihtoehto.

Kun näet kaikki paitsi ensisijaisen näytön, yritä käynnistää sovellus tai peli uudelleen.

Kärki: opi vianetsintää, kun usean näytön asetukset eivät toimi suunnitellusti.

4. Kopioi Atio6axx.dl System32:een

Jos käytät AMD-näytönohjainta, saatat pystyä korjaamaan virheen 126 kopioimalla Atio6axx.dll-tiedosto kohtaan Järjestelmä 32 kansio. DLL-tiedosto on osa AMD:n kehittämää AMD OpenGL -ohjainohjelmaa. Sovellukset ja pelit saattavat tarvita Atio6axx.dll-tiedosto toimimaan kunnolla. Jos siinä on ongelma, saatat kohdata virheitä, kuten virhe 126.

Kopioi DLL-tiedosto System32:een komentorivillä. Aloita etsimällä komentokehotetta alkaa valikosta ja napsauta sitten Suorita järjestelmänvalvojana oikealla.

Kun ikkuna avautuu, kopioi ja liitä seuraava komento ja paina sitten Enter:

Kun tulet System32-hakemistoon, suorita seuraava komento:

Poistu komentokehotteesta, kun olet valmis, ja käynnistä kannettava tietokone uudelleen.

Tiedoksi: opi ylikellottamaan RAM-muistia AMD Ryzen Masterin avulla.

5. Poista AMD-ohjelmisto

Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet ratkaisevansa virheen 126 poistamalla AMD Softwaren (aiemmin AMD Catalyst) asennuksen. Jos käytät AMD-näytönohjainta, AMD-ohjelman asennuksen poistaminen voi ratkaista ongelman. Voit poistaa ohjelman Ohjauspaneelin Ohjelmat ja ominaisuudet -osiosta – prosessi on sama kuin minkä tahansa muun Windows-ohjelman poistaminen.

6. Puhdista käynnistä tietokone

Jos mikään näistä ratkaisuista ei ole toiminut, katso, että ohjelma saattaa häiritä ja aiheuttaa ongelman. Puhdas käynnistys voi auttaa tunnistamaan syyllisen, koska se käynnistää tietokoneesi vain muutamalla keskeisellä palvelulla.

Ennen kuin suoritat puhtaan käynnistyksen, poista käytöstä ei-välttämättömät ja kolmannen osapuolen käynnistyskohteet etsimällä "järjestelmän kokoonpano" alkaa valikosta ja valitaan paras ottelu.

Valitse Valikoiva käynnistys alla Kenraali -välilehti ja poista valinta Lataa aloituskohteet.

Vaihda kohtaan Palvelut -välilehti, valitse vieressä oleva valintaruutu Piilota kaikki Microsoftin palvelutja napsauta sitten Poista kaikki käytöstä poistaa kaikki ei-välttämättömät palvelut käytöstä.

Siirry Käynnistys-välilehdelle ja valitse Avaa Tehtävienhallinta. Poista kaikki käynnistysohjelmat käytöstä ja napsauta sitten OK.

Käynnistä tietokone uudelleen puhdistaaksesi käynnistyksen ja katsoaksesi toimiiko peli tai sovellus. Jos näin käy, käynnistä tietokoneesi useammilla ohjelmilla, kunnes tunnistat syyllisen, ja poista sitten asennus laitteestasi.

Kärki: pitäisikö sinun investoida pelikannettavaan? Katso julkaisumme auttaaksesi päätöksenteossa.

Kirjaston lataus epäonnistui virheellä 126, korjattu

Virhe 126 voi nopeasti käydä hermoillesi, kun sinulla on vain pieni aika pelata suosikkipeliäsi. Toivottavasti yksi tämän oppaan korjauksista auttaa poistamaan virheen ja palaamaan pelaamiseen. Kun olet ratkaissut ongelman, saatat haluta oppia pari asiaa tietokoneesi optimoinnista pelaamista varten käyttökokemuksesi parantamiseksi.

Kuvan lähde: Pixabay. Kaikki kuvakaappaukset: Arjun Ruparelia.

Indeksi
 1. Perusvianetsintä
 2. 1. Suorita sovellus järjestelmänvalvojana
 3. 2. Poista toissijaiset näytönohjaimet käytöstä
 4. 3. Valitse päänäyttö
 5. 4. Kopioi Atio6axx.dl System32:een
 6. 5. Poista AMD-ohjelmisto
 7. 6. Puhdista käynnistä tietokone
 8. Kirjaston lataus epäonnistui virheellä 126, korjattu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up