MacOs-näppäimistön kielen vaihtaminen | Macbookin kokoonpano on epäselvä

Usein meille voi tapahtua, että määritämme vahingossa jonkin puhelimen tai tietokoneen parametrin väärin joko siksi, että teemme konfiguroinnin väärin, sen mukana tulee tehdasasetukset, joita emme halua, tai siksi, että olemme kiinnostuneita kokeilemaan laite. laite ja päädyimme määrittämään sen väärin.

Tämä voi tapahtua monilla vaihtoehdoilla, olipa sitten asetettu kellon aika väärin, vaihdamme salasanan väärin tai vaihdamme näppäimistön kieltä, mikä voi monimutkaistaa meitä ja vaikeuttaa meitä, jos emme osaa ja ymmärrä kieltä, jolle asetamme. MacBookimme näppäimistö. Onneksi tähän ongelmaan on ratkaisu joka on paljon yleisempää kuin luulet, ja se voidaan ratkaista vikasietotilassa tai samalta työpöydältä.

Indeksi

  Kuinka vaihtaa Macin näppäimistö yhdellä komennolla?

  MacOS:ssa löytämiemme eri komentojen joukossa on yksi, joka auttaa meitä vaihtamaan näppäimistön kielen muutamassa sekunnissa, riittää kun painat ohjausnäppäimiä + vaihtoehto + välilyöntiä, voimme lisää myös useita kieliä, tämä on mahdollista tehdä hyvin helposti kokoonpanossa muutamalla napsautuksella, seuraavat vaiheet ovat seuraavat:

  • Aloita meidän on siirryttävä järjestelmäasetuksiin, tämä on näytön alareunassa, etsimme näppäimistöosion ja valitsemme sen.
  • Ikkuna avautuu, jossa näemme erilaisia ​​vaihtoehtoja ja parametreja näppäimistöllemme määritettäväksi, meidän on napsautettava ikkunaa, joka sanoo tulolähteetavautuu välilehti, jossa näppäimistömme nykyinen kieli näkyy vasemmalla.
  • Meidän on napsautettava "+" -painiketta, luettelo avautuu kaikista tämän käyttöjärjestelmän kielistä, lopuksi valitsemme haluamasi kielen ja hyväksymme asetukset.

  macbookin näppäimistöasetukset

  On huomioitava, että uusia kieliä lisättäessä ne voidaan vaihtaa erittäin helposti, koska jos esimerkiksi haluamme vaihtaa näppäimistön kielen espanjasta englanniksi, meidän tarvitsee vain mennä näytön oikeaan yläosaan. ja valitsemme lipun kuvakkeen, siellä näytetään aiemmin valitsemamme kielet ja meillä on mahdollisuus vaihtaa kieltä mieleiseksemme. Voimme kokeilla erilaisia ​​näppäinyhdistelmiä eri tarkoituksiin, kuten näytön kiertämiseen, tekstin kopioimiseen, uuden ikkunan avaamiseen jne.

  Mitä eroa on Macbookin englannin ja espanjan näppäimistön välillä?

  MacBookimme englannin ja espanjan näppäimistöjen erot johtuvat pääasiassa näppäinten erilaisista toiminnoista. Otetaan esimerkkinä seuraava: tiedämme, että kirjain "Ñ" puuttuu englannin sanastosta, joten jos valitsemme tämän kielen näppäimistömme, fyysisen näppäimistön kirjain "Ñ" ei toimi, mutta pikemminkin se korvataan puolipisteellä ";".

  Myös eri näppäimiä painettaessa samanaikaisesti suoritettavat eri toiminnot muuttuvat, ja ne sopivat täydellisesti tällä hetkellä käyttämäämme kieleen, joten vaihtoehtoisten kielten käyttö toimii erittäin hyvin.

  Kuinka tehdä symboleja millä tahansa näppäimistöllä?

  Kuten aiemmin mainitsimme, näppäimistömme voi reagoida eri tavalla käyttämämme kielen mukaan, joten tässä tapauksessa otamme perustana espanjan näppäimistön, se ei ole ollenkaan vaikeaa tehdä symboleja millä tahansa näppäimistöllä, koska se riittää vain suuntaamaan katseemme fyysiseen näppäimistöön.

  Jos katsomme tarkkaan, huomaamme, että näppäimistömme numeroiden yläpuolella on erilaisia ​​symboleja ja merkkejä, jotka useimmissa tapauksissa voidaan kirjoittaa painamalla Shift-näppäintä + näppäintä, jossa on haluamasi symboli. Voimme myös tehdä tämän prosessin käyttämällä digitaalista näppäimistöätässä tapauksessa siirrymme valikkorivillä olevaan näppäimistövalikkoon ja painamme sitten vaihtoehtoa "näytä näppäimistön katseluohjelma".

  tee symboleja mac-näppäimistölle

  Tällä näppäimistöllä on tiettyjä etuja, yksi niistä on se, että se näyttää ehdotuksia kirjoitettaessa, kuten sanoja, jotka täytetään automaattisesti tai korjataan kirjoittamiasi, sen lisäksi, että se tarjoaa meille enemmän navigointia. Vaikka fyysisellä näppäimistöllä on myös oma, jonka avulla voit yksinkertaistaa tehtäviä, kuten tekstin kopioimista ja liittämistä, kaiken valitsemista, kuvakaappauksen ottamista ja muita, kaikki näppäinpainalluksella.

  Mitä teen, jos näppäimistöni asetuksia ei ole määritetty kokonaan?

  Jos näppäimistömme on jostain syystä määritetty väärin eikä toimi enää oikein, riippumatta siitä, toimiko näppäin tai kirjain, yksi parhaista vaihtoehdoista näissä tapauksissa on nollaa näppäimistömutta ennen tätä meidän on varmistettava, että näppäimistö toimii oikein, voimme sammuttaa näppäimistön ja käynnistää sen uudelleen, jos se on ulkoinen näppäimistö, sen lisäksi, että "hidastusnäppäimet"-vaihtoehto on olemassa järjestelmästä.

  Jos yllä oleva ei toimi, meidän on nollattava näppäimistö, jotta meidän on noudatettava alla olevia vaiheita:

  • Avaamme terminaalimme, tämä tehdään kirjoittamalla sana terminaali hakukoneessa, joka sijaitsee Launchpad-kuvakkeessa.
  • Kirjoitamme komennon: sudo rm /Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist ja paina Enter.
  • Meiltä kysytään salasana, asetamme sen ja vahvistamme muutokset painamalla enteriä.
  • Lopuksi suljemme terminaalin ja käynnistämme tietokoneemme uudelleen.

  Jos sinulla on edelleen ongelmia näppäimistön kanssa, se voi johtua fyysisen näppäimistön ongelmista, joten se on suositeltavaa ota yhteyttä Applen tukeentai mene johonkin heidän myymälästään ja kerro heille tilanteesta, henkilökuntasi on koulutettu ratkaisemaan tämäntyyppiset ongelmat, joten useimmissa tapauksissa he voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelmasi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up