Mitä PC-äänimerkit tarkoittavat ja kuinka ne sammutetaan

Pitääkö tietokoneemme ääniä ja piippauksia? Katsotaanpa, mitä ne tarkoittavat ja kuinka voimme poistaa ne tai poistaa ne käytöstä Windowsista.

Alkaako tietokoneesi tuottaa käsittämättömiä ääniä ja piippauksia? Nämä äänet voivat olla merkki ongelmasta tietokonelaitteistossa tai Windows-käyttöjärjestelmässä, ja ne voivat olla erittäin turhauttavia, koska ne toistuvat usein ajan myötä ja voivat olla niin voimakkaita, että ne pelottavat meitä tai saavat meidät näyttämään huonolta julkisuudessa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka poistaa ikkunoiden piippaukset ja piippauksetseuraamalla yksinkertaisia ​​toimenpiteitä, joita kuka tahansa tietokoneen käyttäjä voi välittömästi soveltaa poistaakseen ärsyttävimmät ja vaikeimmin siedettävät äänet.

Kytke näppäimistön äänet pois päältä

Äänien joukosta, jotka voivat olla ärsyttäviä, löydämme niihin liittyvät tahmeat avaimetesteettömyysominaisuus, joka voi antaa itsestään ärsyttävän piippauksen joka kerta, kun painamme painiketta 5 kertaa Siirtää. Poistaaksesi tämän Windowsin äänimerkin käytöstä, avaa Käynnistä-valikko, avaa sovellus asetuksetmennään valikkoon Esteettömyysavaamme valikon Näppäimistönapsautamme Tahmeat avaimet ja deaktivoi kohteen vieressä olevasta kytkimestä Pikanäppäimet Sticky Keysille.

Aina polulta Asetukset -> Esteettömyys -> Näppäimistö voimme sammuttaa muut näppäimistön äänet sammuttamalla äänen vieressä olevan kytkimen Akustiset signaalit.

Tulkitse BIOS-äänet

Jos kuulet ääniä ja piippauksia tietokoneen käynnistyessä, ongelma on emolevyn BIOS/UEFI:ssä, joka haluaa "kertoa meille", että jotain on vialla. Tämän tyyppisiä ääniä ja piippauksia voi olla erittäin vaikea tulkita, koska jokaisella emolevyllä voi olla oma piippauskuvionsa. Yleisesti ottaen voimme tulkita äänimerkkien merkityksen PC:tä käynnistettäessä seuraamalla alla olevaa kaaviota:

 • Toistuva piippaus: riittämätön sähkö.
 • 1 pitkä piippaus: Muistivirhe tai itsetesti suoritettu onnistuneesti (AMI BIOS).
 • 1 pitkä piippaus, 2 lyhyttä piippausta: Ongelmia näytönohjaimen kanssa.
 • 1 pitkä äänimerkki, 1 lyhyt piippaus: emolevyn vika.
 • 5 lyhyttä piippausta: Prosessoriongelma.

Näissä tapauksissa on aina suositeltavaa lukea emolevyn ohjekirjayrittää ratkaista piippaussarjan ilmaiseman ongelman tai suorittamalla a UEFI BIOSin nollaus.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme merkkejä siitä, että tietokoneesi on hajoamassa tai kaatumassa.

Sammuta virustorjuntaäänet

Jos käytämme kolmannen osapuolen virustorjuntaa, kuulet varoitusäänen tai piippauksen aina, kun virustorjunta löytää haittaohjelman, joten voit puuttua asiaan tai tarkistaa tartuntavaroitusikkunan.

Nämä äänet voidaan kytkeä pois päältä suoraan virustentorjunta-asetuksista katsomalla valikkoa Ilmoitukset tai Graafinen käyttöliittymä ja sammuttaa äänet jokaiselle tunnistukselle, vaikka se ei olisikaan kätevää. Varmasti olisi parempi eliminoida akustisen signaalin syy eli havaittu haittaohjelma.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka määritä virustorjunta niin, että se ei hidasta tietokonettasi tarkistusten ja tarkistusten aikana.

