Puhu tietokoneen kanssa italiaksi tai muilla kielillä

Erilaisia ​​tapoja puhua tietokoneelle ja käyttää sitä äänellä, käännöksiä, tekstien saneluja ja muita tarkoituksia

Äänikomentojen tunnistusteknologiasta on nyt tullut niin tarkka, että sitä käytetään laajalti älypuhelimissa (Google Assistantin, Sirin tai Amazon Alexan kanssa) ja jo muutaman vuoden ajan myös perinteisissä tietokoneissa, joissa on mahdollista hyötyä Alexan, Cortanan tukemista äänikomennoista. tai muista erittäin kehittyneistä tietokonejärjestelmistä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka puhua tietokoneelle ääniavustajan kautta (Windows 10 ja Windows 11) ja niille, jotka haluavat kääntää tekstejä muille kielille ja ymmärtää ääntämisen, näytämme myös kuinka Google-kääntäjän avulla voit puhua tietokoneella muilla kielillä.

Kuinka aktivoida ääniavustaja PC:llä

 

Windows 11:ssä Cortana ei ole ilmaisinalueella, mutta se voidaan avata milloin tahansa Käynnistä-valikosta etsimällä sovellusta. Cortana. Tämän sovelluksen avaamisen jälkeen painamme painiketta Kirjaudu sisäänvahvista tietokoneella käytössä oleva Microsoft-tili (tai määritä sellainen tilaisuutta varten) ja paina sitten Hyväksyä avataksesi Cortana-näytön.
Käynnistääksesi äänikomennot voimme joko painaa mikrofonin muotoista painiketta oikeassa alakulmassa tai käynnistää äänikomennon "Cortana", jota seuraa komento, jonka aiomme suorittaa. Asetuksia varten paina painiketta, jossa on kolme pistettä ikkunan vasemmassa yläkulmassa Cortana ja paina sitten valikkoa asetukset.

Jos sitä ei ole, se voi asenna Cortana Windows 11:eenkuten toisessa artikkelissa näkyy.

Jos et pidä siitä, miten Cortana vastaa, voit aina asenna Alexa Windows 10:een ja Windows 11:eenjoka toimii paljon paremmin, on monipuolisempi, sen avulla voit kuunnella musiikkia ja jopa käynnistää tietokoneesi äänellä.

Windows 10:ssä Cortana on olennainen osa järjestelmää, ja se näkyy heti asennuksen jälkeen, sekä sijoittuu alapalkin vasempaan alakulmaan. Pääset Cortanaan käynnistämällä komennon Hei Cortanavarmistaen, että annat kaikki käyttöoikeudet tietokoneen mikrofoniin.
Jos meillä on ongelmia Cortanan määrittämisessä, meidän tarvitsee vain painaa painike alas Cortanakirjaudu sisään ja paina kolmea pistettä vasemmassa yläkulmassa, jotta pääset asetuksiin, joita Cortana tarvitsee vastatakseen äänikomentoihin.

Puhu puheavustajan kanssa PC:llä vieraalla kielellä

 

Molemmissa edellisessä luvussa mainituissa Microsoft-käyttöjärjestelmissä Cortana puhuu järjestelmässä asetetulla kielellä (italiaksi); niille, jotka haluavat kokeilla ääniavustajaa englanniksi tai muilla kielillä, heidän tarvitsee vain avata Käynnistä-valikko, avata asetuksetsiirry valikkoon Päivämäärä/aika ja kieli ja paina valikkoa Kieli (tai Kieli ja maantieteellinen alue Windows 11:ssä).

Napsauta uudessa ikkunassa Lisää kieli ja valitse järjestelmään lisättävä kieli. Kielen lisäämisen jälkeen palataan Asetukset -> -valikkoon Päivämäärä/aika ja kielijatkamme Äänentunnistus ja valitaan toinen kieli käytettäväksi Cortanan ääniavustajalle osiosta Puheen ominaisuuden kieli.

Kuinka kääntää tekstejä muille kielille

 

Jos emme halua käyttää Windows 11:n ja Windows 10:n ääniavustajaa keskustelemaan tietokoneen kanssa, voimme käyttää kätevää verkkopalvelua kääntää sanomamme vieraalla kielellä ja ymmärtää myös ääntämisenjotta voimme parantaa englantiamme tai mitä tahansa muuta vierasta kieltä.

Paras sivusto puhua tietokoneen kanssa ja kääntää välittömästi vieraalle kielelle on epäilemättä Google kääntäjäluokkansa paras vuosiin.
Kun olet avannut sivuston suosikkiselaimellamme (mieluiten Google Chrome) paina mikrofonin muotoista kuvaketta (vasemmalla) aloittaaksesi puhumisen ja tekstin kirjoittamisen äänentunnistusjärjestelmän avulla.

Puheen lopussa valitsemme kielen, jolle käännetään sivuston oikealla puolella oleva teksti. Valitsemme yli 200 Googlen tukeman kielen joukosta. Kun olet kääntänyt sanelun, paina kaiutinkuvaketta (oikeassa osiossa) kuullaksesi lausumamme sanan tai lauseen tarkan ääntämisen.

Äänisanelun lisäksi voimme myös kääntää tekstikappaleita Google Kääntäjällä (kopioimalla ne suoraan ikkunaan) tai kääntää asiakirjoja (painamalla välilehteä Asiakirjat ja käännettävän tiedoston lataaminen).

Käännöksistä voimme myös lukea oppaitamme kuinka käyttää Voice Translatoria ja kääntää samanaikaisesti Hei parhaat käännösohjelmat PC:lle.

Johtopäätökset

 

Olemme nähneet muissa artikkeleissa, eri tapoja saada tietokone puhumaanmyös tekstien ääneen lukemiseen tai käännöksiin.

Jos olemme kiinnostuneita käyttämään PC:tä äänellä, olemme nähneet molemmat miten litteroida äänitallenne sanelulla olkoon se myös kuinka kirjoittaa tietokoneella saneleen ääneen italiaksi.

Indeksi
  1. Kuinka aktivoida ääniavustaja PC:llä
  2. Puhu puheavustajan kanssa PC:llä vieraalla kielellä
  3. Kuinka kääntää tekstejä muille kielille
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up