Mikä on paras Windowsin nollaukselle: pilvilataus tai paikallinen uudelleenasennus

Kun Windows-tietokoneesi tai kannettava tietokoneesi ei toimi hyvin ja sen ongelmat vaikuttavat aivan liian vaikeilta ratkaista, voit aloittaa sen uudelleen käyttämällä "Reset PC" -palautusvaihtoehtoa. Nollaus asentaa automaattisesti uusimman Windows-version, kunhan laite on kytkettynä. Voit tehdä tämän joko pilvilatauksella tai paikallisella uudelleenasennuksella. Molemmissa on etunsa. Selvitetään näiden kahden erot ja mikä menetelmä sinun tulisi valita.

Hyvä tietää: jos sinun on vapautettava tilaa tietokoneeltasi, opi puhdistamaan "C"-asema Windowsissa.

Pilvilataus tai paikallinen uudelleenasennus: Tärkeimmät erot

Molemmat nollaustavat käyttöjärjestelmän uudelleenasentamiseksi ovat lähes identtisiä, mutta suurin ero on asennusohjelman lataamisessa. Kuten nimestä voi päätellä, pilvilataus (tai pilven nollaus) lataa uuden Windows-kuvan Microsoftin palvelimilta pilveen, mikä vaatii vähintään 4 Gt Internet-tietoa. Siksi se on täysin online-menetelmä.

Paikallinen uudelleenasennus puolestaan ​​käyttää laitteesi olemassa olevia järjestelmätiedostoja Windows-käyttöjärjestelmän uudelleen rakentamiseen tyhjästä. Siksi se on täysin offline-tilassa.

Sekä pilvilataus- että paikalliset uudelleenasennustavat tukevat mahdollisuutta säilyttää henkilökohtaiset tiedostosi tai poistaa kaikki, jos haluat uuden tietokoneen ulkoasun ja tuntuman – hienoisella erolla. Pilvilatauksen yhteydessä ne korvataan uudella Windows-versiolla riippumatta siitä, ovatko järjestelmätiedostot vioittuneet.

Toisaalta, kun suoritat paikallisen uudelleenasennuksen, vioittuneet tiedostojärjestelmät eivät korvaudu, mikä tarkoittaa, että aiemman Windows-version tiedostoongelmat siirretään jopa tietokoneen nollauksen jälkeen.

Kumpikaan näistä kahdesta menetelmästä ei muistuta Windowsin tehdasasetusten palauttamista, koska se ei ainoastaan ​​rakenna uudelleen käyttöjärjestelmääsi, vaan myös BIOS-tiedostoja, ydintason ohjelmistoja ja käyttäjätilejä. Tietokoneen nollaus on paljon yksinkertaisempi harjoitus.

Kärki: pilvitallennuspäälliköt auttavat, kun sinulla on paljon dataa useissa eri pilvipalveluissa. Tässä oppaassa luetellaan parhaat palvelut, jotka auttavat sinua.

Pilvilataus vai paikallinen uudelleenasennus: kumpi on parempi?

Tarkastellaan Windows-tietokoneen nollaamisen eri näkökohtia, jotka perustuvat sekä pilvilatauksen että paikallisen uudelleenasennuksen hyväksi havaittuihin suorituksiin.

1. Korruptoituneiden tiedostojen ja bloatware-ohjelmien käsittely

Nollauksen suurin piirre on, että se antaa sinulle uuden Windows-käyttöjärjestelmän, eikä sinun enää tarvitse kamppailla vanhojen järjestelmätiedostojen ja esiasennettujen sovellusten ongelmien kanssa. Sekä pilven nollaus että paikallinen uudelleenasennus tukevat vaihtoehtoa, jonka avulla voit päästä eroon tietokoneen mukana tulleista esiasennetuista sovelluksista ja lapioohjelmista. Ainoa ero on siinä, missä määrin bloatwarea käsitellään, ja pilvilatausmenetelmä tarjoaa hieman enemmän etuja tällä alueella.

Kun esimerkiksi käytät pilvilatausmenetelmää esiasennettujen sovellusten poistamiseen, se poistaa kaikki turvotukset, joita et pystynyt poistamaan tavallisella asennuksen poistamisella. Tämä voi olla tietokoneen valmistajan asentama oletusvirustorjunta (tässä esimerkissä McAfee), langaton lähiverkko, Bluetooth-asennusohjelma tai muut ei-välttämättömät ohjainkomponentit. Voit aina asentaa nämä sovellukset uudelleen myöhemmin.

Paikallinen uudelleenasennusmenetelmä auttaa myös pääsemään eroon esiasennetuista sovelluksista. Mutta se ei pysty poistamaan niitä kaikkia. Jotkut Intelin/AMD:n ydinkomponentit ja ohjaimet jätetään yksin, koska paikallinen uudelleenasennus riippuu offline-menetelmistä, eikä se voi aina taata näiden ydinkomponenttien korvaamista.

