Macin Wi-Fi-ongelmien ja katkenneiden yhteyksien korjaaminen

Kuten mikä tahansa tietokone, Macisi voi olla alttiina Wi-Fi-ongelmille ja katkeaville yhteyksille. Tässä artikkelissa näytämme ohjeet useiden Macin Wi-Fi-ongelmien korjaamiseen. Käsittelemme pakettikoon säätämisen, PRAM:n ja SMC:n nollauksen, DNS:n määrittämisen, sijainnin muuttamisen, Wi-Fi-määrityksen nollauksen ja paljon muuta.

Kuinka diagnosoida Macin Wi-Fi-ongelmat

Hyvä paikka aloittaa, kun tarkastellaan Macin Wi-Fi-ongelmia ja yhteyksien katkeamista tai katkeamista, on ongelman diagnosointi. Alkuperäinen macOS Wireless Diagnostics -työkalu voi olla varsin hyödyllinen. Jos sinulla on muitakin kuin Wi-Fi-ongelmia, saattaa olla hyvä idea oppia korjaamaan reagoimaton Mac.

 1. Avaa macOS Wireless Diagnostics -työkalu Spotlight-haun avulla tai käynnistä se nopeasti pitämällä Optio-näppäintä painettuna ja avaamalla Wi-Fi-asetukset Ohjauskeskuksessa alla olevan kuvan mukaisesti.
 1. Voit seurata ohjattua toimintoa tässä saadaksesi joitain perusohjeita, mutta valikkorivin avattavassa "Ikkuna" -valikossa on vähän tunnettuja raportteja ja analytiikkaa. Tässä hyödyllinen raportti on "Suorituskyky". Se avaa kaavion, joka näyttää Wi-Fi-verkon siirtonopeuden, signaalin laadun ja melutason.
 2. Monissa tapauksissa lähetysnopeus ja signaalin laatu vaikuttavat toisiinsa. Voit parantaa signaaliasi sijoittamalla Macisi lähemmäs reititintä. Se on yksinkertainen ratkaisu joskus monimutkaiseen ongelmaan. Alla näkyvä suorituskykyraportti kuvaa tasaisen ja tasaisen Wi-Fi-yhteyden.

Kuinka korjata Mac Wi-Fi, joka ei toimi uni-herätysjakson jälkeen

Tämä on yleinen ongelma Mac-käyttäjille. Kun tietokone herää lepotilasta, Wi-Fi ei toimi tai yhteys katkeaa jatkuvasti.

 1. Yksi mahdollinen ratkaisu on siirtyä kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Verkko -> Wi-Fi". Venturassa se on "Järjestelmäasetukset -> Wi-Fi".
 1. Napsauta "Lisäasetukset" -painiketta oikeassa alakulmassa.
 2. Poista seuraavassa näytössä kaikki luettelosta olevat verkot napsauttamalla niitä kohdistimella.
 1. Napsauta "OK" -painiketta, kun olet valinnut poistettavat verkot, ja napsauta sitten Verkko-päänäytön avattavaa "Sijainnit -> Muokkaa sijainteja" -valikkoa. Venturassa sinun on käytettävä Pääte-sovelluksen komentoa networksetup määrittääksesi verkon sijainnin.
 1. Valitse plus "+" -kuvake ja anna uudelle sijainnille haluamasi nimi. Napsauta "Valmis" käyttääksesi tätä sijaintia tästä lähtien.
 1. Yhdistä uudelleen Wi-Fi-kotiverkkoosi ja tarkista, korjaako tämä todella tämän turhauttavan Macin Wi-Fi-ongelman.

Yleisten Macin Wi-Fi-ongelmien korjaaminen

Alla on useita erilaisia ​​ratkaisuja, joita voit kokeilla, kun Mac ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon. Ne eivät ole missään tietyssä järjestyksessä, joten voit valita sellaisen, joka näyttää auttavan ongelmissasi. Jos ensimmäinen kokeilemasi vaihtoehto ei toimi, siirry toiseen. Nämä ratkaisut koskevat sekä Montereyta että Venturaa.

