Miksi Windows 11 sopii pelaamiseen

Koska Windows 8:n tuki päättyi vuoden 2023 alussa ja nykyinen Windows 10 22H2 -versio merkitsee käyttöjärjestelmän lopullista versiota (tuki päättyy vuonna 2025), saattaa olla oikea aika siirtyä Windows 11:een. Peliharrastajat voivat kuitenkin pelkäävät yhteensopivuutta ja suorituskykyä koskevien epävarmuustekijöiden vuoksi. Tämä herättää kysymyksen: onko Windows 11 hyvä pelaamiseen? Tämä opas auttaa sinua päättämään, onko Windows 10:stä siirtyminen sinun etusi mukaista. Pidä myös silmällä makeaa sopimusta, joka jää piiloon lopussa.

Hyvä tietää: katso kuinka aloitat pelien pelaamisen televisiossa.

Onko Windows 11 parempi kuin Windows 10 pelaamiseen?

Microsoft on ponnistellut merkittävästi parantaakseen pelikokemusta Windows 11:ssä. Ohjelmistojätti väittää jopa, että "jos olet pelaaja, Windows 11 on tehty sinua varten." Mutta kuinka tarkka tämä väite on? Kuten kävi ilmi, se ei ole liioittelua.

Windows 11 sisältää useita PC-pelaamiseen liittyviä parannuksia, kuten suorituskyvyn parannuksia ja lisäominaisuuksia – joista osa on siirretty Xbox-konsoleille. Vaikka on totta, että Windows 11:n aiemmissa versioissa on esiintynyt erilaisia ​​ongelmia, kuten NVIDIA-näytönohjainkorttien ja AMD-tietokoneiden häiriöitä, kehittäjät ovat tähän mennessä ratkaisseet tehokkaasti useimmat näistä huolenaiheista.

Suorituskyvyn suhteen Windows 11 syrjäyttää Windows 10:n yleisissä vertailuissa hieman, mutta kuvataajuudessa (FPS) saattaa esiintyä satunnaisia ​​laskuja reaalimaailman pelaamisen aikana tietyissä peleissä.

Sinun ei pitäisi odottaa näkeväsi merkittäviä parannuksia pelien suorituskyvyssä Windows 11:ssä, ellei järjestelmäsi käytä huippuluokan suoritinta ja grafiikkasuoritinta. Jos olet tyytyväinen pelien toimintaan Windows 10:ssä, sinulla ei ehkä ole tarpeeksi kannustinta siirtymiseen, vaikka päivitysprosessi on yksinkertainen. Toisaalta, jos ostat uuden tietokoneen tai asennat Windowsin uudelleen, Windows 11 on ilmeinen valinta.

Tiedoksi: saat Steam-virhekoodin E8 Windows-tietokoneellesi? Katso opetusohjelmamme oppiaksesi mitä tehdä.

Uudet peliominaisuudet Windows 11:ssä

Windows 11 tuo uusia ominaisuuksia, jotka voivat parantaa pelikokemustasi – mutta vain, jos sinulla on oikeat laitteet.

1. DirectStorage

DirectStorage on Windows 11:ssä käyttöön otettu uusi grafiikkasovellusliittymä, joka lupaa optimoida GPU:n suorituskyvyn pelaamista varten. Se voi lyhentää merkittävästi latausaikoja ja parantaa sitä tukevien pelien kuvanopeuksia.

Ominaisuus – joka alun perin ilmestyi Xbox-konsoleille – on suunniteltu optimoimaan peliresurssien siirtäminen ja purkaminen tallennustilasta suorittimeen. Tämän seurauksena pelit voivat latautua paljon nopeammin ja toimia sujuvammin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että tällä hetkellä vain rajoitettu määrä pelejä tukee DirectStoragea. Vaikka tämän tekniikan laajempi käyttöönotto kestää vielä muutaman vuoden, Windows 11 on tie eteenpäin tässä suhteessa.

Joka tapauksessa sinun tulee olla tietoinen siitä, että DirectStorage vaatii tällä hetkellä nopean NVMe SSD:n ja yhteensopivan GPU:n toimiakseen, joten jos työskentelet vanhemman aseman kanssa, et todennäköisesti näe suorituskyvyn parannuksia Windows 11:ssä.

