Ratkaise "Internet ei saatavilla, suojattu" -virhe

Olemmeko yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, jossa näkyy "Internet ei käytettävissä, suojattu" -virhe? Katsotaan yhdessä kuinka ratkaista se ja palataan surffaamiseen

Kun muodostamme yhteyden uuteen Wi-Fi-verkkoon, julkiseen hotspotiin tai kotiverkkoon, voimme törmätä "Internet ei saatavilla, suojattu" -virheilmoitukseen, joka näkyy napsauttamalla yhteyskuvaketta oikeassa alakulmassa. Tämä viesti näkyy, kun olemme yhteydessä oikein Wi-Fi-verkkoon, mutta Internet-yhteyttä ei ole. Tämän ongelman syitä voi olla monia, mutta useimmissa tapauksissa voimme ratkaista ne ilman, että tarvitsee vaihtaa verkkoa tai ottaa yhteyttä Internet-palveluntarjoajan tukeen.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle Kuinka korjata "Internet ei saatavilla, suojattu" -virhe, jotta voit palata selaamaan normaalisti. Kaikki osoittamamme menetelmät eivät vaadi ulkoisten ohjelmien asentamista, koska Windows tarjoaa kaiken tarvittavan verkon oikean toiminnan palauttamiseksi.

Tyhjennä DNS-välimuisti

Ensimmäinen tapa ratkaista Internet ei ole käytettävissä, turvallinen -virhe on DNS-välimuistin tyhjentäminen, mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos vaihdamme yhtäkkiä verkkoa tai jos emme ole käynnistäneet tietokonetta uudelleen pitkään aikaan. Jatka napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitsemalla kohteen Windows-pääte (järjestelmänvalvoja) tai Windows PowerShell (järjestelmänvalvoja) ja kirjoita avautuvaan uuteen ikkunaan seuraava komento:

ipconfig / flushdns

Painamme nappia Tulla sisään tai ylös Lähetetään vahvistaa. Kun olet valmis, käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Vaihda verkon DNS

Toinen tehokas tapa ratkaista ongelma Wi-Fi-verkossa on muuttaa yhteyden käyttämiä DNS-palvelimia. Itse asiassa verkon tarjoamia DNS-palvelimia hallinnoi usein suoraan palveluntarjoaja, eivätkä ne ole aina paras valinta web-selaukseen. Jos haluat muuttaa yhteyden DNS:ää, paina WIN+R näppäimistöllä, kirjoitamme ncpa.cpl avataksesi verkkosovittimet-ikkunan välittömästi.

Tunnistamme tällä hetkellä käyttämämme kortin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina valikkoa Omaisuusvalitsemme kohteen Internet-protokollan versio 4 (TCP/IPv4)painamme uudelleen Omaisuus alareunassa ja aktivoi valintamerkki Käytä seuraavia DNS-osoitteita.

Syötä pää-DNS päätunnukseksi kenttiin, jotka avataan 1.1.1.1 ja DNS-varmuuskopiona 8.8.8.8, jotta voit hyödyntää markkinoiden parhaita DNS-palveluita yhdellä iskulla. Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka muuttaa DNS:ää Windowsissa ja Macissa.

Palauta verkkoyhteys

Jos DNS-palvelimiin liittyvät temput eivät ole ratkaisseet "Internet ei käytettävissä, suojattu" -ongelmaa, voimme yrittää nollata verkkoasetukset kokonaan Windows-käyttöjärjestelmään integroidulla menettelyllä.

Windows 11:ssä voimme palauttaa verkkoyhteydet kokonaan napsauttamalla Käynnistä-valikkoa hiiren kakkospainikkeella ja painamalla valikkoa asetuksetvie meidät valikkoon Verkko ja Internetnapsauttamalla Verkon lisäasetuksetpainamalla Network Reset ja lopuksi napsauttamalla painiketta Palauttaa. Toimenpiteen päätyttyä tietokone käynnistetään uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Windows 10:ssä voimme suorittaa verkkoyhteyksien täydellisen nollauksen ohjaamalla meidät polulle Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tilanapsauttamalla kohdetta Verkon palautus ja lopuksi painikkeen painaminen Palauttaa. Myös tässä tapauksessa tietokone käynnistetään uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Asenna verkkoohjaimet uudelleen

Jos mikään ei ole toistaiseksi toiminut, viimeinen keino ennen kaiken alustamista on asentaa verkkoohjain uudelleen. Tämä menetelmä voisi ratkaista suurimman osan verkkokorttiongelmista, mutta se on raju, joten sitä on parasta käyttää toiseksi viimeisenä keinona.

Jos haluat asentaa verkkokortin ohjaimen uudelleen, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse kohde Laitehallintalaajennetaan osiota Verkkokortitnapsautamme hiiren kakkospainikkeella tällä hetkellä käytössä olevaa Wi-Fi-verkkokorttia ja painamme Poista laite. Vahvistamme asennuksen poistamisen (ohjaimen säilyttäminen) ja käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä odotamme, että tietokone asentaa verkkokortin automaattisesti uudelleen, ja heti asennuksen päätyttyä yritämme muodostaa yhteyden uudelleen ongelman aiheuttaneeseen Wi-Fi-verkkoon.

Palauta käyttöjärjestelmä

Eikö ajurien uudelleenasentaminen tehnyt mitään? Ongelma on voinut ilmetä Windows-päivityksen tai versiopäivityksen jälkeen. Tässä tapauksessa voimme välittömästi palauttaa Windowsin päivitystä edeltäviin olosuhteisiin, kuten ohjeissamme näkyy Windows 11 ei toimi päivityksen jälkeen ja miten palaa aiempaan Windows 10 -versioon (vanhentunut).

Jos edes paluu vanhaan versioon ei ratkaise mitään, ei auta muuta kuin kokeilla järjestelmän palautusta tai Windowsin palautusta, kuten ohjeistamme näet kuinka käyttää järjestelmän palautusta Windows 10:ssä ja 11:ssä ja miten palauta Windows uudella asennuksella menettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Johtopäätökset

Kun "Internet ei saatavilla, suojattu" -virhe ilmestyy sen Wi-Fi-verkon viereen, johon olemme yhteydessä, kokeilemme kaikkia yllä olevia neuvoja ja tarkistamme juuri ennen järjestelmän palauttamista, toimivatko muut laitteet oikein, jos ne on yhdistetty samaan verkkoon. verkkoon. Jos muut laitteet liikkuvat ilman ongelmia, yritämme nollata verkkoohjaimen tai palauttaa käyttöjärjestelmän ratkaista mahdolliset yhteyksiin liittyvät ongelmat.

Jos pelkäämme, että verkko-ongelma johtuu viruksesta, voimme desinfioida järjestelmän lukemalla ohjeemme poistaa haittaohjelmat ja virukset tartunnan saaneelta tietokoneelta. Jos kuitenkin pelkäämme, että ongelma johtuu 2,4 GHz:n verkosta (usein hyvin hidas ja tukkeutunut), suosittelemme lukemaan artikkelimme siitä, miten lisää 5 GHz WiFi PC:lle nopeuttaaksesi yhteyttä.

Indeksi
  1. Tyhjennä DNS-välimuisti
  2. Vaihda verkon DNS
  3. Palauta verkkoyhteys
  4. Asenna verkkoohjaimet uudelleen
  5. Palauta käyttöjärjestelmä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up