Käynnistä Mac uudelleen

Ennen kuin ryhdyt monimutkaisempiin ratkaisuihin, yritä käynnistää Mac uudelleen nähdäksesi, ratkaiseeko tämä Wi-Fi-yhteyden katkeamiseen liittyvät ongelmat. Jos Macisi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon uudelleenkäynnistyksen jälkeen, se voi olla väliaikainen häiriö.

Napsauta Apple-logoa valikkopalkissa ja valitse avattavasta luettelosta kohta "Käynnistä uudelleen". Käynnistä Mac uudelleen noudattamalla näytön ohjeita.

Irrota USB- ja langattomat signaalilaitteet

Tämä on yksinkertainen vianmääritysmenetelmä. Saat asiat takaisin toimimaan irrottamalla USB- ja USB-C-laitteet väliaikaisesti. Tähän on yksinkertainen syy: jotkut USB-laitteet lähettävät langatonta signaalia, joka voi häiritä yhteyttäsi.

Laitteet, kuten USB-keskittimet, voivat myös poistaa Wi-Fi-portin käytöstä. Tämä on samanlainen tapa kuin liitetty Ethernet-kaapeli voi katkaista Wi-Fi-yhteyden. Yritä ensin irrottaa USB-laitteet yksitellen nähdäksesi, palautuuko Wi-Fi-yhteys.

Nollaa NVRAM/PRAM ja SMC

Voit myös yrittää nollata Parameter Random Access Memory (PRAM) / haihtumaton Random Access Memory (NVRAM) ja System Management Controller (SMC).

Nämä ovat Macin alueita, jotka ohjaavat järjestelmän perustoimintojen kannalta kriittisiä perustoimintoja. Et kuitenkaan voi tehdä tätä nollausta Apple Silicon -koneella, koska siinä ei ole SMC:tä. Vastaava on sammuttaa kone, odottaa 30 sekuntia ja käynnistää se sitten uudelleen.

Jos kyseessä on Intel-kone, aloita PRAM-muistista. On viisi suoraviivaista vaihetta:

 1. Paina pitkään Macin virtapainiketta sammuttaaksesi sen kokonaan. Sinun tulisi odottaa, kunnes näyttö pimenee ja tuulettimet lakkaavat pyörimästä. Käynnistä Mac uudelleen tässä vaiheessa.
 1. Kun näet käynnistysrutiinin ja äänen, pidä Komento + Optio + P + R -näppäimiä painettuna. Pidä niitä painettuna, kunnes kuulet käynnistysäänen ja näet Apple-logon.
 1. Kun vapautat näppäimet, PRAM/NVRAM nollataan.

Mitä tulee SMC:hen, prosessi vaihtelee sen mukaan, onko Macisi pöytätietokone vai kannettava tietokone ja onko siinä irrotettava akku. Etsi Intel- tai Apple Silicon -koneesi löytääksesi, mitä menetelmää sinun tulee noudattaa SMC:n nollaamiseksi.

Määritä DNS uudelleen

Maallikon termein DNS (Domain Name Server) muuntaa IP-osoitteet luettavissa oleviksi verkko-osoitteiksi (kuten "maketecheasier.com"). Se on samanlainen kuin Internetin puhelinluettelo. Tämä vaihe koskee vain Internet-yhteysongelmia olettaen, että Macisi voi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoosi.

Joskus palveluntarjoajan annettu DNS ei kuitenkaan toimi kunnolla. Voit testata tätä teoriaa ilmaisella julkisella DNS:llä. Tarjoajia on muutamia, mutta Google ja Nimi halpa on kiinteitä ratkaisuja. Tässä käytämme Namecheapin julkista DNS:ää tai 198.54.117.10. Määritä DNS uudelleen noudattamalla näitä ohjeita.