Huomautus: lisätietoja DirectStoragen toiminnasta ja sen aktivoimisesta on asiaa koskevassa yksityiskohtaisessa artikkelissamme.

2. HDR

Windows 11:n HDR (tai High Dynamic Range) pyrkii parantamaan visuaalista kokemusta laajentamalla värivalikoimaa ja kontrastia, jotka voidaan näyttää yhteensopivalla HDR-näytöllä tai näytöllä. Tekniikka mahdollistaa elävämpiä ja todenmukaisempia kuvia, joissa on laajempi värispektri ja korkeampi kirkkaus ja tummuus.

Parasta on, että vaikka kyse olisi vanhemmista peleistä ilman alkuperäistä HDR-tukea, Windows 11 pystyy silti optimoimaan värit ja kirkkauden parantamaan visuaalista kokemusta HDR-näytölläsi.

Tarvitset HDR:ää tukevan näytön nähdäksesi nämä parannukset. Valitettavasti monilla näytöillä on nykyään taipumus jättää tämä ominaisuus pois kustannusten leikkaamiseksi. Jos sinulla on tuettu näyttö, mutta HDR näyttää huonolta, tutustu viestiimme ratkaisuista ongelman korjaamiseksi.

Jotta voit ottaa HDR:n käyttöön Windows 11 -tietokoneellasi, sinun on käytettävä Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttö -> HDR -> Näyttöominaisuudetota sitten käyttöön Käytä HDR:ää ja tai Automaattinen HDR.

Kärki: täytyykö nauhoittaa näyttösi Windowsissa? Tutustu erilaisiin menetelmiin.

3. Sisäänrakennettu Xbox-sovellus

Windows 10 -versiostasi riippuen sinulla saattaa edelleen olla vanha Xbox Companion -sovellus, jota ollaan poistamassa käytöstä. Tämä muuttuu Windows 11:ssä, joka sisältää oletuksena uudelleen suunnitellun Xbox-sovelluksen. Sovellus tarjoaa pääsyn Xbox Storeen, jossa voit selata ja ostaa pelejä suoraan tietokoneeltasi.

Lisäksi siinä on Game Pass -integraatio. Microsoftin tilauspalvelu avaa tilaajille suuren pelikirjaston. Joillakin alueilla sinulla voi olla myös mahdollisuus käyttää Xbox Cloud Gamingia, jolloin voit suoratoistaa ja pelata pelejä suoraan pilvestä. Sovellus ei unohda sosiaalista osaa, ja se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden olla yhteydessä ystäviin, tarkastella heidän pelitoimintaansa ja kommunikoida heidän kanssaan.

Mikä Windows 11 -versio on paras pelaamiseen?

Tavallisille käyttäjille Windows 11:ssä on mahdollisuus valita Home- ja Pro-versioiden välillä. Ei ole yllättävää, että saatat olla utelias, vaikuttaako valitsemasi versio pelin suorituskykyyn.

Varmasti Windows 11 Prolla on joitain etuja tässä suhteessa. Kahden suorittimen ja 128 ytimen tuen sekä jopa 2 Tt RAM-muistin käsittelykyvyn ansiosta se voi olla parempi valinta käyttäjille, joilla on huippuluokan peliasetukset. Sitä vastoin Home Edition tukee vain yhtä CPU:ta, jossa on 64 ydintä ja 128 Gt RAM-muistia.

Satunnaisena pelaajana on kuitenkin epätodennäköistä, että tarvitset niin kehittyneitä asetuksia. Päivitys Windows 11 Prohon ei ole todellakaan välttämätöntä, ellet ole ammattipelaaja.

Pitäisikö sinun päivittää Windows 11:een?

Suurimmalle osalle käyttäjistä siirtymisen Windows 10:stä Windows 11:een pitäisi olla saumaton prosessi. Jos tietokoneesi on kuitenkin vanhempi, sinun on tarkistettava muutama asia ennen päivityksen jatkamista. Varmista ensin, että laitteesi täyttää suositellut vaatimukset. Varmista erityisesti, että siinä on TMP 2.0 -siru. Vaikka Windows 11 on mahdollista asentaa ilman sitä, se ei ole hyvä idea.