Pohjimmiltaan pilvilataus on 100 % verkossa, mikä tarkoittaa, että se voi tarjota sinulle ajantasaisimman korvaavan korruptoituneille tiedostoille ja ohjaimille. Paikallinen uudelleenasennus sitä vastoin ei pysty tekemään näitä vaihtoja, ja saattaa käydä niin, että koko palautusprosessi juuttuu muutaman vioittun tiedoston takia.

2. Tarvittava aika

Nollaus on erittäin hidasta toimintaa. Siksi suosittelemme sitä viimeisenä keinona useimpiin Windowsin vianmääritykseen. Käytätpä sitten pilvilatausta tai paikallista uudelleenasennusta, menetelmät ovat aikaa vieviä, ja sinun on annettava sille runsaasti aikaa, 45 minuutista 10 tuntiin. Tämä vaihtelee suuresti, sillä tietokoneen uudelleenasentaminen riippuu tekijöistä, kuten käytetystä prosessorista, RAM-muistin määrästä ja siitä, käytätkö kiintolevyä vai SSD-levyä.

Kaikkien asioiden ollessa sama, paikallinen uudelleenasennusprosessi vie aina hieman enemmän aikaa, koska "resetointiin valmistautuminen" -vaihe on paljon aikaa vievämpi. Jokainen levyasemassasi oleva järjestelmätiedosto tarkistetaan. Kun teet nollauksen pilveen, kaikki järjestelmätiedostot vaihdetaan ja kootaan uudelleen samanaikaisesti, joten valmisteluvaihe on hyvin lyhyt. Keskimäärin sinun pitäisi antaa tunti tai kaksi ylimääräistä paikallista palautusprosessia verrattuna pilven nollaukseen.

Kärki: jos sinun on siirryttävä BIOSiin tehdäksesi muutoksia tietokoneeseesi, kokeile näitä menetelmiä.

3. Epäonnistumisen mahdollisuus

Windowsin nollauksen aikana tulee hetki, jolloin näyttö pimenee pitkäksi aikaa. (Ratkaiseminen voi kestää tunteja.) Tietokoneesi käynnistyy uudelleen useammin kuin muutaman kerran. Tämä tuntuu epävarmalta vaiheelta, koska prosenttiajastin voi juuttua, eikä neula näytä liikkuvan pitkään aikaan.

Juuri tässä tietokoneen nollaus saattaa epäonnistua yhtäkkiä, mutta missä tapauksessa se on vähemmän todennäköistä? On selvää, että pilviresetilla palautuksen epäonnistumisen mahdollisuudet ovat paljon pienemmät, koska uudelleenasennus ei riipu olemassa olevista järjestelmätiedostoista, koska kaikki tiedosto- ja sovellusasetukset tuodaan suoraan Microsoftin verkkopalvelimista.

Paikallisella uudelleenasennuksella saatat kohdata joitain ongelmia, jos tiedostoja on vioittunut, mutta mitään vakavaa ei tapahdu. Jos nollaus epäonnistuu, palaat vain nykyiselle Windowsin työpöydälle. Pahimmassa tapauksessa, jos olet jumissa äärettömässä uudelleenkäynnistyssilmukassa, noudata suositeltuja ratkaisujamme päästäksesi uudelleen työpöydän näyttöön.

Huomautus: yleensä, jos Windows-laitteesi päivitettiin säännöllisesti ja olet tarkistanut kiintolevysi Chkdsk- tai DISM-ohjelmalla, sinun ei pitäisi kohdata ongelmia edes paikallisen uudelleenasennustavan kanssa.

4. PC Reset Performance

Suorituskyvyn nollaus on paikka, jossa paikallisella uudelleenasennusmenetelmällä on pieni etu pilvilataukseen verrattuna. Se skannaa laitteesi jokaisen kolan ja kolan, mikä antaa sinulle tarkemman tarkastuksen virheiden ja muiden ongelmien varalta. Asennus perustuu oman laitteesi spesifikaatioihin ja sovellusten mukautukset pysyvät samoina. Tällaisen huolellisen tutkimuksen ansiosta saat täydellisemmän Windowsin asennuksen. Siten paikallinen uudelleenasennusmenetelmä voi parantaa huomattavasti laitteesi yleistä suorituskykyä sen jälkeen, kun uusi Windows-versio on luotu.

Tiedoksi: Haluatko puhtaamman kokemuksen tietokoneellesi? Opi poistamaan mainoksia Windowsissa.

5. Uusimpien Windows-päivitysten hankkiminen

Pilvilatauksen avulla voit säilyttää tiedostoja, se on vaivatonta ja mikä tärkeintä, voit päivittää Windows-käyttöjärjestelmäsi uudempaan versioon. Jos et ole päivittänyt Windows-tietokonettasi pitkään aikaan, pilvilataus nollauksen kautta vie sinut viimeisimmän Windows-version päivityshistorian kärkeen.

Jos kohtaat odottamattomia ongelmia, kuten Windows-päivityksen juuttumisen tai tuntemattomia asennusvirheitä, pilvilatauksen nollaus on melkein ihmelääke kaikkiin päivitysristiriitoihin. Paikallisella uudelleenasennusmenetelmällä sinun on taisteltava laitteellesi asennetun Windowsin uusimman koontiversion kanssa.

