Mikä on testitila Windowsissa ja miten se kytketään päälle ja pois?

Oletuksena Microsoft on suunnitellut Windowsin mahdollisimman turvalliseksi, mikä tarkoittaa, että tiettyjä ohjelmia ei voi asentaa muista kuin turvallisesta lähteestä. Hyvä esimerkki ohjelmistoista, joiden asentaminen Windows estää sinua, ovat allekirjoittamattomat sovellukset ja ohjaimet. Tässä oppaassa käsitellään testitilaa, jonka avulla voit ohittaa tämän rajoituksen.

Hyvä tietää: on useita tapoja lukita tietokoneesi Windowsissa ja turvata yksityisyytesi.

Mikä on testitila Windowsissa?

Testitila on Windows-asetus, joka poistaa allekirjoituksen täytäntöönpanon käytöstä. Tämä on turvatarkastus, joka määrittää, onko se digitaalisesti allekirjoitettu sen varmistamiseksi, että asentamasi ohjelmisto on peräisin kehittäjältä. Kun poistat testitilan käytöstä, Windows ei enää suorita aitous- ja eheystarkastuksia, mikä tarkoittaa, että voit asentaa allekirjoittamattomia ohjaimia ja sovelluksia tietokoneellesi.

Testitilan etuna on, että kehittäjät voivat käyttää sitä ohjelmiston testaamiseen kehityksen aikana varmistaakseen, että se toimii moitteettomasti, kun se julkaistaan. Sen avulla edistyneemmät käyttäjät voivat myös asentaa muokattuja ohjelmistoversioita, kun he niitä tarvitsevat.

Huono puoli on, että koska voit asentaa muokattuja ohjelmistoja, kehittäjä ei allekirjoittanut sitä, joten osa niistä voi sisältää haitallista koodia. Tämä voi aiheuttaa tietoturva-aukkoja järjestelmääsi ja jopa aiheuttaa epävakautta. Suosittelemme käyttämään testitilaa vain, jos tiedät mitä olet tekemässä.

Kärki: opi käyttämään Windows Defenderiä suoraan komentokehotteesta.

Kuinka kytket testitilan päälle ja pois?

Testitilan kytkeminen päälle ja pois päältä on yhtä helppoa kuin yhden komennon suorittaminen komentokehotteessa. Mutta ennen kuin jatkat, siirry BIOS-asetuksiin, poista Secure Boot -vaihtoehto käytöstä ja noudata sitten alla olevia ohjeita:

Napsauta hakupalkkia, kirjoita "CMD" ja napsauta "Suorita järjestelmänvalvojana".

Kirjoita alla oleva komento komentokehotteeseen ja suorita se painamalla Enter:

bcdedit.exe /set testsigning on päällä

Kun komento on suoritettu onnistuneesti, käynnistä Windows-tietokoneesi uudelleen. Kun se käynnistyy uudelleen, se on testitilassa, jonka osoittaa vesileima oikeassa alakulmassa.

Suorita alla oleva komento sammuttaaksesi testitilan:

bcdedit.exe /set testsigning off

Sinun pitäisi pystyä asentamaan allekirjoittamattomat ohjaimet ja sovellukset, kun testitila on päällä. Voit sammuttaa sen, kun olet valmis.

Kärki: tiesitkö, että voit varmuuskopioida tietosi Windowsissa käyttämällä Tiedostohistoria-työkalua? Opi tästä oppaasta.

Käytä testitilaa eduksesi

Testitila on hyödyllinen, kun sinun on ohitettava allekirjoituksen valvonta Windowsissa. Suosittelemme, että käytät sitä viisaasti ja ole varovainen, varsinkin jos aiot asentaa muokattuja ohjaimia ja sovelluksia. Suosittelemme myös, että lataat Windows-ohjelmiston vain turvallisilta verkkosivustoilta.

Indeksi
  1. Mikä on testitila Windowsissa?
  2. Kuinka kytket testitilan päälle ja pois?
  3. Käytä testitilaa eduksesi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up