Toinen näkökohta pitäisi olla kuljettajat. Vanhemmissa tietokoneissa on mahdollista, että jokin komponentti tai lisävaruste ei toimi Windows 11:n kanssa ajurien yhteensopimattomuuden vuoksi. Sinun tulee varata aikaa yhteensopivuuden tarkistamiseen ennen päivitysprosessin aloittamista. Jos monia ongelmia ilmenee, olisi viisasta odottaa, kunnes laitteistollesi tulee parempaa tukea.

Käyttäjille, joilla on uudemmat tietokoneet, joissa on nopea SSD, yhteensopivia GPU:ita ja HDR-yhteensopiva näyttö, Windows 11:een päivittäminen parantaa todennäköisesti pelikokemustasi.

Tiedoksi: onko markkinoilla uutta SSD-levyä? Tutustu ostooppaaseemme ennen ostamista.

Windows 11:n hankkiminen uudella tietokoneella

Jos haluat mieluummin vaihtaa uuteen tietokoneeseen, harkitse peliminitietokoneeseen sijoittamista. Tämä saattaa olla sopivampi vaihtoehto niille, jotka osallistuvat usein LAN-juhliin tai haluavat peliasetuksen, jolla pääsee helposti liikkumaan huoneesta tai sijainnista toiseen. KAMRUI AMR5 mini PC on täydellinen tähän. Se on tällä hetkellä saatavana suurella alennuksella Amazonista, ja sen mukana tulee Windows 11, joten sinun ei tarvitse asentaa mitään.

Tämä pieni laatikko on varustettu AMD Ryzen 7 5700U -suorittimella, jonka maksimiturbotaajuus on 4,3 GHz ja 16 Gt RAM-muistia (laajennettavissa 64 Gt:iin asti). Sen pitäisi pystyä käsittelemään useimpia pelejä helposti, yhtä luotettavasti kuin isommat tornit. Sen mukana toimitetaan 512 Gt:n SSD-levy, joka tukee NVMe/NGFF SSD-päivitystä 4 Tt:aan (2x2TB), joten voit hyötyä DirectStoragen vaikutuksista. Toinen suuri plus on, että voit vaihtaa eri suorituskykytilojen välillä, mikä optimoi järjestelmän resurssit tarpeen mukaan. Perf Mode sopii pelitoimintoihisi.

Tämän mini-PC:n käyttö ei rajoitu pelaamiseen. Se voi myös tukea yksinkertaisia ​​päivittäisiä toimintoja, kuten Internetin selaamista ja videoiden katselua. Lisäksi se käsittelee vaativat kuvan- tai videoeditointiohjelmistot minimaalisilla häiriöillä.

The KAMRUI Mini PC AMD Ryzenillä hupun alla on tällä hetkellä saatavana 190 dollarin alennuksella Amazonista. Laitteesta voi olla erinomainen lahja tänä jouluna, ja jos kiirehdit, voit napata sen 339 dollarilla!

Kärki: tiesitkö, että voit ylikellottaa RAM-muistisi helposti AMD Ryzen Masterilla? Toimi näin.

Harppauksen tekeminen

Kun olet päivittänyt Windows 11:een, voit säätää lisää asetuksia pelikokemuksesi optimoimiseksi entisestään, kuten erillisessä oppaassamme on kuvattu. Voit myös tutkia uusia ominaisuuksia, kuten tehokkuustilaa, jonka avulla voit pidentää tietokoneesi akun käyttöikää.

Indeksi
  1. Onko Windows 11 parempi kuin Windows 10 pelaamiseen?
  2. Uudet peliominaisuudet Windows 11:ssä
  3. 1. DirectStorage
  4. 2. HDR
  5. 3. Sisäänrakennettu Xbox-sovellus
  6. Mikä Windows 11 -versio on paras pelaamiseen?
  7. Pitäisikö sinun päivittää Windows 11:een?
    1. Windows 11:n hankkiminen uudella tietokoneella
  8. Harppauksen tekeminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up