Mikä on OLED -televisio, edut ja erot LED -televisioiden kanssa

Nykyaikaisten televisioiden joukossa ainoa muita tekniikoita parempi tekniikka on OLED -televisio. Katsotaanpa mitä se tarkoittaa ja etuja muihin LED -televisioihin verrattuna

Vieraillessaan ostoskeskuksessa tai elektroniikkaliikkeessä löydämme yhä enemmän erittäin suuria OLED -tekniikalla varustettuja televisioita. Harvat ihmiset todella tietävät tämän lyhenteen merkityksen, ja vaikka televisiot näyttävätkin kaupassa erittäin kauniilta ja näyttäviltä, ​​ei ole varmaa, että tämä näyttävyys voidaan toistaa jokaisessa kodissa tai jokaisessa olohuoneessa, koska jopa OLED -televisioissa on viat, jotka on otettava huomioon.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle mikä on OLED -televisio ja mitä eroa on LED -TV -malleilla?, mitkä ovat tämän tekniikan haitat ja mitkä OLED-televisiot kannattaa ottaa verkossa Amazonin kaltaiselle sivustolle, joka tarjoaa ainoan täydellisen myynnin jälkeisen avun ja tuotetakuun, kulujen korvaaminen kahden vuoden kuluessa ostosta.

Indeksi
 1. Mitä OLED -TV tarkoittaa?
 2. OLED -television hyvät ja huonot puolet
 3. Tämän hetken parhaat OLED -televisiot
 4. Oled tv
 5. Led tv

Mitä OLED -TV tarkoittaa?

OLEDilla tunnistamme näyttötekniikan, joka perustuu Orgaaninen LED: jokaisen näytön pikselin valaisee a Orgaaninen mikroskooppinen LED, joka sammuu ja syttyy sen mukaan, mitä näytöllä lähetetään, ja myös vaihtaa väriä kuvatyypin mukaan (RGB -värit).

OLED -paneeli tarjoaa siten sekä lähetetyn kuvan kirkkauden että yksityiskohdat ja värit, mikä merkitsee syvää eroa perinteinen LCD -tekniikka, jossa nestekiteet valaistiin erillisellä taustavalopaneelilla (joka nykyaikaisissa televisioissa koostuu LED -ääriviivoista tai EDGE -LEDeistä).

Tämä tekniikka ei ole vielä vallannut kaikkia markkinoilla olevia televisioita, koska näiden paneelien valmistaminen on erittäin kallista, joten ne siirretään toistaiseksi vain huippuluokan ja premium-TV-markkinoille. Tulevaisuudessa hinta varmasti laskee, mutta toistaiseksi ne ovat edelleen melko kapeita tuotteita.

OLED -television hyvät ja huonot puolet

OLED -television edut on helppo ymmärtää, varsinkin jos olemme ymmärtäneet erot perinteiseen nestekidenäyttöön verrattuna:

 • Korkea katselukulma: katselukulma säilyy täydellisenä myös katsottaessa televisiota sivulta ilman tahroja tai yksityiskohtien häviämistä.
 • Täydellinen musta ja rajaton kontrasti: Koska OLED -valot voidaan kytkeä kokonaan pois päältä mustien luomiseksi, mustat kuvat ovat täydellisiä ja kontrasti valkoisiin on todella rajaton, mikä tekee kuvista ainutlaatuisia.
 • Energiatehokkuus: OLED -televisiot kuluttavat hyvin vähän energiaa, varsinkin verrattuna saman halkaisijan LCD -televisioihin. OLEDit sammuvat tarvittaessa ja kirkkaus ei ole koskaan liian korkea, mikä tekee näistä televisioista todella tehokkaita.
 • Minimivasteajat: Näillä uusilla televisioilla on hyvin lyhyt vasteaika (noin 0,2 ms verrattuna 3,5 ms perinteisiin televisioihin), joten ne ovat ihanteellisia televisioita konsolien pelaajille tai niille, jotka haluavat liittää pelitietokoneen.
 • Erittäin ohuet televisiot: koska monet perinteiset LCD -paneelit puuttuvat, myös OLED -televisioiden paksuus hyötyy, sillä niiden paksuus on luokkaa 3 mm tai vähemmän. Nämä televisiot ovat siksi erittäin ohuita, kauniita katsella ja ripustaa kuin kuvat.