Molemmissa skenaarioissa kaikki aiemmat päivitykset poistetaan, ja sinun on aloitettava uudella Windows-päivityshistorialla.

6. Offline-asennus

Vielä muutama vuosi sitten suurin osa Windows 10 -asennuksista tehtiin offline-tilassa, mutta verkkopilvilatauksista on tulossa normi Windows 11:ssä, ja niistä tulee todennäköisesti yhä suositumpia tulevaisuudessa. Tämä saattaa jättää käyttäjät epäedulliseen asemaan, koska heidän sijainnissaan on huono Internet-yhteys, ja offline-Windows-asennus voi vain pelastaa heidän päivänsä.

Tämä on paikallisen uudelleenasennuksen suurin etu pilvilataukseen verrattuna. Et tarvitse Internet-yhteyttä Windows-tietokoneen nollaamiseen. Paikallinen uudelleenasennus voi osoittautua erittäin hyödylliseksi tilanteissa, joissa sinulla ei ole Internet-yhteyttä, käytät mobiilidataa tai käytät erittäin hitaasti. Tämä on erittäin epätodennäköinen tilanne niille, joilla on rajoittamaton ja keskeytymätön Internet-tieto.

Tuomiomme: mikä nollausmenetelmä on parempi?

Tutkittuamme molempien nollausmenetelmien tärkeimmät edut päättelemme, että pilvilatausmenetelmällä on valtava etu paikalliseen uudelleenasennukseen verrattuna, ja sen pitäisi olla ensisijainen vaihtoehto Windows-laitteen nollaamiseen. Niin kauan kuin sinulla on kohtuullinen Internet-nopeus välillä 10–15 Mbps tai enemmän, pilven nollaus on paljon parempi tekniikka Windows-ohjelmiston asentamiseen.

Jos kuitenkin haluat mukautetun Windows-version laitteellesi kaikkien tiedostojärjestelmien perusteellisen tarkastuksen jälkeen, kokeile paikallista uudelleenasennustapaa. Suorituskykysi paranee hieman ja voit suorittaa uudelleenasennuksen offline-tilassa. Jos ympäristössäsi on erittäin huono Internet, tämä on tapa toimia.

On lisättävä, että verrattuna USB/CD- ja ISO-tiedostojen käyttöön, sekä pilvilataus että paikalliset uudelleenasennusmenetelmät ovat paljon parempia tapoja asentaa Windows-käyttöjärjestelmä uudelleen. Sinun ei tarvitse käsitellä asennustiedostoja kummallakaan näistä tavoista.

Kärki: opi luomaan Windows 11:n USB-asennusohjelma pelkän komentokehotteen avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä eroa on Windowsin paikallisella uudelleenasennuksella ja puhtaalla asennuksella?

Vaikka sekä paikallinen asennus että Windowsin puhdas asennus saavuttavat saman tavoitteen eli Windowsin uudelleenasentamisen laitteellesi, menetelmät ovat täysin erilaisia. Paikallista uudelleenasennusmenetelmää käytetään "Reset PC" -vaihtoehdolla, kun taas puhdas asennus saavutetaan ISO/USB-pohjaisilla asennusmenetelmillä.

Kuinka pääsen pilvilataukseen tai paikalliseen uudelleenasennukseen Windowsissa?

Nollausvaihtoehdon käyttäminen Windows-käyttöjärjestelmissä sekä pilvilatausta että paikallista uudelleenasennusta varten on helppoa. Windows 11:ssä voit käyttää nollausvaihtoehtoa kohdasta Asetukset -> Järjestelmä -> Palautus -> Palautusasetukset -> Palauta tietokone.

Windows 10:n vastaava polku on "Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Palautus -> Palauta tämä tietokone." Jokaisessa käyttöjärjestelmässä ohjattu ponnahdusikkuna pyytää sinua valitsemaan, kuinka asennat Windowsin uudelleen: pilvilataus vai paikallinen uudelleenasennus.

Nollausmenetelmä toimii erinomaisesti kaikissa laillisesti lisensoiduissa Windows-versioissa, mukaan lukien Home ja Pro, eikä sinun tarvitse ladata mitään ISO:ta tai käsitellä USB/CD-asemia.

Indeksi
 1. Pilvilataus tai paikallinen uudelleenasennus: Tärkeimmät erot
 2. Pilvilataus vai paikallinen uudelleenasennus: kumpi on parempi?
 3. 1. Korruptoituneiden tiedostojen ja bloatware-ohjelmien käsittely
 4. 2. Tarvittava aika
 5. 3. Epäonnistumisen mahdollisuus
 6. 4. PC Reset Performance
 7. 5. Uusimpien Windows-päivitysten hankkiminen
 8. 6. Offline-asennus
 9. Tuomiomme: mikä nollausmenetelmä on parempi?
 10. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mitä eroa on Windowsin paikallisella uudelleenasennuksella ja puhtaalla asennuksella?
  2. Kuinka pääsen pilvilataukseen tai paikalliseen uudelleenasennukseen Windowsissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up