Steve Jobs: 1955-2011

Toimittajan huomautus: Emme yleensä käsittele uutisia tai muistomerkkejä, mutta Steve Jobsilla oli ollut suuri vaikutus meihin. Kunnioituksena hänelle ja kaikille niille upeille teoille, joita hän oli tehnyt, päätimme julkaista yhteenvedon hänen elämästään ja perinnöstään.

Hyvin surullisissa uutisissa, Apple on raportoinut että Steve Jobs menehtyi eilen taistelunsa jälkeen syöpää vastaan. Liian lyhyen elämänsä aikana Stevellä oli valtava vaikutus jokaiselle valitsemalleen alalle ja koko teknologiamaailma on paljon köyhempi ilman hänen läsnäoloaan.

Varhainen elämä, Applen luominen

Steve Jobs kasvatettiin adoptiolapsena San Franciscon lahden alueella Kaliforniassa. Vaikka hän oli keskeyttänyt yliopiston, hän oli erittäin älykäs ja ahkera nuori mies, ja työskenneltyään Atarissa, jossa hän loi klassikkopelin Breakout yhdessä Steve Wozniakin kanssa, Jobs perusti Apple Computersin yhdessä Wozniakin ja Atari-työntekijän kanssa. Ronald Wayne (heihin liittyi pian Mike Markkula).

Kun Apple I:n ja erityisesti Apple II -tietokoneiden menestys antoi Applelle mahdollisuuden laajentaa työvoimaansa, yritys otti lisää työntekijöitä ja Jobs houkutteli John Sculleyn jättämään tehtävänsä Pepsi-Colassa voidakseen toimia Applen toimitusjohtajana. rivi "Haluatko myydä sokerivettä loppuelämäsi ajan vai haluatko tulla kanssani ja muuttaa maailmaa?". Sculley tietysti liittyi ja sen oli tarkoitus olla kohtalokas päätös, koska uusi toimitusjohtaja erotti pian Jobsin yrityksestä, jonka luomisessa hän auttoi.

Yhdentoista vuoden päässä

Kaukana sen sijaan, että olisi viettänyt näitä vuosia poissa Applesta erämaassa, vaan Jobs osoitti, ettei hänen menestymisensä ollut sattuma, ja osti Graphics Groupin ja nimesi sen uudelleen. Pixar Animation Studios ja ohjasi sen suureen menestykseen tuottamalla monia animoituja elokuvaklassikoita, kuten erittäin menestyneen Toy Storyn. Pixar myytiin lopulta Disneylle, mikä teki Jobsista myös tämän yrityksen pääomistajan.

Pixarin lisäksi Jobs loi myös NeXT-tietokoneen, ja vaikka yritys saavutti vain vähän kaupallista menestystä, se sisälsi todella hienoja ideoita - joista monet integroitiin Mac OS X:ään. Se oli NeXT-tietokone, joka toimi maailmanlaajuisesti Webin ensimmäinen palvelin, jonka on luonut Tim Berners-Lee CERNissä.

Hallitseva voima

Yksitoista vuotta Applen irtisanomisen jälkeen Jobs palasi pysähtyneeseen yritykseen, jonka monet sen kilpailijat olivat menettäneet. Uudelleensäätöjakson jälkeen (ja muutaman virheen jälkeen) Apple kuitenkin palasi kannattavuuteen hyödyntäen loistavaa "Think Different" -markkinointikampanjaa ja tuottaen hitin toisensa jälkeen suunnitteluvelhon Jonathan Iven avulla. Apple alkoi nyt julkaista todellisia modernin teknologian mestariteoksia, kuten iMac ja iBook. iPodin julkaisun myötä Applesta tuli kuitenkin todella valtava globaali nimi.

Applen tyypilliseen tapaan alkuperäinen iPod pohjautui ideoihin ja trendeihin, jotka olivat olemassa muissa tuotteissa, mutta teki niistä helppokäyttöisiä, elegantteja ja ergonomisia. iPod esitteli Applen monille uusille kuluttajille ja sai lopulta uskomattoman markkinaosuuden siten, että yli 70 % myydyistä digitaalisista musiikkisoittimista oli iPodeja. iPod yhdistettiin vaihtamiseen Intel-prosessoreihin ja toiseen valtavaan myynnin harppaukseen. Kun iPhone julkistettiin, Apple oli osoittanut olevansa erittäin erityinen yritys pelinsä huipulla.

Legacy

Jobsilla oli niin aktiivinen työelämä, että olisi vaikea luetella kaikkia hänen uskomattomia saavutuksiaan yhteen artikkeliin, mutta on kuitenkin paikallaan pysähtyä hetkeksi miehen todelliseen suuruuteen. Ei tarvitse omistaa Applen tuotetta ymmärtääkseen Steve Jobsin vaikutuksen teknologian ja animaation maailmaan. Jobsin itsepäinen kieltäytyminen tyytyä vähempään kuin täydellisyyteen pakotti muut yritykset tekemään samoin, ja lopputuloksena on asiakkaan voitto riippumatta siitä, mitä alustaa käytät.

Ehkä Steve muistetaan parhaiten täältä tämä kuuluisa puhe hän kertoi Stanfordin yliopistossa elämästään, ajatuksistaan ​​ja Applen liikkeellepaneva voima.

Hyvästi Steve ja kiitos.

Indeksi
  1. Varhainen elämä, Applen luominen
  2. Yhdentoista vuoden päässä
  3. Hallitseva voima
  4. Legacy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up