Mac-huolto: sisältä ja ulkoa

Ei ole epäilystäkään siitä, että Mac-tietokoneisiin on viime aikoina tullut paljon päivityksiä. Rutiininomaisten ohjelmistopäivitysten lisäksi uusi käyttöjärjestelmä, OS X Lion, on vaikeuttanut monia Applen tietokoneita. Kun järjestelmät ovat stressaantuneita, useimmat Macit kaipaavat taukoa ja toivovat pientä huoltoa. Näppäimistön paikan puhdistamisen tai muutaman megatavun vapauttamisen lisäksi useimmat ihmiset eivät mene järjestelmään perusteelliseen huoltoon. Tosiasia on, että ihmiset eivät vain tiedä, miten se tehdään. Tässä on prosessini täydelliseen Mac-huoltoon, sisältä ja ulkoa.

Indeksi
  1. Huolto sisältä
  2. Huolto ulkopuolelta

Huolto sisältä

Tyhjennä turhat tiedostot oikein

Olen pahoillani, mutta Macin roskakorin puhdistaminen ei toimi tiedostojen tyhjentämisessä. Tämä tyhjentää jo poistamasi tiedostot, kuten asiakirjat ja muut tiedostot, mutta sinun on mentävä syvälle Maciin poistaaksesi raskaat tiedostot. Näin sinun tulee tehdä se.

Ensin sinun tulee siirtyä Macin Finder-sovellukseen.

Siirry sieltä kohtaan "Kaikki omat tiedostoni". Tämä näyttää kaikki Mac-tietokoneesi tiedostot.

Työn helpottamiseksi lajittele tiedostot koon mukaan. Tämä tehdään napsauttamalla asetuspyörää "Järjestä" ja napsauttamalla sitten "Koko".

Kuten näet, tiedostoja ei ole vain lajiteltu järjestykseen, vaan myös ryhmitelty tiedostokoon mukaan. Tiedostot on ryhmitelty luokkiin 100 Mt - 10 Gt, 1 Mt - 100 Mt ja niin edelleen. Sinun tulisi mieluiten katsoa jokaista ryhmää, ei vain suurempia. Suuremmat tiedostot vaikuttavat järjestelmääsi, mutta pienemmät tiedostot ovat enimmäkseen välimuisti- ja tallennettuja versioita. Nämä saattavat aluksi tuntua vaarattomilta, mutta näiden tiedostojen huomiotta jättäminen voi aiheuttaa lumipallon suureksi järjestelmän stressiksi.

Kun suuret tiedostot on tyhjennetty Finder-sovelluksessa, on myös suositeltavaa tarkistaa iMovie- ja iPhoto-tiedostot. Riippuen kamerasta, jolla kuvat on otettu, nämä tiedostot voivat olla melko suuria resoluution vuoksi. On tärkeää siirtyä iPhoto-sovellukseen, napsauttamalla yläpalkissa "iPhoto" ja siirtymällä kohtaan "Tyhjennä iPhoto Trash".

Sama voidaan tehdä myös iMoviessa. Sinun tarvitsee vain siirtyä kohtaan "Tiedosto", "tilansäästäjä" ja valita sitten poistettavat hylätyt leikkeet. Leikkeet, joita ei käytetä elokuvassa, lähetetään roskakoriin vastaavan välimuistin mukana.

Muista tyhjentää roskakori jokaisen poiston jälkeen. Tämä saattaa yllättää sinut, mutta kaikki nämä poistetut tiedostot pysyvät roskakorissa, kunnes tyhjennät sen. Anteeksi, mutta sinun on tehtävä työsi!

Hyödyllisten sovellusten valitseminen

Ennen kuin otin neuvojani, minulla oli kolme Twitter-sovellusta, neljä sähköpostiohjelmaa ja paljon muita sovelluksia ja pelejä. Voi olla vaikea muistaa poistaa käyttämättömiä sovelluksia, kun niistä ei ole enää hyötyä. On hyvä veto, että et löydä käyttöä myöskään useille Twitter-sovelluksille ja sähköpostiohjelmille. Sen sijaan, että sinulla olisi joukko "okei" sovelluksia, yritä pitää telakassasi vain laadukkaita ja hyödyllisiä sovelluksia.

Muistisi laajentaminen

Jos huomaat, että muistisi ei vieläkään riitä vaaditulle tasolle, ehkä se ei ole sinä, vaan Mac. Tässä kannattaa harkita muistin laajentamista sisäisesti tai ulkoisesti. Applen avulla voit päivittää sisäisen muistisi 200 dollarilla, mikä antaa sinulle 4 Gt lisämuistia. Jos haluat 8 Gt, voit odottaa maksavasi yli 400 dollaria. Monille henkilöille tämä on selvästi yli hintaluokan.