Vaikka ansiot voivat olla hyvin vakuuttavia, kannattaa silti katsoa, ​​mitä ne ovat OLED -televisioiden puutteet:

 • Matala kirkkaus: Orgaaniset LEDit eivät lähetä paljon valoa, mikä aiheuttaa televisioille ongelmia, kun niitä katsellaan kirkkaasti valaistuissa olosuhteissa tai ikkunan lähellä. On suositeltavaa käyttää niitä aina yöllä ja rajoittaa niiden käyttö enintään päiväsaikaan.
 • Palovamman riski: OLED-televisioilla on erittäin suuri palovammavaara, vaikka operaattorit pyrkivät vähentämään tätä ongelmaa kaikissa televisioissa (se vaikuttaa myös nestekidenäyttöihin). Palamisvaikutus syntyy, kun staattinen kuva tai väri pysyy ruudulla kiinteänä yli muutaman sekunnin ajan jättäen jonkinlaisen jäljen tai haloon selvästi näkyviin valoa vasten tai jos täysin musta tai valkoinen tausta toistetaan välittömästi.
 • Korkea hinta: OLED -paneelien tuottaminen on erittäin kallista etenkin näiden televisioiden diagonaaleilla (50 tuumaa ylöspäin). Tämän seurauksena OLED-televisioissa on myös erittäin korkea hinta verrattuna kilpailuun, mutta se on laskenut hitaasti viime vuosina: tänään voimme viedä kotiin OLEDin jopa alle 1500 eurolla, mitä ei voi kuvitella 2-3 vuotta sitten ...

Siksi arvioimme viat huolellisesti ja valitsemme, käytetäänkö paljon rahaa televisioon, jossa on edelleen vikoja ja joka vaatii siksi enemmän huomiota ja huolenpitoa käytön aikana, etenkin palamisvaikutuksen vähentämiseksi (todella huono ja vaikea ratkaista. Kun se käynnistyy) ilmestyä).

Tämän hetken parhaat OLED -televisiot

Kun olemme nähneet OLED -television ominaisuudet, katsotaan yhdessä, mitkä ovat parhaita televisioita, joita voi ostaa verkossa Amazonista. Ensimmäinen televisio, jonka näemme, on LG OLED48A16LA Smart TV 4K 48 ", myy ja toimittaa Amazon alle 1000 €.

Tässä televisiossa on 48-tuumainen OLED-näyttö, α7 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ -järjestelmä, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0 -käyttöjärjestelmä, FILMMAKER MODE, pelin optimointitila, ääniohjaus, jossa on integroitu Google Assistant ja Alexa sekä kauko-ohjausjärjestelmä. .

Parhaista yli 50 tuuman televisioista löydämme varmastiLG OLED55B16LA Smart TV 4K 55 ", myy ja toimittaa Amazon alle 1200 €.

Tässä televisiossa on 55-tuumainen OLED-näyttö, α7 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ -järjestelmä, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0 -käyttöjärjestelmä, FILMMAKER MODE, tuki Google Assistantille ja integroidulle Alexalle, 2 HDMI 2.1 -porttia ja Pointer Remote.

Jos etsimme jotain muuta kuin LG -televisioita, voimme katsoa Philips TV Ambilight 55OLED855 / 12 55 ", myy ja toimittaa Amazon alle 1300 €.

Tässä televisiossa on 55-tuumainen OLED-näyttö, P5 AI -kuvaprosessori, HDR10 + -tuki, Dolby Vision -äänijärjestelmä, Atmos-tekniikan tuki, Android TV -käyttöjärjestelmä ja Alexa-äänikomentojen tuki.

Huippuluokan OLED-televisioista voimme varmasti löytää Sony Bravia OLED KE-55A8P, myy ja toimittaa Amazon alle 1400 €.

Tässä televisiossa on 55-tuumainen OLED-näyttö, ULTIMATE X1 -prosessori, 4K ULTRA HD -tarkkuus, Pixel Contrast Booster -järjestelmä, ACOUSTIC SURFACE AUDIO -äänijärjestelmä, Android TV -käyttöjärjestelmä ja tuki Google Assistantin äänikomennoille.

OLED -TV -luokan alueen yläpuolella voimme nähdäLG OLED65C14LB Smart TV 4K 65 ", myy ja toimittaa Amazon alle 2300 €.

Tässä televisiossa on 65 tuuman OLED-tyyppinen näyttö, 4K UHD -tarkkuus, HDR-tuki, α9 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ -järjestelmä, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0 -käyttöjärjestelmä, FILMMAKER MODE, integroitu Google Assistant ja Alexa-tuki, 4 HDMI 2.1 -portit ja kaukosäätimen osoitin.

Päätelmät

OLEDin päätuottaja on LG, joka toimittaa paneelit myös Philipsille ja Sonylle: jos etsimme hyvää OLED -televisiota, varmista, että se on yksi mainituista valmistajista, koska kaikki muut ovat päättäneet keskittyä LCD -tekniikkaan uudelleen (myös jos kehittynyt). Jos haluat ostaa OLED -television, meidän on käytettävä vähintään 1000 euroa ja meillä on oltava tilaa vähintään 48 tuuman TV: lle.