 1. Siirry Wi-Fi-näyttöön, valitse Wi-Fi-verkko ja napsauta "Tiedot" -painiketta.
 2. Valitse DNS-välilehti vasemmalla olevasta valikkokohteiden luettelosta.
 1. Napsauta tästä "+" -kuvaketta lisätäksesi uuden DNS-palvelimen ja sitten IP-osoitteen. Kun olet valmis, napsauta "OK"-painiketta ja seuraa yhteyttäsi mahdollisten ongelmien varalta.

Säädä paketin kokoa

Jos vain jotkin sivut eivät lataudu, se voi johtua verkon yli siirrettävien pakettien (tai "datan") määrästä. Säädä arvoa, jotta kaikki sivustot latautuvat ilman epäonnistumista.

 1. Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Verkko -> Lisäasetukset" tai jos olet päivittänyt käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon, siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Wi-Fi -> Tiedot". Valitse seuraavaksi "Laitteisto" -välilehti.
 1. Näet kaksi vaihtoehtoa. Muuta ensin "Määritä" -asetus "Automaattisesti" -asetukseksi "Manuaalisesti", jos haluat muuttaa MTU-asetusta.
 2. Valitse "MTU" "Mukautettu". Kirjoita alla olevaan MTU-arvoon "1453" ja vahvista muutokset.

Sinun on seurattava suorituskykyä ja yhteyttä, aivan kuten DNS:n uudelleenmäärittelyä, varmistaaksesi, ratkaisevatko nämä muutokset ongelmasi.

Muuta verkon sijaintia ja uusi DHCP-vuokrasopimus

Joskus Macin määrittämä automaattinen sijainti ei ole oikea. Näissä tapauksissa voimme määrittää mukautetun sijainnin ja asetukset sekä uusia DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) -vuokrasopimuksen ja Internet Protocol (IP) -osoitteen. DHCP on protokolla, joka auttaa sinua järjestämään IP-osoitteita, joten sen muuttaminen voi auttaa varmistamaan, että liikenne kulkee oikeaan paikkaan.

 1. Siirry Järjestelmäasetusten Verkko-paneeliin ja napsauta avattavaa "Sijainnit" -valikkoa.
 2. Valitse "Muokkaa sijainteja".
 1. Napsauta +-kuvaketta ja anna sijainnillesi uusi nimi. Se ei vaikuta tuloksiin, joten se voi olla mitä tahansa haluat. Tässä esimerkissä olemme yksinkertaisesti nimenneet uuden sijainnin "Testi". Kun olet lisännyt uuden sijainnin, paina "Valmis"-painiketta.
 1. Huomaat, että "Ei IP-osoitetta" näkyy Wi-Fi-vaihtoehdon alla vasemmalla olevassa paneelissa.
 1. Siirry "Lisäasetukset" -näyttöön ja valitse "TCP/IP"-välilehti. Napsauta "Renew DHCP Lease" -painiketta määrittääksesi laitteellesi uuden IP-osoitteen. Suorita tämä toiminto loppuun noudattamalla näytön kehotteita valitsemalla "Käytä".

Selaa verkkoa ja seuraa suorituskykyäsi ja yhteyttäsi, ennen kuin kokeilet jotakin muuta vaihtoehtoa tässä luettelossa.

Unohda Wi-Fi-verkkosi

Jos sinulla on ongelmia luotettavan yhteyden muodostamisessa Wi-Fi-verkkoon, kokeile "unohda" verkko ennen yhteyden muodostamista siihen. Mac yrittää aina muodostaa yhteyden automaattisesti Wi-Fi-verkkoihin, joihin se on aiemmin muodostanut yhteyden. Jos yhteysyritys epäonnistuu, Mac jatkaa yrittämistä ilman menestystä. Katkaise tämä loputon kierre unohtamalla verkko, johon yrität muodostaa yhteyden.

 1. Siirry Verkko- tai Wi-Fi-välilehdelle uudelleen ja napsauta "Tiedot" -painiketta sen verkon nimen oikealla puolella, johon yrität muodostaa yhteyden.
 1. Valitse painike, jossa lukee "Unohda tämä verkko". Kun yrität muodostaa yhteyden uudelleen verkkoon, sinua saatetaan pyytää antamaan verkon tunnistetiedot.