Hyvä vaihtoehto on ulkoinen kovalevy. Nämä ovat yleensä 60–200 dollaria, kokovaihtoehdot voivat vaihdella 500 Gt - 2 Tt. Joten kysymys on edelleen, miksi ihmiset käyttävät niin paljon pieneen muistiin? Kun päivität muistin sisäisesti, huomaat, että myös käsittelynopeudet ovat nopeampia, mikä luo kaiken kaikkiaan nautinnollisen Mac-kokemuksen. Ulkoinen muisti siirtää tiedostot ja asiakirjat toiseen paikkaan, ei suoraan lisää suorittimen laatua.

Huolto ulkopuolelta

Näytön puhdistaminen

Osoitatpa tiettyä tosiasiaa asiakirjassa tai yrität pyyhkäistä tahraa sormellasi, näytölläsi on jälkiä, jos sitä ei puhdisteta säännöllisesti. Jos merkit pysyvät päällä riittävän pitkään, niistä voi tulla pysyvä osa näyttöäsi. Kun käytät aikaa kuukausittaiseen (tai jopa kahdesti viikoittaiseen) siivoukseen, näyttösi pysyy tuoreena ja uutena. Näin se tehdään.

Sammuta tietokoneesi

Etsi pehmeä kangas, joka muistuttaa silmälasien kangasta, ja pyyhkäise kevyesti näytön jokaisesta kulmasta ja tuumasta. Tavoitteenasi ei ole saada täydellistä puhdistusta pelkästään tästä, se poistaa irtonaisen tai tuoreen lian.

Jäljelle jääneet sotkut ovat raskaita jälkiä. Tämä vaatii hieman enemmän työtä. On parasta pysyä erossa kemikaaleista, ne heikentävät LCD-näytön laatua. Ota sen sijaan noin puoli kupillista vettä ja puoli kupillista etikkaa. Sekoita sitten tämä liuos keskenään luomaan luonnollinen, tietokoneelle turvallinen seos.

Pyyhi pehmein, pyörivin liikkein, kunnes merkit ovat kokonaan kadonneet.

Rakojen puhdistaminen - oikein

Tietokone on monen ihmisen elämän keskipiste. Jotkut ihmiset työskentelevät tietokoneella koko päivän, toiset voivat tehdä tehtäviä, pelata pelejä verkossa tai suorittaa muita toimintoja. Tämä tarkoittaa, että saatamme ajoittain joutua syömään tietokoneen lähellä. Ruoan murut voivat tarttua tietokoneen rakoihin. Paria työkalua voidaan käyttää jäljelle jääneiden murujen torjumiseen. Näin puhdistat näppäimistön tehokkaasti.

Tartu puhtaaseen, pehmeään liinaan ja pyyhi näppäimistö nopeasti. Tämä poistaa siitä irtonaisen ja tuoreen lian.

Jos mahdollista, puhdista näppäimistö paineilmalla. Jos sinulla ei ole paineilmaa, tyhjiö on loistava vaihtoehto.

Keskity sitten ohjauslevyyn. Ohjauslevy ei yleensä ole yhtä likainen kuin näppäimistö, mutta sinun tulee käyttää vaiheessa 1 mainitsemaamme puhdasta, pehmeää liinaa nopeaan kosketuslevyn pyyhkimiseen.

Myös tuulettimeen tulee kiinnittää huomiota. Suoraan näytön alla oleva tuuletin voi kerätä ruokaa, pölyä ja jopa hyönteisiä, kun sitä käytetään ulkona. Nopea läpipuhallus paineilmalla tai tyhjiöllä tekee tempun.

Lopuksi portit ja CD-asema voidaan puhaltaa paineilmalla estämään ja poistamaan kerääntynyttä pölyä. Kun olet valmis, Macisi on virallisesti puhdas. Odota Macin suorituskyvyn paranevan välittömästi!

Invest in a Case

Nyt kun Macisi on täysin puhdistettu, suojaa tietokoneesi suojakotelolla, jos sinulla ei vielä ole sellaista. Tämä ei estä pölyä, mutta se vähentää likaa ja pitää ulkopinnan suojattuna pudotuksilta ja naarmuilta.

Paras vaihtoehto koteloiden suhteen ovat kovapintaiset. Kumikotelot ovat pöly- ja nukkamagneetteja, ja ne voivat itse asiassa lisätä Maciin pääsevän pölyn määrää. Kovat pinnat, kuten muovit ja metallit, tarjoavat puhtaan liuskan, joka ei vaadi niin paljon huoltoa. Nopea pyyhkäisy on kaikki mitä tarvitaan. Useimmat tapaukset vaihtelevat 20–50 dollarin välillä, Applella on upea valikoima, mutta muut jälleenmyyjät voivat olla halukkaampia antamaan sinulle tarjouksen tai alennuksen.

Siinä kaikki. Säännöllinen huolto osoittaa Macisi ansaitseman arvostuksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up