Eleet Windows 11:ssä kannettavan tietokoneen kosketusnäytöllä tai kosketuslevyllä

Katsotaan, kuinka voit käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttävien kannettavien tietokoneiden kosketuslevyillä ja kosketusnäytöillä olevia eleitä

Nykyaikaisissa Windows 11 -tietokoneissa voimme välittömästi käyttää eleitä kosketusnäytöillä (jos saatavilla) ja perinteisillä kosketuslevyillä vähentääksemme riippuvuutta hiirestä ja lisätäksemme päivittäistä tuottavuutta yksinkertaisilla eleillä, jotka voidaan muistaa ja muistaa, erityisesti jos käytämme usein kosketuslevy vaihtaaksesi ikkunasta toiseen tai suorittaaksesi tiettyjä toimintoja.

Seuraavassa oppaassa olemme listanneet kaikki Windows 11 -eleet ovat yhteensopivia kosketuslevyjen ja kosketusnäyttöjen kanssa. Paperilla kaikkien vuoden 2007 jälkeen valmistettujen kosketuslevyjen tulee olla yhteensopivia Windows 11:n tarjoamien eleiden kanssa, samoin kuin kaikkien kosketusnäyttöjen (kirjoitushetkellä muutamien muistikirjojen etuoikeus).

Windows 11 -eleet kosketuslevylle

Kosketuslevyeleet ovat erittäin käteviä ikkunasta toiseen siirtymiseen, järjestelmän eri virtuaalisten työasemien välillä vaihtamiseen, työpöydän nopeaan avaamiseen ja erikoistoimintojen suorittamiseen multimediasisältöä toistettaessa. Windows 11 -eleet kosketuslevyille on lueteltu alla:

 • Valitse tavara: voimme valita elementin yksinkertaisesti painamalla kerran kosketuslevyn pintaa emuloiden näin hiiren vasenta painiketta (ilman kosketuslevyn tiettyä osaa painaa).
 • Vieritys: aseta kaksi sormea ​​kosketuslevylle ja liikuta niitä ylös ja alas, jotta voit vierittää verkkosivuja tai etualalla avautuvan sovelluksen sisältöä.
 • Suurennus: muokkaamme verkkosivun tai sovelluksen zoomausta asettamalla etusormen ja peukalon kosketuslevylle ja levittämällä tai tuomalla sormia lähemmäs toisiaan (kuten nipistämällä).
 • Näytä erikoiskomennot: voimme näyttää valikon komennoilla yksinkertaisesti painamalla kosketuslevyä kahdella sormella samanaikaisesti, emuloimalla hiiren oikeaa painiketta.
 • Näytä kaikki avoimet ikkunat: nähdäksesi kaikki avoimet ikkunat, aseta kolme sormea ​​kosketuslevylle ja vieritä ylös.
 • Näytä työpöytä: Näytä työpöytä nopeasti asettamalla kolme sormea ​​kosketuslevylle ja vieritä alaspäin.
 • Vaihda ikkunoiden välillä: voimme selata aktiivisten ikkunoiden välillä asettamalla kolme sormea ​​kosketuslevylle ja pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle.
 • Vaihda virtuaalityöpöytää: Voimme selata aktiivisten virtuaalisten työasemien välillä asettamalla neljä sormea ​​kosketuslevylle ja pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle.

Näitä eleitä voidaan mukauttaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja napsauttamalla valikkoa asetuksetvie meidät valikkoon Bluetooth ja laitteetavaamalla valikon Kosketuslevy ja muokkaamalla erilaisia ​​eleitä näytöllä.

Jokaiselle eleelle voimme valita, mitä määritetään vieritykseen reunoja kohti tai mitä tehdään kosketuksen sattuessa; voimme esimerkiksi asettaa eleitä ohjaamaan multimediasisällön toistoa käyttämällä kolmea tai neljää sormea ​​siirtyäksesi eteenpäin, palataksesi taaksepäin, keskeyttääksesi tai käynnistääksesi toiston uudelleen.

Windows 11 -eleet kosketusnäytöille

Jos olemme onnekkaiden käyttäjien joukossa kosketusnäytöllisten muistikirjojen omistajat, voimme hyödyntää lisäeleitä, jotka on määritetty suoraan näytön kosketuksiin. Kosketusnäyttöjen eleet on lueteltu alla:

 • Valitse tavara: Yksinkertainen napautus kohdetta jäljittelee hiiren vasenta painiketta ja valitsee kohteen.
 • Vieritys: Aseta ja pidä kahta sormea ​​näytöllä ja pyyhkäise sitten näytön poikki vaaka- tai pystysuunnassa vierittääksesi avointa verkkosivua tai sovellusikkunaa.
 • Suurennus: asetamme etusormemme ja peukalomme näytölle ja levitämme tai puristamme sormiamme yhteen lähentää tai loitontaa verkkosivua tai zoomata yhteensopivia sovelluksia.
 • Näytä erikoiskomennot: voimme näyttää valikon komennoilla painamalla näyttöä sormella ja pitämällä sitä painettuna, kunnes valikko tulee näkyviin.
 • Näytä kaikki avoimet ikkunat: Aseta kolme sormea ​​näytölle ja pyyhkäise ylös näyttääksesi kaikki avoimet ikkunat (mukaan lukien pienennetyt ikkunat).
 • Näytä työpöytä: aseta kolme sormea ​​näytölle ja pyyhkäise alas näyttääksesi työpöydän nopeasti ja minimoi kaikki ikkunat.
 • Vaihda ikkunoiden välillä: asetamme kolme sormea ​​näytölle ja pyyhkäisemme vasemmalle tai oikealle vaihtaaksesi aktiivisen ikkunan.
 • Vaihda virtuaalityöpöytää: asetamme neljä sormea ​​näytölle ja pyyhkäisemme vasemmalle tai oikealle vaihtaaksesi virtuaalista työpöytää.
 • Näytä widgetit: asetamme sormemme näytön vasempaan reunaan ja liu'utamme näyttääksesi widget-näytön.

Nämä eleet on hyvä muistaa hyvin, sillä ne voivat saada asiat toimimaan kosketustietokoneissa (kuten Microsoft Surface Pro 8) paljon kannattavampaa, mikä nopeuttaa jokaista moniajotoimintoa mahdollisimman paljon.

Johtopäätökset

Ne, jotka käyttävät Windows 11:tä töissä, arvostavat varmasti kosketuslevyn ja kosketusnäyttöjen eleitä, koska ne voidaan määrittää Vaihda nopeasti ikkunoiden tai virtuaalisten työasemien välillä irrottamatta katsettasi näytöltä, maksimoi tuottavuuden. Kotikäyttäjille työpöydän välittömästi näyttävät eleet ja multimediaeleet voivat olla hyödyllisiä, joten voit keskeyttää videon tai musiikin toiston avaamatta sovellusta.

Jos kosketuslevyn eleet eivät toimi oikein kannettavassa tietokoneessamme, jatkamme kosketuslevyn ohjainten päivittämistä oppaassamme lataa päivitetyt ohjaimet asentaaksesi turvallisesti. Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa miten kannettavan tietokoneen kosketuslevy poistetaan käytöstä kirjoittamisen aikana.

Indeksi
 1. Windows 11 -eleet kosketuslevylle
 2. Windows 11 -eleet kosketusnäytöille
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up