Luo virtuaalikone Hyper-V:llä Windows 11:ssä tai 10:ssä

Kuinka käyttää Hyper-V:tä virtuaalikoneen luomiseen testausta varten ja toisen käyttöjärjestelmän asentamiseen samaan tietokoneeseen

Virtuaalikoneiden hallintaan meidän ei välttämättä tarvitse ladata kolmannen osapuolen ohjelmaa (kuten VirtualBox), koska Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme käyttää Hyper-V hallita virtuaalikoneitamme työtä tai testausta varten.

Hyper-V:llä se on mahdollista Luo virtuaalikoneen helposti, eli käytät toista käyttöjärjestelmää Windowsin päällä, joka toimii itsenäisesti kuin toinen tietokone. Jos pelkäämme esimerkiksi, että ladattu uusi ohjelma on virus tai vaarallinen ohjelma, käynnistä se vain Hyper-V:llä luodun virtuaalikoneen sisällä poistaaksesi epäilykset.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka aktivoida Hyper-V Windowsissa ja kuinka luoda ja käyttää virtuaalikoneen tietokoneessa ja siten nopea, reagoiva ja erittäin yksinkertainen virtuaalikoneenhallinta, jota voidaan käyttää kaikissa skenaarioissa.

1) Hyper-V:n käytön vaatimukset

Hyper-V:n suorittamisen vaatimukset ovat samat kuin minkä tahansa järjestelmän virtualisointiohjelman: moniytiminen prosessori Hyper-V-tuella (vuodesta 2012 eteenpäin), vähintään 8 Gt RAM-muistia, vähintään 200 Gt vapaata levytilaa ja Windows 11/10 Pro tai Enterprise aktivoidaan ja päivitetään säännöllisesti. Kirjoitushetkellä et voi käyttää Hyper-V:tä Windows 11/10 Homessa.

Ainoa todellinen huomioon otettava parametri on RAM-muisti: riippumatta siitä, kuinka paljon RAM-muistia sinulla on, yritämme olla osoittamatta liikaa RAM-muistia Hyper-V:n koneille välttääksemme merkittäviä hidastuksia sekä virtuaalisissa että todellisissa koneissa. Ihanteellinen on luoda virtuaalikoneita, joissa on 4 Gt RAM-muistia, jotka ovat täydellisesti hallittavissa jopa yhteensä 8 Gt RAM-muistilla (mutta avaamatta liikaa ohjelmia).

Niiden, jotka työskentelevät paljon virtuaalikoneiden kanssa, tulisi keskittyä siihen heti tietokoneet, joissa on vähintään 16 Gt RAM-muistiariittävä määrä RAM-muistia jopa kahden virtuaalikoneen käynnistämiseen rinnakkain.

2) Hyper-V:n aktivointi Windowsissa

Ota Hyper-V käyttöön sinun on ensin asennettava se Windowsiin, koska sitä ei ole oletuksena missään versiossa. Jatka käynnistämällä Windows-tietokone, avaa Ohjauspaneeli Käynnistä-valikosta avaamme valikon Ohjelmat ja paina lopuksi Laita Windows toiminnot päälle tai pois.
Uudesta ikkunasta etsimme ohjelmaa Hyper-Vja ota se käyttöön napsauttamalla kohteen vieressä olevaa ruutua. Napsautetaan OKodota asennuksen valmistumista (tiedostot ladataan Internetistä) ja käynnistä sitten tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Asennuksen jälkeen voimme käynnistää uuden ohjelman Hyper-V hallintakonsoli etsimällä sen nimeä Käynnistä-valikosta tai viemällä meidät osoitteeseen Ohjauspaneeli -> Hallintatyökalut.

3) Hyper-V:n verkkoasetukset

Välittömästi asennuksen jälkeen meidän on luotava a virtuaalinen verkkokortti jotta luomamme virtuaalikone pääsee Internetiin "silta"-verkkokortin avulla (eli joka pystyy muodostamaan yhteyden PC:n aktiivisiin yhteyksiin).

Tätä varten valitsemme tietokoneen vasemmasta sarakkeesta ja napsautamme kohdetta Virtuaalikytkimien hallinta, joka on oikeassa sarakkeessa. Tarkistamme uudessa ikkunassa, että yhteys on kutsuttu Oletuskytkimet ja että tietokoneessa yhteyden muodostamiseen käytetyn verkkokortin nimi on olemassa (Wi-Fi-verkkokortti tai Ethernet-verkkokortti).

Jos tämä merkintä puuttuu, napsauta Uusi virtuaaliverkkokytkinvalitse verkkokortti Ulkoinennapsautamme sitten Luo uusi virtuaalinen kytkin. Alareunaan avautuu uusi osio, jossa voit valita käyttämäsi verkkokortin ja rastittaa valintaruutuun Salli verkkokortin jakaminen. Paina nyt vain OK tallentaaksesi muutokset ja jos varoitusviesti tulee näkyviin, napsauta painiketta JOO jatkaa.

Nyt kaikki virtuaalikoneet, jotka aiomme luoda Hyper-V:llä, käyttävät ilmoitettua verkkokorttia (Ethernet tai Wi-Fi riippuen siitä, mitä käytämme Internet-yhteyden muodostamiseen).