Irrota liitetyt laitteet

Kuuluiko piippaus tai äänimerkki, kun olet liittänyt uuden laitteen tietokoneeseen? Ongelma on laitteistoluonteinen, mutta emme ymmärrä, mistä se tulee? Tässä tapauksessa irrotamme kaiken tarpeettoman ja jätämme vain näytön, näppäimistön ja hiiren kytkettynä tietokoneeseen, kokeilemalla käynnistystä ilman lisäoheislaitteita.

Jos tietokone ei anna epäilyttäviä piippauksia, kytke aiemmin irrotetut oheislaitteet uudelleen yksi kerrallaan, jotta voit löytää syyllisen epäilyttävään ääneen tai piippaukseen tietokoneen käynnistyessä. Laite, joka antaa tietokoneen äänen, voidaan silti palauttaa suorittamalla a ajurin päivitysjotta voit ratkaista yhteensopivuusongelmia Windowsin kanssa.

Suorita puhdas käynnistys

Ärsyttävä piippausongelma ilmestyi taustalla olevan ohjelman tai prosessin vika? Tässä nimenomaisessa tapauksessa voimme suorittaa Windowsin puhtaan käynnistyksen, jotta voimme käynnistää järjestelmän ilman epäilyttäviä ohjelmia, jotka voivat tuottaa ärsyttäviä ääniä.

Jatkamiseksi avaamme Käynnistä-valikon, kirjoita msconfigsiirrytään välilehteen Kenraalijatkamme Diagnostinen käynnistys, paina OK ja käynnistä tietokone uudelleen pyydettäessä. Jos ärsyttävät äänet tai piippaukset häviävät, meidän on jatkettava manuaalisesti äänen luovan automaattisen käynnistyksen palvelun tai ohjelman tunnistamiseksi.

Palautetaan normaali käynnistys (menemällä samaan yllä näkyvään valikkoon ja valitsemalla tämä aika Normaali käynnistys), napsauta Käynnistä-valikkoa hiiren kakkospainikkeella ja käynnistä valikko Toiminnan hallinta. Uudessa ikkunassa painamme Lisätietoja (jos on), vie meidät välilehdelle alkaa ja deaktivoi kaikki esillä olevat kohteet napsauttamalla kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja painamalla sitä Poista käytöstä. Nyt käynnistetään tietokone uudelleen ja aktivoidaan käynnistysmerkinnät yksi kerrallaan ääniä tuottavan ohjelman tunnistamiseksi.

Voit poistaa Windows-palvelut käytöstä valikoivasti avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla msconfigsiirrytään välilehteen Palvelutotetaan ääni ulos Piilota kaikki Microsoftin palvelut, poistamme käytöstä kaikki kolmannen osapuolen prosessit (jäljelle jää vain kolmannen osapuolen virustorjunta). Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä aktivoimme prosessit yksi kerrallaan, jotta saadaan selville äänimerkkien aiheuttaja.

Johtopäätökset

Tietokoneen piippaukset ja piippaukset voivat olla erittäin ärsyttäviä, mutta niillä on aina merkitys, jota ei pidä aliarvioida. Siksi on parempi tulkita niiden alkuperä huolellisesti ja yrittää ymmärtää, kuinka ne voidaan poistaa käytöstä työskennellessämme tai työskennellessämme. BIOS/UEFI-äänien tapauksessa meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota ääniin, koska ne tunnistavat usein vakavan laitteisto-ongelman.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka hiljentää tietokoneen äänet ja äänet ee päälle kuinka ratkaista ongelmia, kun tietokone on päällä, mutta et näe mitään.

Indeksi
 1. Kytke näppäimistön äänet pois päältä
 2. Tulkitse BIOS-äänet
 3. Sammuta virustorjuntaäänet
 4. Irrota liitetyt laitteet
 5. Suorita puhdas käynnistys
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up