Apple-lahjakortti ei toimi? Tässä on mitä tehdä

Me kaikki rakastamme lahjakorttien saamista, mutta voi olla masentavaa saada sellainen, joka ei toimi. Jos Apple-lahjakorttisi ei toimi, nämä ratkaisut auttavat sinua tunnistamaan syyn, miksi lahjasi ei toimi niin kuin sen pitäisi.

1. Vahvista Apple-lahjakortin tyyppi

Usko tai älä, yksi yleinen virhe on väärän lahjakortin käyttö väärälle alustalle. Apple-lahjakorttityyppejä on kolme, ja jokaisella muunnelmalla on omat ehdot.

  • Applen lahjakortit: Näissä lahjakorteissa on yleensä värikäs Apple-logo valkoisella taustalla. Voit käyttää näitä lahjakortteja fyysisiin tuotteisiin myymälässä tai verkossa osoitteessa Apple.com sekä sovelluksiin tai muihin tuotteisiin App Storessa.
  • App Storen/iTunesin lahjakortit: Näitä lahjakortteja voi käyttää vain ostosten tekemiseen App Storessa. Yleensä nämä kortit ovat sinisiä ja niiden takana on 16-numeroinen koodi, joka alkaa X:llä.
  • Apple Store -lahjakortit: Nämä kortit ovat yksivärisiä, jotka muistuttavat Applen laitteita (harmaa, valkoinen, hopea tai kulta), ja niitä voi käyttää vain fyysisten tuotteiden ostamiseen Apple Storesta tai Apple.comin verkkokaupasta.

Jos yrität käyttää korttia yhteensopimattomaan ostokseen, se ei toimi.

2. Anna koodi pyyhkäisemisen sijaan

Lahjakortit voivat vaurioitua. Jos viivakoodi naarmuuntuu, se voi pilata sen skaalautuvuuden. Jos huomaat, että lahjakorttia ei skannata tai jos puhelimesi ei tallenna koodia oikein, harkitse 16 numeron syöttämistä manuaalisesti.

Voit tehdä tämän etsimällä numerosarjan "X":n jälkeen. Muista myös lukea kortti huolellisesti. Jotkut merkit voidaan sekoittaa toisiin, kuten numero nolla (0) ja kirjain O.

3. Selvitä, onko lahjakortti samasta maasta

Huomaa, että lahjakortit toimivat vain siinä maassa, josta ne alun perin ostettiin. Jos yrität lunastaa lahjakortin ja saat kehotteen, jonka mukaan se on käytettävä toisessa liikkeessä, se tarkoittaa, että se on ostettu toisesta maasta.

Jos esimerkiksi ostat Apple-lahjakortin Saksasta, se ei toimi Apple Storessa tai Apple App Storessa Yhdysvalloissa. Ainoa ratkaisu, joka sinulla on, on vaihtaa se jonkun kanssa, jolla on alueellasi toimiva lahjakortti. Loppujen lopuksi useimmat ihmiset eivät ole onnekkaita, kun tämä tapahtuu.

Yritä välttää lahjakorttien ostamista eBaysta tai muista käytetyistä myyntipisteistä, koska tämäntyyppiset huijaukset ovat yleisiä. Kokeile sen sijaan jotakin näistä online-lahjakorttiresursseista.

4. Yritä kirjautua ulos App Storesta

Jos App Store -lahjakorttisi ei toimi, yksinkertainen ratkaisu on kirjautua ulos ja takaisin sisään. Joskus, jos puhelimesi on ollut käynnissä jonkin aikaa, sovellus täytyy joko päivittää tai päivittää, jotta se palaa takaisin toimivuuteensa.

Kirjaudu ulos siirtymällä kohtaan Profiili -> Apple ID -> Kirjaudu ulos App Storessa. Kirjaudu sitten takaisin sisään noudattamalla samanlaista prosessia: Profiili -> Apple ID -> Kirjaudu sisään.

Kärki: voit ohittaa Apple ID -salasanan syöttämisen ilmaisten sovellusten lataamista varten.

5. Tarkista saldo

Jos sinulla on Apple Store -lahjakortti ja saat viestin, että se on jo lunastettu, saldoa ei ole, eikä kortissa ole rahaa. Samoin, jos käytät Apple Store -lahjakorttia fyysisessä kaupassa tai verkossa, saatat huomata, että kortilla ei ole saldoa.

Tämä tapahtuu useimmiten, jos kortti on ostettu ei-luotetulta verkkosivustolta. Muista, että on aina riski ostaa muista kuin suurimmista liikkeistä.

6. Vahvista, että kortti on aktivoitu

Jos saat kehotteen, jossa kerrotaan, että korttia ei ole aktivoitu, kortille ei koskaan laitettu rahaa. Joissakin harvinaisissa tapauksissa kortti voi soia eikä aktivoidu. Jos näin käy, palaa heti kuitin kanssa kauppaan, josta ostit sen, ja keskustele johtajan kanssa. Kaupan pitäisi pystyä korjaamaan tämä virhe tunnistamalla, mikä meni pieleen tapahtumaprosessin aikana.

Jos mikään muu epäonnistuu, Applen tekninen tuki on aina saatavilla. Applen tekniseen tukeen voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse tai online-chatissa.

Jos otat yhteyttä Applen tekniseen tukeen, ole valmis näyttämään heille todisteita. Sinun on todennäköisesti toimitettava valokuva lahjakorttisi edestä ja takaa. Lisäksi sinun on todennäköisesti esitettävä ostokuitti.

Muista, että voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin tekninen tuki tunnistaa ongelman. He tarvitsevat aikaa tutkiakseen, mikä voi useimmissa tapauksissa kestää muutamasta päivästä kahteen viikkoon.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua ratkaisemaan tapauksen, jossa Apple-lahjakorttisi ei toimi. Lisätietoja lahjakorteista ja App Storesta on iTunes- ja App Store -lahjakortteja koskevassa tietooppaassamme.

Indeksi
  1. 1. Vahvista Apple-lahjakortin tyyppi
  2. 2. Anna koodi pyyhkäisemisen sijaan
  3. 3. Selvitä, onko lahjakortti samasta maasta
  4. 4. Yritä kirjautua ulos App Storesta
  5. 5. Tarkista saldo
  6. 6. Vahvista, että kortti on aktivoitu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up