4) Luo nopeasti uusia Hyper-V-virtuaalikoneita

Kun alkuperäinen konfigurointi on valmis, voimme luoda uusia virtuaalikoneita välittömästi avaamalla Hyper-V hallintakonsoli ja painamalla kohdetta sivuttain oikealle Nopea luominen.
Uudessa ikkunassa valitsemme nopeaan virtuaalikoneeseen käytettävän käyttöjärjestelmän (valitsemme Windows-ympäristöjen ja uusimpien Ubuntun versioiden välillä) ja paina Luo virtuaalikone luodaksesi välittömästi uuden koneen oletusasetuksilla. Virtuaalikone on heti valmis ilman, että konfigurointiin kuluu liikaa aikaa.

Jos haluamme käyttää toista ISO:ta uuden virtuaalikoneen luomiseen, paina vain Paikallinen asennuslähdepaina Vaihda asennuslähdettä ja valitse käytettävä ISO. Jos käytämme Windows ISO:ta, valitse valintaruutu Tämä virtuaalikone käyttää Windowsia, muussa tapauksessa poista se (mikä tahansa muu käyttöjärjestelmä).

4) Luo uusia Hyper-V-virtuaalikoneita manuaalisesti

Yksinkertaistettu menettely sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat kokeilla Ubuntua tai Windows-kehitysympäristöä nopeasti ilman liiallisia vaiheita, mutta todelliset virtuaalikoneet on luotava manuaalisesti valitsemalla, kuinka paljon RAM-muistia niille varataan ja kuinka suuri virtuaalilevy tulee olla.

Tämän edistyneen menettelyn noudattamiseksi avaamme Hyper-V hallintakonsolipainamme oikeanpuoleista puolta Uusi ja valitsemme Virtuaalikone.
Ohjatussa toiminnossa kirjoitetaan uuden virtuaalikoneen nimi ja määritetään eri polku, minne konetiedosto tallennetaan, valitaan virtuaalikoneen sukupolvi (Sukupolvi 1 jos haluat käyttää 32-bittistä järjestelmää tai Linux-järjestelmää, Sukupolvi 2 jos käytämme 64-bittistä asennusta ja haluamme emuloida myös UEFI:tä), määritämme virtuaalikoneen RAM-muistin määrän (suositus 4 Gt), valitsemme yhteyden, jota käytetään virtuaalikoneen yhdistämiseen Internetiin, valitsemalla luomme aiemmin luodun virtuaalilevyn, joka isännöi konetta, ja valitsemme käyttöjärjestelmän asennustavan (ISO-otos tai CD/DVD-levyltä).

Tässä viimeisessä vaiheessa muistutamme, että voimme lataa jokaisen Windows-version ISO ilmaiseksi sekä voit ladata yhden monista Ilmainen Linux-distro.

Hyper-V-virtuaalikoneissa suosittelemme aina käyttämään ISO-otoksia erittäin nopean asennuksen saavuttamiseksi.

5) Avaa Hyper-V-virtuaalikone

Kun koneen konfigurointi on valmis, voimme käynnistää sen painamalla sitä oikealla painikkeella (vasemmassa sarakkeessa) ja napsauttamalla Kytkeä. Näyttöön tulee uusi ikkuna, joka on itse asiassa "näyttö", joka toimii kuin erillinen PC: ensimmäisellä käynnistyksellä konfigurointivaiheessa valitun käyttöjärjestelmän asennus alkaa ja kaikkien vaiheiden suorittamisen jälkeen meillä on uusi järjestelmä virtualisoidulla laitteistolla, valmiina käytettäväksi testaustarkoituksiin tai kuvakaappausten ottamiseksi blogioppaita varten.

Voit avata luodun virtuaalikoneen konfigurointiasetukset napsauttamalla sen nimeä hiiren oikealla painikkeella ja pysäyttääksesi sen sammuttamalla virtuaalikoneen ikään kuin se olisi oikea PC tai pysäytä Hyper-V-palvelu napsauttamalla Lopeta palvelu ikkunan oikealla puolella.

Johtopäätökset

Hyper-V on todella helppokäyttöinen ja ennen kaikkea se on optimoitu hyödyntämään mitä tahansa nykyaikaista PC-laitteistoa; Halutessasi voit myös tuoda jo muilla virtualisointiohjelmilla luotuja virtuaalikoneita tai ladata valmiita Hyper-V-virtuaalikoneita, kuten oma Microsoft-sivusto.

Niistä voidaan luoda myös virtuaalikoneita Tarkistuspisteeteräänlainen koko koneen tilan palautuspiste, erittäin hyödyllinen muutosten kumoamiseen kokeen tai koneen kaatumisen jälkeen (ehkä koska testattu ohjelma havaitsi viruksen).

Jos sen sijaan etsimme ohjetta konfigurointiin VirtualBoxsuosittelemme, että luet oppaamme VirtualBox virtuaalikoneiden luomiseen, käynnistämiseen ja hallintaan PC:llä.

Indeksi
  1. 1) Hyper-V:n käytön vaatimukset
  2. 2) Hyper-V:n aktivointi Windowsissa
  3. 3) Hyper-V:n verkkoasetukset
  4. 4) Luo nopeasti uusia Hyper-V-virtuaalikoneita
  5. 4) Luo uusia Hyper-V-virtuaalikoneita manuaalisesti
  6. 5) Avaa Hyper-V-virtuaalikone
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up