Tarkista järjestelmäohjelmistopäivitykset

Apple julkaisee usein macOS-päivityksiä, jotka korjaavat joitain yleisimmistä verkkoyhteysongelmista. Jos sinulla on vaikeuksia ylläpitää vakaata Wi-Fi-yhteyttä, on hyvä pitää Mac-tietokoneesi ajan tasalla.

 1. Avaa "Järjestelmäasetukset -> Ohjelmistopäivitykset". Jos käytät uusinta käyttöjärjestelmän versiota, siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Yleiset -> Ohjelmistopäivitys".
 1. Napsauta "Päivitä nyt" tai "Päivitä nyt" -painiketta asentaaksesi uusimman päivityksen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko olemassa kolmannen osapuolen työkaluja, jotka voivat auttaa ratkaisemaan Macin Wi-Fi-ongelmia?

Macin alkuperäiset työkalut ovat usein täydellisiä Wi-Fi-ongelmien diagnosointiin, joten emme suosittele, että valitset premium-tason itsestäänselvyytenä. Voit kuitenkin analysoida verkkoasi käyttämällä ratkaisuja, kuten NetSpot tai WiFi Explorer. Useimmat ratkaisut ovat nopeita, joten suosittelemme kolmannen osapuolen ratkaisua vain, jos sinulla on pitkäaikaisia ​​ongelmia, joita on vaikea kitkeä.

Pitäisikö minun ostaa uusi reititin Macin Wi-Fi-ongelmien korjaamiseksi?

Useissa tapauksissa sinun ei tarvitse ostaa uutta reititintä. asetusten muuttaminen ratkaisee useimmat ongelmat. Voit kuitenkin haluta laajentaa yhteyttäsi Wi-Fi Extenderin tai Mesh-verkon kautta. Jos asut suuressa talossa tai sinulla on paksut seinät, tämä on hyvä idea joka tapauksessa, riippumatta siitä, onko sinulla ongelmia. Jos ongelmat jatkuvat, yritä irrottaa reititin ja odota vähintään 30 sekuntia, ennen kuin kytket sen takaisin.

Kuinka voin tehdä Macin Wi-Fi-ongelmien vianmäärityksen, jos en löydä Wi-Fi-asetuksia valikkopalkista?

Jos Wi-Fi-tilan ilmaisin puuttuu Macin valikkopalkista, olet saattanut poistaa sen vahingossa tai mukauttaessasi valikkopalkkia. Lisää se takaisin vetämällä Wi-Fi-ilmaisin pois Ohjauskeskuksesta ja takaisin valikkoriville, jotta pääset nopeasti Wi-Fi-asetuksiin yhdellä napsautuksella.

Indeksi
 1. Kuinka diagnosoida Macin Wi-Fi-ongelmat
 2. Kuinka korjata Mac Wi-Fi, joka ei toimi uni-herätysjakson jälkeen
 3. Yleisten Macin Wi-Fi-ongelmien korjaaminen
 4. Käynnistä Mac uudelleen
 5. Irrota USB- ja langattomat signaalilaitteet
 6. Nollaa NVRAM/PRAM ja SMC
 7. Määritä DNS uudelleen
 8. Säädä paketin kokoa
 9. Muuta verkon sijaintia ja uusi DHCP-vuokrasopimus
 10. Unohda Wi-Fi-verkkosi
 11. Tarkista järjestelmäohjelmistopäivitykset
 12. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko olemassa kolmannen osapuolen työkaluja, jotka voivat auttaa ratkaisemaan Macin Wi-Fi-ongelmia?
  2. Pitäisikö minun ostaa uusi reititin Macin Wi-Fi-ongelmien korjaamiseksi?
  3. Kuinka voin tehdä Macin Wi-Fi-ongelmien vianmäärityksen, jos en löydä Wi-Fi-asetuksia valikkopalkista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up