Saat lisätietoja oppaistamme Kuinka pitkälle katsella televisiota tai näyttöä näytön koon perusteella Ja LCD-, LED- ja plasmatelevisioiden väliset erot, jotta ymmärrät, minkä television ostat.

Oled tv

OLED-televisio on uuden sukupolven televisio, joka tarjoaa uskomattoman kirkkaan ja tarkan kuvanlaadun. OLED-tekniikka perustuu orgaanisiin valodiodiin, jotka tuottavat valoa suoraan ilman taustavaloa. Tämä mahdollistaa erittäin syvän mustan ja erottelukyvyn sekä laajan katselukulman. OLED-televisioissa on myös erittäin nopea vasteaika, joten liikkeen selkeys ja sujuvuus ovat erinomaisia.

OLED-televisioiden etuihin kuuluu myös niiden ohut muotoilu. Koska OLED-paneelit eivät tarvitse taustavaloa, televisiot voidaan tehdä erittäin ohuiksi ja kevyiksi. Tämä antaa sinulle vapauden sijoittaa televisio mihin tahansa huoneeseen tai seinälle ilman rajoituksia. OLED-televisiot ovat myös erittäin energiatehokkaita, mikä tarkoittaa pienempiä sähkölaskuja ja pienempää ympäristövaikutusta.

OLED-televisioiden tärkein ero LED-televisioihin verrattuna on taustavalon puuttuminen. LED-televisioissa valo tuotetaan taustavalon avulla, mikä rajoittaa kontrastia ja mustan tason tarkkuutta. OLED-televisioissa jokainen pikseli pystyy tuottamaan oman valonsa, mikä mahdollistaa täysin mustan värin ja paremman kontrastin. Tämä tarkoittaa, että kuvat näyttävät elävämmiltä ja realistisemmilta OLED-televisioissa.

OLED-televisiot ovat myös erittäin monipuolisia käyttötapojen suhteen. Niissä on useita liitäntöjä, kuten HDMI ja USB, joiden avulla voit liittää erilaisia ​​laitteita, kuten pelikonsolin tai äänilähteen. Voit myös käyttää älyominaisuuksia, kuten Wi-Fi-yhteyttä, suoratoistaa suosikkisovelluksiasi tai selata verkkoa suoraan televisiosi näytöltä. OLED-televisiot tarjoavat siis monia tapoja nauttia viihteestä kotona.

Led tv

LED TV on televisiotyyppi, joka käyttää valaistusta LED-valoilla. LED-valot sijaitsevat näytön takana, ja ne tuottavat kuvan näytölle. Tämä tekniikka mahdollistaa kirkkaamman ja tarkemman kuvan verrattuna perinteisiin LCD-televisioihin. LED TV:t ovat myös energiatehokkaampia, mikä tarkoittaa pienempää sähkönkulutusta.

OLED TV on toinen televisiotyyppi, joka käyttää OLED-teknologiaa. OLED-televisiot käyttävät orgaanisia valodiodielementtejä, jotka tuottavat valoa, kun sähkövirta kulkee niiden läpi. Tämä tekniikka mahdollistaa entistä ohuemman televisiorakenteen ja paremman kontrastin. OLED TV:t tarjoavat myös laajemman katselukulman ja paremman värin toiston.

LED TV ja OLED TV eroavat toisistaan monilla tavoilla. Vaikka molemmat televisiotyyppit tarjoavat korkealaatuisen kuvan, OLED TV:t tarjoavat paremman kontrastin ja tarkemman värin toiston. LED TV:t sen sijaan ovat yleensä edullisempia ja tarjoavat hyvän kuvanlaadun keskimääräiselle televisiokatsojalle. Valinta LED TV:n ja OLED TV:n välillä riippuu siis käyttäjän tarpeista ja budjetista.

LED TV:t ovat suosittuja valintoja monille kuluttajille niiden edullisuuden ja hyvän kuvanlaadun takia. Ne sopivat hyvin esimerkiksi perheen olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. LED TV:t ovat myös saatavilla eri kokoisina ja eri hintaluokissa, joten jokainen löytää varmasti tarpeisiinsa sopivan vaihtoehdon.

OLED TV:t puolestaan tarjoavat parasta mahdollista kuvanlaatua ja ovat suosittuja vaativammille televisiokatsojille. Niiden korkea hinta voi kuitenkin olla este monille kuluttajille. OLED TV:t sopivat erityisen hyvin esimerkiksi elokuvien ja pelien harrastajille, jotka haluavat saada parhaan mahdollisen kuvaelämyksen kotonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up