Lukitun tai vioittun Windows-käyttäjäprofiilin palauttaminen

Emmekö voi enää käyttää käyttäjäprofiiliamme? Katsotaan yhdessä, mitä voimme tehdä tilanteen ratkaisemiseksi.

Jos virta katkeaa Windows-päivityksen aikana tai tietokoneen sammuessa, voi tapahtua, että menetät pääsyn käyttäjäprofiiliin, jolloin saat vain väliaikaisen profiilin, jotta voit surffata Internetiä ja löytää ratkaisun. Jotta voimme käyttää ohjelmia ja henkilökohtaisia ​​tiedostoja uudelleen, meidän on kokeiltava nollata estetty tili tai paljon yksinkertaisemmin, luo uusi paikallinen käyttäjäprofiili ja vasta sitten kirjaudu takaisin Microsoft-tilille ja nouta vanhan estetyn profiilin tiedostot.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki tarvittavat vaiheet palauta lukittu tai vioittunut Windows-käyttäjäprofiili, jotta voimme jatkaa siitä, mihin jäimme ennen äkillistä sähkökatkosta.

Indeksi

  Palauta käyttäjäprofiili rekisteristä

  Jos oman tilimme väliaikainen tili on edelleen käynnistettävä, voimme toimia suoraan rekisteristä palauttaaksemme vanhan profiilimme toiminnan ilman, että joudumme luomaan uutta. Jatka avaamalla Käynnistä-valikko vasemmassa alakulmassa ja kirjoittamalla komento cmd, avaamme komentokehotteen ja kirjoitamme komennon whoami / käyttäjä. Komennon suorittamisen jälkeen kopioimme kohteen alla olevan merkkijonon SIDpainamalla Ctrl + M Voit ottaa korostuksen käyttöön kehotteessa käyttämällä vasenta näppäintä painettuna valitaksesi ja painamalla lopuksi ylös Ctrl + C kopioida.

  Kun olet kopioinut SID-koodimme, avaamme rekisterieditorin painamalla Käynnistä-valikkoa vasemmassa alakulmassa ja etsimällä regedit. Avautuvassa uudessa ikkunassa mennään seuraavaa polkua kiinnittäen huomiota kaikkiin olemassa oleviin juuriin:

  ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList

  Laajennamme viimeksi osoitetun kansion ja tarkistamme sen sisällä, onko kaksi kansiota, joilla on aiemmin kopioitu sama SID: toinen kansiosta on merkitty BAK:ksi, eli se on varmuuskopio käyttäjäprofiilista, jonka Windows teki ennen ongelman ilmenemistä. . Sen palauttamiseksi meidän tarvitsee vain poistaa kansio SID-koodilla ilman BAK:ia (klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella -> Poistaa) ja jatka nimeämällä uudelleen kansio, jossa on SID-koodi ja sen jälkeen BAK, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja käytä toimintoa Nimeä uudelleen. Kansion uudelleennimeämisen yhteydessä poistamme vain kirjoituksen .BAK (varoen poistamasta muita kirjaimia tai numeroita), vahvistamme painikkeella OK.

  Kun olet palauttanut profiilin varmuuskopion, valitse SID-kansio, siirry editorin oikealle puolelle ja tarkista, että polku löytyy ProfileImagePath on oikein (jotain sellaista C: Käyttäjät Käyttäjätunnus). Ota profiili käyttöön kaksoisnapsauttamalla kohdetta Osavaltio ja varmista, että asetat kentän arvoksi 0. Suljemme jokaisen ikkunan ja käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta voimme käyttää estettyä profiiliamme uudelleen.

  Luo uusi profiili ja palauta se

  Jos vaurioituneesta profiilista ei ole varmuuskopiota tai tietokone ei pääse edes väliaikaiseen profiiliin, uusi paikallinen käyttäjäprofiili tulee luoda välittömästi ja jatka "vaurioituneen" profiilin tietojen kopioimista ja palauttamista.

  Aloitamme tämän menetelmän jatkamiseksi tietokone vikasietotilassa, seuraa palautusnäytön ohjeita (Valitse vaihtoehto -> Siirry Vianmääritys> Lisäasetukset> Käynnistysasetukset> Käynnistä uudelleen ja paina sitten F4-näppäintä).

  Vikasietotilaan siirryttäessä jatkamme aktivointia Järjestelmänvalvojan profiili piilotettu, jotta voit tehdä kaikki tarvittavat muutokset. Tilin aktivoimiseksi teemme haun cmd Käynnistä-valikosta ja käynnistä komento verkkokäyttäjän ylläpitäjä / aktiivinen: kyllä, kuten myös oppaastamme näkyy Kuinka saada järjestelmänvalvojan oikeudet Windows 10:ssä ja 11:ssä.

  Tämän muutoksen jälkeen käynnistämme tietokoneen uudelleen ja annamme uuden järjestelmänvalvojan tilin; heti kun saavumme uudelle tilille, napsautamme VOI + I, lähdetään tielle Tilit -> Perhe ja muut käyttäjät ja paina eteenpäin Lisää toinen käyttäjä tähän tietokoneeseen. Napsauta näkyviin tulevassa ikkunassa Minulla ei ole tämän henkilön kirjautumistietoja, sitten jatkamme Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tiliäja luo täysin toimiva paikallinen tili (käyttäen keksittyä käyttäjätunnusta).

  Tämän muutoksen jälkeen poistumme asetusikkunasta, paina -painiketta WIN + R ja kirjoitamme C: Käyttäjät, jotta käyttäjäprofiilit sisältävä Windows-kansio avautuu välittömästi: jäljelle jää vain kopioida kaikki vanhan estetyn profiilin tiedostot.

  Johtopäätökset

  Siirron jälkeen poistumme järjestelmänvalvojan profiilista ja avaamme uuden profiilin, jotta tietokonetta voidaan käyttää entiseen tapaan. Täydellisyyden vuoksi voimme hyvin poistaa vanhan käyttäjäprofiilin, kuten oppaasta näkyy Käyttäjätilin poistaminen Windows 10:ssä ja 11:ssä; älkäämme unohtako piilottaa myös järjestelmänvalvojan profiilia käynnistämällä komentokehote uudelleen ja tällä kertaa käyttämällä komentoa verkkokäyttäjän ylläpitäjä / aktiivinen: ei. Voit käynnistää synkronoinnin uudelleen Microsoft-tilin kanssa noudattamalla artikkelissamme olevia ohjeita Miksi käyttää Microsoft-tiliä Windows 10:ssä ja 11:ssä.

  Ratkaistaksemme muun tyyppisiä Windowsin ongelmia, voimme jatkaa artikkeleiden lukemista Kuinka käynnistää tietokone, jos Windows ei käynnisty? Ja Aloita uudella Windows-tietokoneella.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up